Čvrsto spavajte sa jorganom iz JYSKa

Izbor jorgana je jednako važan kao i vaš izbor madraca. Stoga je jako dobra ideja da prije kupovine jorgana istražite sve opcije. Postoje mnoge odluke koje morate donijeti kada dođe vrijeme za novi jorgan i ugodnije spavanje. Da li treba da ima vlaknasto ili prirodno punjenje? Da li treba da bude jednostruki ili dupli jorgan? Koliko topao bi jorgan trebao da bude? I koliko dug bi trebao biti? U JYSKu smo stručnjaci za kvalitet spavanja, zato budite slobodni da prilikom kupovine jorgana zatražite savjet od naših stručnih zaposlenika. Možete takođe provjeriti našu web stranicu i mnoge vodiče koje ćete tamo naći. Naš vodič kroz jorgane će vam sigurno pomoći pri odabiru savršenog jorgana za vas.

U JYSKu vam nudimo širok izbor jorgana - jednostruke i duple jorgane u različitim cjenovnim razredima, kao i jorgane za bebe/djecu. Većina naših modela dolazi u više dimenzija i imate mogućnost odabira one dužine koja vama odgovara. U našem asortimanu vas čekaju pernati jorgani, jorgani sa vlaknima kao i težinski jorgan za najbolji san. 

36 proizvodi
  36 proizvodi

  Izaberite pravi jorgan

  Dobar san je bitan za vaše zdravlje. Kada se probudite svježi i odmorni, imate dovoljno energije da se lakše suočite sa izazovima koje donosi dan. Da li ste znali, na primjer, da su vaša visina, promjena godišnjih doba i temperatura jorgana faktori koji bi trebali imati veliki utjecaj na odabir vašeg jorgana? Postoji još nekoliko dodatnih faktora koji utiču na vaš izbor jorgana: Između ostalog, morate uzeti u obzir temperaturu u spavaćoj sobi, da li više volite teški ili lagani jorgan te da li vaš jorgan treba da bude pogodan za alergičare.

  Jorgani za ljeto i jorgani za zimu

  Mnogo ljudi spava sa istim jorganom tokom cijele godine, ali korištenje dva različita jorgana je ustvari idealno – tj. lagani ljetni jorgan i topliji jorgan za zimu. Korištenje dva sezonska jorgana će vam pomoći da izbjegnete nesanicu i znojne noći ljeti, a grijat će vas zimi. U isto vrijeme, vaša dva jorgana će trajati duže nego što bi trajao jedan koji bi koristili tokom cijele godine.

  Kako održavati i prati jorgan?

  Kvalitet vašeg jorgana je ključan za to koliko dugo će jorgan trajati, ali veoma bitan faktor je i to koliko se dobro brinete o njemu. Paperje i perje će s vremenom lagano splasnuti, što može umanjiti izolacionu sposobnost. Jorgane kao i jastuke trebate protresti svaki dan da biste održali optimalnu gustoću i elastičnost punjenja. Svoj jorgan možete održavati pranjem barem jednom godišnje.

  Pročitajte naše preporuke za njegu i održavanje jorgana i jastuka.