Uslovi prodaje i dostave

Navedeni uslovi prodaje i dostave primjenjuju se na svaku kupovinu na JYSK.ba za dostavu po cijeloj Bosni i Hercegovini. Svi ugovori o prodaji sklopljeni na JYSK.ba bit će na bosanskom jeziku. Kupci moraju imati 18 ili više godina da bi kupovali na JYSK.ba.

JYSK d.o.o. Sarajevo - Novi Grad Sarajevo, koja se nalazi na adresi Kolodvorska 12, registrovana je na osnovu rješenja o registraciji JYSK d.o.o. Sarajevo, broj: 065-0-Reg-09-002538 od 24.9.2009. godine izdatog od strane Općinskog suda u Sarajevu.

MBS: JYSK: 65-01-1400-09

JIB: 4201488880004

OPĆENITO

Svi izloženi artikli zavise o dostupnosti ili stanju na zalihi. Nastojimo osigurati zalihe svih artikala te ćemo vas upozoriti ako neki artikl nije na zalihi. Ako iz bilo kojega razloga te izvan naše nadležnosti ne možemo nabaviti artikl, ne snosimo odgovornost za to, ali ćemo se pobrinuti da vam artikl ne bude naplaćen.

Dali smo sve od sebe da bismo opisali i prikazali artikle što je preciznije moguće. Uprkos tome artikli mogu biti drugačiji od onoga što je napisano. Ako budete imali pitanja ili trebate dodatne informacije, molimo vas da se javite Korisničkoj službi pozivom na broj +387 (0)33 546 963 od ponedjeljka do petka od 9:00 do 17:00 ili e-porukom korisnickasluzbabih@JYSK.com


Zadnje ažurirano: 2020-03-25

1. CIJENA PROIZVODA

Cijena pojedinoga artikla nalazi se pod pregledom artikla, na stranici artikla te u korpi.

 • Cijena pojedinog artikla identična je u JYSK prodavnici i na JYSK.ba
 • Cijena pojedinog artikla uključuje PDV
 • Cijena pojedinog artikla ne uključuje troškove dostave jer troškovi dostave zavise o mjestu dostave i veličini artikla. Više o dostavi saznajte ovdje
 • Dostupnost i cijena JYSKovih proizvoda podložna je promjenama uslijed rasprodanih zaliha, kao i pogrešnih cijena ili pogrešno istaknutih cijena. Ovo vrijedi i za štampane ponude (u katalozima i ostalom štampanom materijalu) te bilo koje informacije koje se mogu pronaći na internetskim stranicama JYSK.ba. U slučaju pogrešne cijene, nastojat ćemo je ispraviti što je prije moguće.
 • Sve su cijene aktuelne i redovno su ažurirane
 • Za svaki artikl vrijedi ona cijena koja je bila vidljiva u vrijeme kupovine
 • Garancija cijene
 • Ako smo greškom istaknuli prenisku cijenu artikla, nismo dužni dostaviti taj artikl po navedenoj, pogrešnoj cijeni ako vas obavijestimo prije nego što vam pošaljemo artikl. U takvim okolnostima zadržavamo pravo otkazati vašu narudžbu. U slučaju otkazivanja vaše narudžbe, vratit ćemo vam ukupni iznos, uključujući troškove dostave u skladu s našim Pravilima povrata i zamjene
   

Garancija cijene

Veoma nam je važno da se osjećate sigurno prije, tokom i poslije Vaše kupovine u JYSKu. Upravo zato nudimo Garanciju cijene za naše prozvode.  

Ukoliko proizvod koji ste kupili u JYSKu pronađete po nižoj cijeni (u JYSKu ili negdje drugdje) unutar perioda od 30 dana nakon vaše kupovine, refundiraćemo vam razliku u cijeni. Garancija cijene odnosi se na cijene proizvoda svih fizičkih kao i svih online prodavnica Bosne i Hercegovine.

