Roletne za za svaki dom

Roletne su idealan izbor kada za svoje prozore želite nešto što je jednostavno za korištenje i održavanje, a uz to praktično i lijepo. Roletne vas štite od sunca i neželjenih pogleda, a istovremeno dodatno uljepšavaju enterijer. U našem asortimanu možete pronaći različite modele dnevnih roletni, duo roletni (tzv. dan-noć ili zebra roletni) i rolo zavjesa za zamračivanje od kvalitetnih materijala. Kada birate roletne za vaše prozore, veoma je važno da obratite pažnju na njihovu veličinu, ali i efikasnost. Izaberite onaj model koji najviše odgovara vašim potrebama te koji će se najbolje se ukopiti u vaš stil uređenja.

Rolo zavjese su najpraktičnije u spavaćoj sobi ili dječijoj sobi, jer zamračuju vaš prostor, što će vam pružiti dodatnu privatnost, sigurnost te neometan i ljepši san. 

Ukoliko niste sigurni koje roletne i zavjese bi se najbolje uklopile u vaš enterijer, pročitajte naš vodič: Savjeti za biranje zavjesa.

10 proizvodi
    10 proizvodi

    Postavljanje roletni

    Prava dužina i širina roletni su iznimno bitne za postavljanje na prozore. Naše rolete su povoljno i praktično rješenje za vaše prozore, koje je ćete vrlo lako prilagoditi i instalirati sami. Jedna od prednosti ove vrste zaštite za prozore je ta što se naše roletne uklapaju u standardnu visinu prozora. Stoga ih je potrebno podešavati samo po širini. Ispod svakog proizvoda možete pronaći i video sa uputstvima za instalaciju.

    Čišćenje i održavanje roletni

    Održavanje roletni je prilično jednostavno. Roletne se rijetko jako zaprljaju jer se većiinu vremena nalaze u rolni. Većina roletni može se jednostavno očistiti vlažnom krpom ili ručnim usisavačem. Više informacija o održavanju roletni ali i zavjesa, pronađite u našem vodiču: Kako čistiti i održavati zavjese i roletne?