Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

12. Zaštita ličnih podataka

Usklađeni smo sa svim tačkama Zakona o zaštiti potrošaća u BiH (Sl.Glasnik BiH 25/06) Takođe, vezani smo s. odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka(Sl.Glasnik BiH 49/06,76/11) Na primjer, bilo koji važani lični podatak će biti obrisan što prije čim prestanu vrijediti određeni zakonski rokovi.

Vaše je plaćanje dovršeno sigurnom i šifriranom vezom, koja osigurava da informacijama o plaćanju ne može pristupiti druga osoba. (Više o tome saznajte u dijelu o plaćanju).

Mi bilježimo IP-adresu s koje kupujete. Ovaj se podatak može koristiti u slučaju istrage jer svaki pokušaj prijevare prijavljujemo policiji. Mi ćemo pružiti podatke korisničkih računa i druge lične podatke ako je to nužno zbog važećih zakona te radi sprječavanja krađe i prijevare, npr. u vezi kreditnih kartica.

Koje vrste podataka JYSK prikuplja?

A) Podatke u vezi Vaše kupovine:

Kada kupujete na JYSK.ba, od Vas tražimo Vaše ime i prezime, adresu, broj telefona, e-adresu i još jednu adresu za dostavu. Mi čuvamo ove podatke na sigurnom, na JYSKovoj VLAN mreži na Atosu, koja je zaštićena vatrozidom. Podaci su dostupni isključivo povjerljivim zaposlenicima JYSKa i Atosa. NE bilježimo ili čuvamo Vaše osobne podatke, njih možemo koristiti samo u vezi Vaših narudžbi te da bismo Vam pružili podršku prilikom Vaših upita. Tokom prijave možete pristupiti i prigovoriti zbog bilo kojeg podatka koji može biti zabilježen, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka(Sl.Glasnik BiH 49/06,76/11).


B) Podaci u vezi prijave na naše Novosti:

U JYSKu pratimo aktualne zakone i pravilnike koji se tiču marketinga. Iz tog razloga šaljemo Novosti korisnicima koji su se na njih prijavili. Ako dobijete Novosti a niste se na njih prijavilii, to može značiti jedino da Vas je neko prijavio na Novosti ili Vam ih je neko proslijedio.

Ako želite primati naše Novosti, od Vas ćemo prilikom prijave zatražiti Vaše ime i prezime, poštanski broj, pol i godinu rođenja. Pomoću ovih podataka poboljšavamo naše buduće marketinške aktivnosti tako da Vam više odgovaraju.

Mi čuvamo Vaše podatke u našoj bazi podataka na zaštićenom serveru. Tim podacima pristup imaju samo JYSKovi administratori i vanjski partneri.

Mi Vam garantiramo da nećemo dijeliti ili prodavati Vašu e-adresu drugim firmama.

Na Novosti se možete odjaviti klikom na link na kraju e-poruke koju od nas dobijete.


C) Automatski podaci:

Mi ulažemo napore u održavanje internetskih stranica u skladu s potrebama naših korisnika, s informacijama koje su potrebne. Iz tog razloga koristimo tehnologiju koja prikuplja, obrađuje i odabire podatke o tome kako se koriste naše internetske stranice. Te informacije prikupljamo pomoću kolačića (eng. cookies). Kolačić je manja tekstna datoteka sačuvana na Vašem računalu. U praksi to znači da naše internetske stranice "pamte" ako ste ih već posjetili te mi iz toga bilježimo statistiku koja nam govori kako Vi i ostali upotrebljavate naše internetske stranice.

Mi koristimo kolačiće s Google Analyticsa. Pomoću ovoga određujemo koje dijelove Vi pregledavate kada klikate na JYSK.ba.

Kolačiće možete obrisati iz Vašeg preglednika u bilo kojem trenutku. Ali molimo Vas da pripazite, da ako prilagodite postavke svog preglednika da ne sačuva kolačiće, pojedine dijelove stranice JYSK.ba nećete moći koristiti. Zato Vam preporuemo da omogućite kolačiće. Neki podaci koje JYSK prikuplja mogu biti javni, ali u anonimnom obliku, na primjer podaci o broju posjetitelja internetske stranice. Informacije o našim kupcima važan su dio našeg posla te ih nećemo prodavati niti mijenjati s drugim strankama. Ako u bilo kojem trenutku ti podaci trebaju biti podijeljeni drugim osobama, Vi ćete prvi to moći odbiti.

Prikupljamo određene informacije o Vašem kompjuteru i programima te načinu na koji upotrebljavate JYSK.ba. Pomoću tih informacija poboljšavamo našu stranicu JYSK.ba i rješavamo moguće greške koje se pojavljuju. Takođe, prikupljamo informacije o stranicama koje posjećujete i ostale informacije koje pronalazite na stranici JYSK.ba tako da možemo analizirati ponašanje korisnika naše stranice. Vaši podaci se neće prosljeđivati trećim osobama, a svi Vaši podaci biće automatski obrisani nakon 30 dana.

D) Praktične informacije o newsletteru

Kada se prijavite na JYSK newsletter, dobivat ćete 1-4 newslettera sedmično od JYSK-a putem e-maila. Možete se odjaviti jednostavno, u bilo koje vrijeme putem linka u newsletteru.

Newsletter sadrži aktuelne ponude, novosti, letke, kataloge, kao i informacije o trenutnim akcijama unutar cjelokupnog asortimana JYSK-a. Pored navedenog, dajete dopuštenje da na vaš e-mail primate servisne poruke, kao i informacije o artiklima u korpi u webshopu JYSK.ba, prateće e-mailove nakon izvršene online kupovine na JYSK.ba te e-mailove o artiklima iz JYSK-a za koje se interesirate.

SAZNAJTE PRVI JYSK NOVOSTI

Visa Mastercard