Uslovi za ostvarenje Garancije cijene su: 

 • JYSK nastoji uskladiti cijene identičnih proizvoda. Vidite "Izuzetke" u tekstu dolje
 • Garanciju cijene je potrebno zahtijevati unutar 30 dana od kupovine proizvoda
 • Cijena sa kojom se upoređuje mora biti važeća u vrijeme kada je napravljen zahtjev za Garancijom cijene
 • Trebate nam predočiti originalni račun
 • Trebate nam predočiti dokaz da ste negdje vidjeli cijenu niže od JYSKove. Npr. akcijski letak, link na online ponudu ili sl.  

Izuzeci:

 • Garancija cijene se ne odnosi na proizvode koji nisu identični. Proizvodi trebaju biti istog modela i istih tehničkih specifikacija, a to uključuje i istu marku/proizvođača, istu boju, iste dimenzije, iste dodatke, istu veličinu, isti sastav itd. - zato takve proizvode nazivamo identičnim.
 • Garancija cijene se ne odnosi na proizvode koji izlaze iz asortimana, ponude u sklopu otvaranja ili preuređenja prodavnice, izložbene modele, posebne narudžbe, kao ni na proizvode koji su na sezonskoj rasprodaji.
 • Garancija cijene ne odnosi se na posebne uslove dostave niti na troškove dostave.
 • Garancija cijene odnosi se samo na kupovine od strane fizičkih lica, te ista ne vrijedi za poslovne subjekte.

Molimo Vas da kontaktirate našu Korisničku službu ili posjetite neku od naših prodavnica kako biste iskoristili pravo Garancije cijene.

Više informacija o Garanciji cijene provjerite ovdje

2. PLAĆANJE

KREDITNA KARTICA

U korpi u webshopu vidjet ćete ukupan iznos kupovine, uključujući PDV i troškove dostave. To je ukupna cijena koju trebate platiti.

Artikle kupljene na JYSK.ba možete platiti sljedećim debitnim/kreditnim karticama:

 • MasterCard,
 • Maestro,
 • Visa, 

Kada plaćate kreditnom karticom, zaštićeni ste od krađe bez odgovornosti. Ako neko zloupotrijebi vašu karticu, možete zatražiti povrat novca od izdavatelja kartice.


Vaše je plaćanje dovršeno sigurnom i šifriranom vezom, koja osigurava da vašim podacima o plaćanju ne može pristupiti druga osoba. Vaše je plaćanje zagarantovano sistemom plaćanja PayU. Svi podaci u vezi transakcije idu preko SSL-a (Secure Socket Layer) preko šifriranoga kanala. Mi garantiramo da nećemo sačuvati bilo kakve osjetljive informacije u vezi s vašom kreditnom karticom na našem serveru. Takođe, JYSK ne može pristupiti osjetljivim podacima ni u jednom trenutku.

Od vas će se zatražiti sljedeći podaci:

Broj kartice (16-cifreni broj s prednje strane vaše kartice)
Rok valjanosti (na prednjoj strani kartice)
Sigurnosni kod (zadnji trocifreni sigurnosni kôd sa stražnje strane vaše kartice, ispod magnetske trake)

3. POTVRDA NARUDŽBE

Kada pošaljete narudžbu, primit ćete e-poruku s potvrdom o narudžbi. Potvrda o narudžbi sadrži sljedeće informacije:

 • broj narudžbe
 • adresa dostave
 • način plaćanja
 • datum dostave
 • cijene artikala i dostave
 • kontakt-podaci JYSKove Korisničke službe
 • informacije o vašem pravu na povrat i zamjenu te o pravima o zaštiti kupaca

Narudžba je samo naša ponuda za kupovinu. Imajte na umu da se ova e-poruka o potvrdi narudžbe ne smatra vašim konačnim prihvaćanjem ponude JYSKa Bosna i Hercegovina.

Mi smatramo da ste prihvatili ponudu tek nakon što vam pošaljemo e-poruku kojom vas obavještavamo da smo vam poslali artikl. Tek se u tom trenutku kreira ugovor između vas i nas, kojim vam prodajemo artikl koji ste naručili od nas.

Čim je ugovor sklopljen, ne možete više izmijeniti vašu narudžbu (međutim, možete otkazati narudžbu kako je navedeno u našim Pravilima povrata i zamjene.

