Čvrsto spavajte sa jorganom iz JYSKa

Izbor jorgana je jednako važan kao i vaš izbor madraca. Stoga je jako dobra ideja da prije kupovine jorgana istražite sve opcije. Postoje mnoge odluke koje morate donijeti kada dođe vrijeme za novi jorgan i ugodnije spavanje. Da li treba da ima vlaknasto ili prirodno punjenje? Da li treba da bude jednostruki ili dupli jorgan? Koliko topao bi jorgan trebao da bude? I koliko dug bi trebao biti? U JYSKu smo stručnjaci za kvalitet spavanja, zato budite slobodni da prilikom kupovine jorgana zatražite savjet od naših stručnih zaposlenika. Možete takođe provjeriti naš vodič kroz jorgane koji će vam sigurno pomoći pri odabiru savršenog jorgana za vas.

U JYSKu vam nudimo širok izbor jorgana - jednostruke i duple jorgane u različitim cjenovnim razredima, kao i jorgane za bebe/djecu. Većina naših modela dolazi u više dimenzija i imate mogućnost odabira one dužine koja vama odgovara. U našem asortimanu vas čekaju pernati jorgani, jorgani sa vlaknima kao i težinski jorgan za najbolji san. 

Izaberite pravi jorgan

Dobar san je bitan za vaše zdravlje. Kada se probudite svježi i odmorni, imate dovoljno energije da se lakše suočite sa izazovima koje donosi dan. Da li ste znali, na primjer, da su vaša visina, promjena godišnjih doba i temperatura jorgana faktori koji bi trebali imati veliki utjecaj na odabir vašeg jorgana? Postoji još nekoliko dodatnih faktora koji utiču na vaš izbor jorgana: Između ostalog, morate uzeti u obzir temperaturu u spavaćoj sobi, da li više volite teški ili lagani jorgan te da li vaš jorgan treba da bude pogodan za alergičare.

Jorgani za ljeto i jorgani za zimu

Mnogo ljudi spava sa istim jorganom tokom cijele godine, ali korištenje dva različita jorgana je ustvari idealno – tj. lagani ljetni jorgan i topliji jorgan za zimu. Korištenje dva sezonska jorgana će vam pomoći da izbjegnete nesanicu i znojne noći ljeti, a grijat će vas zimi. U isto vrijeme, vaša dva jorgana će trajati duže nego što bi trajao jedan koji bi koristili tokom cijele godine.

Kako održavati i prati jorgan?

Kvalitet vašeg jorgana je ključan za to koliko dugo će jorgan trajati, ali veoma bitan faktor je i to koliko se dobro brinete o njemu. Paperje i perje će s vremenom lagano splasnuti, što može umanjiti izolacionu sposobnost. Jorgane kao i jastuke trebate protresti svaki dan da biste održali optimalnu gustoću i elastičnost punjenja. Svoj jorgan možete održavati pranjem barem jednom godišnje.

Pročitajte naše preporuke za njegu i održavanje jorgana i jastuka.