Društvena uključenost - JYSK podržava

JYSK POKREĆE PROMJENE

JYSK, kao velika internacionalna kompanija koja je u svakodnevnom kontaktu sa hiljadama kupaca, dobavljača i saradnika, ima veliku odgovornost za svoje društveno odgovorno poslovanje (CSR).

Još od 2006. godine, kao član BSCI-ja (Business Social Compliance Initiative), JYSK se pridržava standardnog Kodeksa ponašanja – što predstavlja uobičajen skup pravila sa popisom posebnih zahtjeva za dobavljače. Kodeks ponašanja sastoji se od 11 načela za etičko i društveno odgovorno poslovanje. Između ostalog, zabranjuje rad djece, prisilan rad i korupciju, a postavljeni su i zahtjevi za sigurnost te primjereno radno vrijeme zaposlenih.

Jeste li znali?
• Svi JYSKovi dobavljači moraju potpisati Kodeks ponašanja i time se obavezati na postupanje skladno načelima Kodeksa.
• JYSK zahtijeva provedbu BSCI procjene prije slanja prvih proizvoda u JYSKove prodavnice.
• BSCI ima više od 2000 članova i više od 50 000 registriranih proizvođača širom svijeta.
• Proizvođače pregledava treća strana, nakon čega dobijaju ocjenu koja je u skladu sa njihovim performansama u odnosu na Kodeks ponašanja.

JYSK u lokalnoj zajednici

Strateški definisana područja u sklopu kojih JYSK djeluje na lokalnom nivou počivaju na temeljnim načelima koja određuju JYSK kao kompaniju, a to su:
Porodica – u prvome redu kroz brigu o mladima
Okolina – održiv razvoj, pošumljavanje i čišćenje okoliša
Zdrav život – prevencija, edukacija i aktivnost

Imate ideju ili prijedlog za jedno od ovih područja? Pošaljite nam ponudu na donacije-sponzorstva@JYSK.com .

 

PROJEKTI

Donacija dječijem obdaništu "Kolibri" iz Gradačca

Povodom otvaranja prodavnice u Gradačcu, JYSK je dječjem obdaništu "Kolibri" donirao opremu za spavanje i dječije igračke u vrijednosti većoj od 5.000 KM te tako obradovao čak 250 djece upisanih u osam grupa.

Regionalnih voditelji prodaje JYSKa Elvis Skalić i Zlatan Bajić posjetili su Dječije obdanište "Kolibri", gdje su u prisustvu direktora Hajrudina Mehanovića malenima donirali opremu kako bi djeci uljepšali boravak u obdaništu.

„Izuzetno smo sretni što je JYSK našoj ustanovi donirao brojne proizvode i igračke iz svog bogatog asortimana kvalitetnih proizvoda. Nova oprema za spavanje i igračke obradovale su našu djecu koja ne skrivaju veselje. Ovim putem zahvaljujemo kompaniji JYSK na vrijednoj donaciji te se nadamo da će ovo poslužiti kao primjer mnogima“, izjavio je direktor Mehanović.

JYSK prodavnica u Gradačcu koja posluje na 1.250 metara kvadratnih u novoizgrađenom centru u Sarajevskoj ulici otvorena je 4. aprila i sada zapošljava šestero novih radnika.