Sve dok se ne sklopi ugovor, mi možemo u bilo kojem trenutku odbiti dostavljanje artikla. Ako odbijemo dostavljanje artikla iako je već plaćanje provedeno, vratit ćemo vam puni iznos koji je naplaćen u skladu s našim Pravilima povrata i zamjene.

Nastojimo obezbijediti zalihe svih artikala te ćemo vas obavijestiti ako neki artikl nije na zalihi. Ako vam iz bilo kojega razloga izvan naše nadležnosti ne možemo nabaviti artikl, ne snosimo odgovornost za to, ali ćemo se pobrinuti da vam artikl ne bude naplaćen.

Radi interesa svih naših kupaca možemo ograničiti kupovinu većih količina nekih artikala. Ako pokušate kupiti veće količine artikla koji ima ograničenu zalihu, dobit ćete obavijest kojom ćemo vas zamoliti da smanjite količinu artikala koje želite kupiti.

Ako želite ponovo dobiti potvrdu vaše narudžbe, molimo vas da se javite Korisničkoj službi pozivom na broj +387 (0)33 546 963 od ponedjeljka do petka od 9:00 do 17:00 ili e-porukom korisnickasluzbabih@JYSK.com.

 

4. RAČUN

Nakon slanja vaše narudžbe, e-porukom ćete dobiti račun koji sadržava informacije:

 • broj narudžbe
 • adresa dostave
 • način plaćanja
 • datum dostave
 • cijene artikala i dostave
 • kontakt-podaci JYSKove Korisničke službe 
 • informacije o vašem pravu na povrat i zamjenu te o pravima o zaštiti kupaca

Uz to mogu biti priložena i uputstva o sastavljanju artikala. Ako vaš artikl ima garanciju, to će biti istaknuto na računu koji takođe služi kao dokaz garancije.

5. DOSTAVA

1. PREUZIMANJE U BILO KOJOJ JYSK PRODAVNICI U BOSNI I HERCEGOVINI – BEZ TROŠKOVA DOSTAVE

Da biste izbjegli troškove dostave, kupovinu i preuzimanje artikla u našoj prodavnici možete izvršiti putem usluge Click & Collect.

Usluga Click & Collect moguća je za sve proizvode koji su dostupni u našim prodavnicama. Ako izaberete uslugu Click & Collect, primit ćete SMS poruku od prodavnice u roku od 1 sata da su naručeni artikli spremni za preuzimanje. Narudžbu morate preuzeti tokom radnog vremena prodavnice na dan primitka SMS poruke ili sljedeći radni dan. Svoju narudžbu plaćate prilikom preuzimanja u JYSK prodavnici.

Click & Collect

2. DOSTAVA NA ADRESU PO VAŠEM IZBORU - NAPLAĆUJU SE TROŠKOVI DOSTAVE

JYSK Bosna i Hercegovina može isporučiti artikle samo onim kupcima koji se nalaze na adresama unutar granica Bosne i Hercegovine.

Razlikujemo 2 vrste dostave:

- Dostava artikala u obliku paketa (manji artikli). Manji su artikli npr. jorgani, peškiri i posteljine.

- Dostava artikala kao Kućna dostava (veliki artikli). Veliki su artikli npr. madraci, kreveti i namještaj

JYSK.ba će odrediti vrstu dostave zavisno o artiklima koje naručite.

Minimalni trošak dostave u JYSKu je 2,55 KM, a cijena dostave povećava se u zavisnosti od povećanja veličine artikala u narudžbi. Iznos dostave moguće je provjeriti u svakom trenutku u korpi koja sadržava željene artikle te adresu dostave u našem webshopu.

U slučaju problema s dostavom, moguće je da će vaša narudžba biti podijeljena u dvije ili više dostava te u tom slučaju JYSK Bosna i Hercegovina pokriva sve dodatne troškove.

Savjetujemo vam da unesete broj mobitela prilikom izrade narudžbe tako da vas JYSK Bosna i Hercegovina ili naš dostavljač mogu obavijestiti o dostavi pozivom ili SMS porukom.

