JYSK u lokalnoj zajednici

Strateški definisana područja u sklopu kojih JYSK djeluje na lokalnom nivou počivaju na temeljnim načelima koja određuju JYSK kao kompaniju, a to su:
Porodica – u prvome redu kroz brigu o mladima
Okolina – održiv razvoj, pošumljavanje i čišćenje okoliša
Zdrav život – prevencija, edukacija i aktivnost

Imate ideju ili prijedlog za jedno od ovih područja? Pošaljite nam ponudu na donacije-sponzorstva@JYSK.com .

 

PROJEKTI

JYSK povodom 10. rođendana u BiH donirao proizvode u 10 institucija

Vrijednom donacijom JYSK je razveselio više od 700 štićenika i potrebitih diljem Bosne i Hercegovine

Povodom obilježavanja desete godišnjice od otvaranja prve trgovine u Bosni i Hercegovini, međunarodni maloprodajni lanac JYSK odlučio se na nesebičnu gestu i u deset institucija širom Bosne i Hercegovine donirao opremu i proizvode u vrijednosti preko 10.000 KM.

Donacije su usmjerene na 5 kategorija tako da je fokus bio na pomoć domovima za nezbrinutu djecu, sigurne kuće, javne kuhinje, domovima za osobe sa posebnim potrebama, te centrima za obrazovanje slijepe i slabovidne djece i omladine.

Zahvaljujući inicijativi i donaciji JYSKa štićenici i korisnici domova i kuća dobili su nov namještaj te madrace, jorgane, deke, posteljine, jastuke i ostale proizvode za spavanje ovisno o njihovim potrebama a koji će im boravak u učiniti ugodnijim i lakšim te kako bi imali što mirniji san.

Predstavnici JYSKa i sami su obišli svaku od institucija kako bi osobno uručili donacije te tako štićenicima i korisnicima barem malo vratili osmijeh na lica.

- U JYSKu se redovito angažiramo kroz društveno odgovorne projekte te se uvijek trudimo misliti na one najpotrebitije. Željeli smo proslaviti desetu godišnjicu u Bosni i Hercegovini na način da učinimo nešto lijepo za lokalnu zajednicu te smo se tako odlučili za ovaj projekat. Njihova radost potvrda je da smo učinili dobru stvar. Veliko je zadovoljstvo da smo bili u mogućnosti ovom prilikom pomoći i vidjeti osmjeh na njihovim licima, izjavio je Ivan Protega, Retail manager za BiH i Sloveniju.

JYSK je osnovan 1979. godine u Danskoj, a danas JYSK grupacija posluje s preko 2.900 trgovina u 51 državi širom svijeta. Svoju prvu trgovinu u Bosni i Hercegovini JYSK je otvorio 2010. godine, a trenutno posluje s 25 trgovina te ukupno zapošljava 184 zaposlenika.

 

APRIL 2019.

Donacija dječijem obdaništu "Kolibri" iz Gradačca

Povodom otvaranja prodavnice u Gradačcu, JYSK je dječjem obdaništu "Kolibri" donirao opremu za spavanje i dječije igračke u vrijednosti većoj od 5.000 KM te tako obradovao čak 250 djece upisanih u osam grupa.

Regionalnih voditelji prodaje JYSKa Elvis Skalić i Zlatan Bajić posjetili su Dječije obdanište "Kolibri", gdje su u prisustvu direktora Hajrudina Mehanovića malenima donirali opremu kako bi djeci uljepšali boravak u obdaništu.

„Izuzetno smo sretni što je JYSK našoj ustanovi donirao brojne proizvode i igračke iz svog bogatog asortimana kvalitetnih proizvoda. Nova oprema za spavanje i igračke obradovale su našu djecu koja ne skrivaju veselje. Ovim putem zahvaljujemo kompaniji JYSK na vrijednoj donaciji te se nadamo da će ovo poslužiti kao primjer mnogima“, izjavio je direktor Mehanović.

JYSK prodavnica u Gradačcu koja posluje na 1.250 metara kvadratnih u novoizgrađenom centru u Sarajevskoj ulici otvorena je 4. aprila i sada zapošljava šestero novih radnika.