Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Unutrašnje aktivnosti za djecu

7 savjeta za aktivnosti u kući za djecu

Kako bi nam svima vrijeme provedeno u našim domovima prošlo brže i lakše, sastavili smo listu zabavnih unutrašnjih aktivnosti za djecu i odrasle: 

1. Pravljenje kolača

Za početak: budite kreativni u kuhinji. Ispecite kolače i zabavite se glazurom i čokoladnim mrvicama. Na ovaj način imaćete ukusne grickalice pri ruci za ostatak dana dok se igrate, čitate itd. 

2. Pretvorite trpezariju u mjesto za igru

Zašto ne biste iskoristili prostor ispod trpezarijskog stola za tajno skrovište? Uzmite par dekica i plahti, puno jastučića, madrac, lampice i pripremite grickalice. Klasična aktivnost koja je uvijek zabavna! LED lampice koje rade na baterije su praktična alternativa osvjetljenju za skrovište. LED sijalice takođe održavaju sigurnu temperaturu, skrovište ne mora biti blizu utičnice i manje ćete se petljati s kablovima. 


3. Napravite poligon sa preprekama

Jastučiće, prekrivače i mali namještaj koje ste već koristili za skrovište možete upotrijebiti i za stvaranje poligona sa preprekama na kojem će djeca skakati s jednog mjesta na drugo, puzati ispod stola, preko fotelja i kroz tunel napravljen od stolica. Upotrijebite svoju maštu i pozovite djecu u potragu kroz džunglu, napuštenu fabriku ili bilo gdje drugdje. Možete kombinovati ovaj savjet sa savjetom broj 4. 

4. Potraga za blagom

Sakrijte male tragove po kući koji će djecu držati zauzetom duže vrijeme. Osmislite zadatke i zagonetke i rasporedite ih u timove.  U “kovčegu s blagom” na kraju igre ostavite njihove najdraže slatkiše. 


5. Igrajte društvene igre ili igre sa kartama

Postoji dosta zanimljivih društvenih igara za sve uzraste. Izaberite svoju najdražu i posvetite cijeli dan igranju. Veliki stol je otvorena pozivnica za zabavu, uživanje u ukusnim grickalicama i uživanju u zajedničkoj kreativnosti. 


Učinite čišćenje lakšim tako što ćete imati posebno mjesto za spremanje igara, pribora za crtanje i drugih sitnica u svojoj dnevnoj sobi. Nemate igre pri ruci? Igrajte igru pogađanja, npr. “Dvadeset pitanja”.

 

6. Dobra knjiga može spasiti dan

Kreirajte kutak za čitanje na kauču sa jastučićima i prekrivačima i izgubite se u svijetu bajki, basni ili naučne fantastike. 

7. Pogledajte film 

Filmske večeri su obično uspješne – čak i ako se događaju popodne. Uređaji za projekciju olakšavaju gledanje (ako se uspijete dogovoriti šta ćete gledati). Pripremite zdjelu kokica i uživajte! 

Koje su vaše najdraže aktivnosti sa djecom kod kuće? Pišite nam u komentarima i inspirišite druge. 

Saznajte više

Toplina prirode na vašem trpezarijskom stolu

Toplina prirode na vašem trpezarijskom stolu

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

Vodič: Kako odabrati pravu veličinu trpezarijskog stola

Vodič: Kako odabrati pravu veličinu trpezarijskog stola

U fokusu: Trpezarijska stolica od hrasta ARNBORG

U fokusu: Trpezarijska stolica od hrasta ARNBORG