Provjerite jesu li vaše ime i prezime / naziv firme i PDV broj, adresa te dogovoreni datum dostave na računu ispravni.

Dostave se mogu odužiti zimi zavisno od vremenskih uslova.

Vi ste odgovorni za odlaganje pakovanja.

DOSTAVA MALIH ARTIKALA (MANJI ARTIKLI POPUT JORGANA, PEŠKIRA I POSTELJINE)

Dostava malih artikala dostavlja se uobičajeno, do najbližeg istovarnog mjesta, što zavisi o pristupu za dostavno vozilo. 

Mali artikli dostavljaju se unutar 10-16 radnih dana od dana narudžbe.

Dostavna služba će Vas kontaktirati kako bi dogovorili datum isporuke. 

Naknada za plaćanje pouzećem iznosi 0,50 KM.

Plaćanje pouzećem plaća se isključivo u gotovini, prilikom preuzimanja artikala. Dostavna služba ne prima kreditne kartice.

Kupac može jednostavno pratiti status pošiljke nakon što je pošiljka uvedena u sistem na ovoj poveznici.

DOSTAVA VELIKIH ARTIKALA (VELIKI ARTIKLI POPUT MADRACA, KREVETA I NAMJEŠTAJA)

Dostavna služba će vam dostaviti artikle na vašu kućnu adresu do najbližeg istovarnog mjesta, što zavisi o pristupu za dostavno vozilo. Veliki artikli dostavljaju se unutar 10-16 radnih dana od dana narudžbe.

Dostave se mogu odužiti zimi zavisno od vremenskih uslova.

Dostavna služba će vam se javiti dan prije dostave da bi potvrdili dostavu. Na dan dostave kurir će vas nazvati otprilike 1 sat prije dostave.
Plaćanje pouzećem plaća se isključivo u gotovini, prilikom preuzimanja artikala. Dostavna služba ne prima kreditne kartice.

Važno: Ako vam dostavna služba ne uspije dostaviti artikl na adresu (npr. nema nikoga na adresi ko bi preuzeo pošiljku), oni će vas kontaktirati. Nakon toga ćete moći dogovoriti dostavu svoje narudžbe.

OBAVIJESTI O DOSTAVI

Od trenutka kreiranja narudžbe do same dostave možete očekivati sljedeće obavijesti:

 • Kada se narudžba isporučuje iz našeg skladišta u Poljskoj, primit ćete SMS i e-poruku s potvrdom slanja vaše narudžbe uključujući i račun/fakturu.

 • Dan prije dostave dostavna služba kontaktirat će vas za dogovor o vremenu dostave.

 • Obavijestit ćemo vas o mogućim promjenama dostave.

ZAPRIMANJE VAŠE NARUDŽBE

Prilikom preuzimanja narudžbe, molimo:

 • provjerite odgovara li broj kutija/paketa broju kutija/paketa navedenom u narudžbi,

 • pregledajte sve kutije/pakiranje u slučaju vidljiva oštećenja.

Ako je broj kutija/paketa manji od očekivanog, recite kuriru da ste uočili manjak. Sva odstupanja, bez obzira na to koliko su mala, trebate odmah prijaviti Korisničkoj službi.

Važno: kao kupac imate dva (2) mjeseca tokom kojih trebate prijaviti dijelove ili pakete koje nedostaju. Savjetujemo vam da provjerite sve artikle prilikom preuzimanja narudžbe.

OŠTEĆENI PAKETI/ARTIKLI

Ako su kutije/paketi oštećeni, preporučujemo da:

 • Odbijete prihvatiti pošiljku i potpišite nalog od kurira sa „Odbijen zbog oštećenja“

 • Prihvatite pošiljku, potpišite nalog od kurira „Oštećeno“ na dostavnom papiru te kontaktirate Korisničku službu.

Na taj način možemo identificirati razloge za štetu i spriječiti slične incidente u budućnosti.

U svim slučajevima molimo vas da se odmah obratite Korisničkoj službi pozivom na broj +387 (0)33 546 963 od ponedjeljka do petka od 9:00 do 17:00 ili e-porukom korisnickasluzbabih@JYSK.com da biste prijavili i riješili problem.

Minimalni trošak dostave u JYSKu je 2,55 KM, a cijena dostave povećava se u zavisnosti od povećanja veličine artikala u narudžbi.

6. PRAVILA POVRATA I ZAMJENE

Vratite kupljen proizvod kad god želite.

Ako se predomislite, u JYSKu možete lako vratiti ili zamijeniti proizvod.

Mi vam vraćamo cjelokupan iznos za proizvode koje vratite s računom, bez vremenskog ograničenja. To se podjednako odnosi na proizvode kupljene u prodavnicama, kao i na one kupljene u webshopu.

 • Ako nemate račun, dajemo vam mogućnost zamjene za drugi proizvod.
 • Ako vratite proizvod koji je oštećen ili korišten tako da je njegova vrijednost značajno umanjena, zadržavamo pravo smanjenja iznosa povrata.
 • Proizvodi napravljeni po mjeri, na primjer madraci, općenito imaju manju vrijednost prilikom povrata.
 • Ukoliko sami vratite proizvod u neku od JYSK prodavnica ili dogovorite povrat robe, mi ćemo refundirati inicijalni trošak dostave. Ukoliko preferirate da JYSK organizuje uslugu povrata, nećemo refundirati inicijalni trošak dostave, već će ta cifra pokriti naš trošak povrata proizvoda.
 • Uz navedeno, ne zaboravite da vam dajemo probni period od 100 noći da isprobate naš najbolji, GOLD madrac. Saznajte više o GOLD madracima

Saznajte više o tome kako vratiti proizvode kupljene u prodavnici ili na JYSK.ba.

Otkazivanje narudžbe prije dostave

Ako želite otkazati narudžbu s JYSK.ba prije nego što je preuzmete, kontaktirajte Korisničku službu te navedite broj narudžbe. Ako je iznos već naplaćen po vašoj kartici, s Korisničkom službom takođe ćete dogovoriti povrat sredstava. Ako vam narudžba nije dostavljena, nećemo vam naplatiti troškove povrata.

Model formulara za povrat

7. REKLAMACIJE

Nudimo 2-godišnju garanciju na sve artikle počevši od dana preuzimanja artikala.

 • Da li je vaš proizvod neispravan?
 • Vaša narudžba je nekompletna?
 • Da li je narudžba oštećena prilikom prijevoza?
 • Postoje li neki drugi problemi u vezi s kvalitetom artikala?

 - obratite se bilo kojoj JYSK prodavnici te ponesite račun kao dokaz kupovine.

Takođe, možete se obratiti našoj Korisničkoj službi e-porukom na korisnickasluzbabih@JYSK.com te priložite fotografiju na kojoj je oštećenje vidljivo. Molimo da navedete i broj narudžbe (te prodavnicu ako ste tamo kupili artikl) da bismo brže obradili vaš prigovor.

Važno je da prigovor podnesete u što kraćem vremenskom razdoblju od trenutka kada utvrdite oštećenje.

Ako JYSK odobri reklamaciju, pokrit ćemo sve troškove u vezi s narudžbom ili vam ponuditi zamjenski proizvod.

8. ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

Usklađeni smo sa svim tačkama Zakona o zaštiti potrošača u BiH (Sl.Glasnik BiH 25/06) Takođe, vezani smo s odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka (Sl.Glasnik BiH 49/06,76/11) Na primjer, bilo koji važan lični podatak će biti obrisan što prije čim prestanu vrijediti određeni zakonski rokovi.

Vaše je plaćanje dovršeno sigurnom i šifriranom vezom, koja osigurava da informacijama o plaćanju ne može pristupiti druga osoba. (Više o tome saznajte u dijelu o plaćanju).

Mi bilježimo IP-adresu s koje kupujete. Ovaj se podatak može koristiti u slučaju istrage jer svaki pokušaj prijevare prijavljujemo policiji. Mi ćemo pružiti podatke korisničkih računa i druge lične podatke ako je to nužno zbog važećih zakona te radi sprječavanja krađe i prijevare, npr. u vezi kreditnih kartica.

KOJE VRSTE PODATAKA JYSK PRIKUPLJA?

Podatke u vezi Vaše kupovine:

Kada kupujete na JYSK.ba, od Vas tražimo Vaše ime i prezime, adresu, broj telefona, e-adresu i još jednu adresu za dostavu. Mi čuvamo ove podatke na sigurnom, na JYSKovoj VLAN mreži na Atosu, koja je zaštićena vatrozidom. Podaci su dostupni isključivo povjerljivim zaposlenicima JYSKa i Atosa. NE bilježimo ili čuvamo Vaše osobne podatke, njih možemo koristiti samo u vezi Vaših narudžbi te da bismo Vam pružili podršku prilikom Vaših upita. Tokom prijave možete pristupiti i prigovoriti zbog bilo kojeg podatka koji može biti zabilježen, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka(Sl.Glasnik BiH 49/06,76/11).
 

LIČNI PODACI RADI IZRADE VAŠEG PROFILA NA JYSK.BA

Pri registraciji na JYSK.ba i kreiranju JYSK.ba Profila, imate pravo na pristup posebnim uslugama koje vam nudi JYSK Bosna i Hercegovina.
Registracijom na JYSK.ba, tj. kreiranjem vašeg korisničkog profila, odnosno vašom jasnom potvrdnom radnjom dajete dobrovoljan, poseban, informisan i nedvosmislen pristanak za prikupljanjem i obradom slijedećih ličnih podataka:
• ime i prezime;
• e-mail adresu.
Pored navedenog, prilikom registriranja na JYSK.ba, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila, možete ostaviti i ostale vaše lične podatke. Upisivanje dodatnih, izbornih ličnih podataka prilikom registracije na JYSK.ba, odnosno kreiranje korisničkog računa s navedenim ličnim podacima, predstavlja vaš dobrovoljan, poseban, informisan i nedvosmislen pristanak na prikupljanje i obradu istih, odnosno slijedećih ličnih podataka:
• adresa (izborno);
• broj telefona (izborno);
• naziv firme (izborno).

Registracija na JYSK.ba, odnosno kreiranje vašeg korisničkog profila, predstavlja vaš pristanak na prikupljanje i obradu vaših ličnih podataka.

Svi lični podaci prikupljeni temeljem vašeg pristanka, odnosno registracijom na JYSK.ba, JYSK Bosna i Hercegovina će koristiti u svrhu kreiranja vašeg korisničkog profila, kao i u svrhu ciljanog online marketinga.

Vaše lične podatke prikupljene prilikom registracije na JYSK.ba, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila, obrađivati će ovlašteni djelatnici JYSK Bosna i Hercegovina, ovlaštene osobe ostalih članova JYSK Grupacije u svijetu, kao i određeni ugovorni partneri JYSK Bosni i Hercegovina i/ili nekog od članova JYSK Grupacije isključivo u vezi gore navedene svrhe, te isti nisu ovlašteni obrađivati niti u jednu drugu svrhu bez vašeg prethodnog pristanka ili ako za obradu ne postoji zakonska i/ili ugovorna osnova.

JYSK Bosna i Hercegovina vas ovim putem obavještava da možete u svakom trenutku, na jednak jednostavan način (brisanjem svoga korisničkog računa), povući vaš pristanak za obradom ličnih podataka koje ste učinili dostupnim prilikom registracije na JYSK.ba, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila. Povlačenje pristanka ne utiče na zakonitost obrade na temelju iste prije njezina povlačenja.

Vaši lični podaci prikupljeni prilikom registracije na JYSK.ba, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila, JYSK Bosna i Hercegovina će obrađivati sve do trenutka dok ne obrišete svoj račun, a koja radnja će se smatrati povlačenjem pristanka na daljnju obradu vaših ličnih podataka.

Obavještavamo vas da vam pored prava navedenih u ovom dijelu pripadaju i sva ostala prava navedena u uvodu ovog teksta, te da su po pitanju obrade vaših ličnih podataka radi izrade vašeg profila, voditelj obrade i službenik za zaštitu podataka oni koji su navedeni u uvodu ovog teksta.

 

Automatski podaci:

Mi ulažemo napore u održavanje internetskih stranica u skladu s potrebama naših korisnika, s informacijama koje su potrebne. Iz tog razloga koristimo tehnologiju koja prikuplja, obrađuje i odabire podatke o tome kako se koriste naše internetske stranice. Te informacije prikupljamo pomoću kolačića (eng. cookies). Kolačić je manja tekstna datoteka sačuvana na Vašem računalu. U praksi to znači da naše internetske stranice "pamte" ako ste ih već posjetili te mi iz toga bilježimo statistiku koja nam govori kako Vi i ostali upotrebljavate naše internetske stranice.

Mi koristimo kolačiće s Google Analyticsa. Pomoću ovoga određujemo koje dijelove Vi pregledavate kada klikate na JYSK.ba.

Kolačiće možete obrisati iz Vašeg preglednika u bilo kojem trenutku. Ali molimo Vas da pripazite, da ako prilagodite postavke svog preglednika da ne sačuva kolačiće, pojedine dijelove stranice JYSK.ba nećete moći koristiti. Zato Vam preporučujemo da omogućite kolačiće. Neki podaci koje JYSK prikuplja mogu biti javni, ali u anonimnom obliku, na primjer podaci o broju posjetitelja internetske stranice. Informacije o našim kupcima važan su dio našeg posla te ih nećemo prodavati niti mijenjati s drugim strankama. Ako u bilo kojem trenutku ti podaci trebaju biti podijeljeni drugim osobama, Vi ćete prvi to moći odbiti.

Prikupljamo određene informacije o Vašem kompjuteru i programima te načinu na koji upotrebljavate JYSK.ba. Pomoću tih informacija poboljšavamo našu stranicu JYSK.ba i rješavamo moguće greške koje se pojavljuju. Takođe, prikupljamo informacije o stranicama koje posjećujete i ostale informacije koje pronalazite na stranici JYSK.ba tako da možemo analizirati ponašanje korisnika naše stranice. Vaši podaci se neće prosljeđivati trećim osobama, a svi Vaši podaci biće automatski obrisani nakon 30 dana.

Pogledajte više informacija o kolačićima

Promijenite svoju dozvolu ovdje

9. PODACI U VEZI PRIJAVE NA NAŠE NOVOSTI

U JYSKu pratimo aktuelne zakone i pravilnike koji se tiču marketinga. Iz tog razloga šaljemo Novosti korisnicima koji su se na njih prijavili. Ako dobijete Novosti a niste se na njih prijavili, to može značiti jedino da Vas je neko prijavio na Novosti ili Vam ih je neko proslijedio.

Ako želite primati naše Novosti, od Vas ćemo prilikom prijave zatražiti Vaše ime i prezime, poštanski broj, pol i godinu rođenja. Pomoću ovih podataka poboljšavamo naše buduće marketinške aktivnosti tako da Vam više odgovaraju.

Mi čuvamo Vaše podatke u našoj bazi podataka na zaštićenom serveru. Tim podacima pristup imaju samo JYSKovi administratori i vanjski partneri.

Mi Vam garantiramo da nećemo dijeliti ili prodavati Vašu e-adresu drugim firmama.

Sa Novosti se možete odjaviti klikom na link na kraju e-poruke koju od nas dobijete.

Kada se prijavite na JYSK newsletter, dobivat ćete 1-4 newslettera sedmično od JYSK-a putem e-maila. Možete se odjaviti jednostavno, u bilo koje vrijeme putem linka u newsletteru.

Newsletter sadrži aktuelne ponude, novosti, letke, kataloge, kao i informacije o trenutnim akcijama unutar cjelokupnog asortimana JYSK-a. Pored navedenog, dajete dopuštenje da na vaš e-mail primate servisne poruke, kao i informacije o artiklima u korpi u webshopu JYSK.ba, prateće e-mailove nakon izvršene online kupovine na JYSK.ba te e-mailove o artiklima iz JYSK-a za koje se interesirate.

10. PRIJAVE ZA POSAO

Kada se prijavite za posao u JYSKu:

Kada se registrirate na https://posao.jysk.ba/ i kreirate profil kandidata, moći ćete se jednostavno prijaviti za slobodno radno mjesto u JYSKu. Da biste stvorili profil kandidata, JYSK A/S, CVR 13590400, prikuplja i obrađuje sljedeće lične podatke o vama:

 • E-adresa
 • Ime i prezime
 • Biografija
 • Pol
 • Adresa (izborno)
 • Datum rođenja (izborno)

Svi će podaci biti tretirani kao povjerljivi podaci i upotrebljavat će se za stvaranje ličnog profila kandidata na https://posao.jysk.ba/, kao i za stvaranje ciljanog mrežnog marketinga. Stvaranjem ličnog profila kandidata na https://posao.jysk.ba/ prihvatate obradu vaših ličnih podataka.

Pravna osnova za obradu vaših ličnih podataka jeste pristanak koji ste dali.

Izjava o privatnosti

Kada se prijavite za posao u JYSKu, vaša prijava i vaši lični podaci prijavljeni su u našem SAP HR sistemu prema sljedećem:

Ko koristi vaše podatke?

Vaša prijava i lični podaci koje unesete koristit će se isključivo za potrebe zapošljavanja, a ocjenjivat će ih djelatnici za zapošljavanje JYSKa - uključujući voditelje prodavnica, regionalne voditelje, voditelje odjela i/ili Odjel za ljudske resurse.

Naravno, vaši će lični podaci biti povjerljivi.
 

Zašto trebamo vaše lične podatke?

Vaša prijava i lični podaci bit će pohranjeni u bazi podataka u našem sistemu za regrutaciju. Iako ne ispunjavate uslove za poziciju za koju ste se prijavili, mi ćemo vaše podatke spremiti za bilo koji budući konkurs, osim ako izbrišete podatke odnosno vaš profil kandidata ili nas kontaktirate direktno na posao@JYSK.com.
 

Savjeti o vašim informacijama

Na vama je da provjerite jesu li lični podaci koje dajete tačni i prihvatljivi. Nemojte uključivati lične podatke poput religije, seksualne orijentacije, rase ili informacije o zdravstvenom stanju. Napominjemo da vaša e-adresa djeluje kao vaš jedinstveni ID kada se prijavite za posao na JYSKu. Stoga preporučujemo da unesete ličnu e-adresu kojoj drugi nemaju pristup.
 

Sigurnost

Svi podaci pohranjeni su na sigurnim serverima firme JYSK. Vaši će se podaci čuvati do 6 mjeseci i onda će biti izbrisani.
 

Pristanak

Ako želite prihvatiti Izjavu o zaštiti podataka na temelju gore navedenih uputstava, prilikom prijave označite kućicu s poljem „Da, pročitao/la sam i saglasan/na sam s izjavom o zaštiti privatnosti“ da biste dali svoj pristanak, a zatim ćemo moći primiti i obraditi vašu prijavu.

11. "Business to Business'' posebni uslovi prodaje i dostave

Ovaj odjeljak se odnosi na posebne uslove prodaje i dostave za naše kupce koji kupuju naše proizvode za komercijalnu upotrebu.

Garancija

Imajte u vidu da nisu svi naši proizvodi namijenjeni komercijalnoj upotrebi, i na takvim proizvodima se može očekivati veće habanje nego kod privatne upotrebe. Ako se proizvodi koriste u komercijalne svrhe, takva kupovina nije pokrivena garancijom. Ako su vam potrebna konkretnija uputstva o tome koje proizvode preporučujemo za komercijalnu upotrebu, možete kontaktirati JYSK Korisničku službu.

Pravo na povrat

Imajte na umu da je pravo povrata nevažeće u komercijalne svrhe. Zato nije moguće odustati od kupovine koja je napravljena u komercijalnom kontekstu. Ovo se primjenjuje čim nešto kupite uime poduzeća ili pod 'Business to Business'' uslovima.

Odgovornost

Ni pod kojim uslovima JYSK nije odgovoran za gubitak profita, gubitak poslovanja ili druge indirektne gubitke.