Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Dvije slike roletnih i jedna slika sive zavjese

Savjeti za biranje zavjesa

Pronalaženje odgovarajuće zavjese za vaš dom može biti zanimljivo, ali u isto vrijeme i izazov. U JYSKovu asortimanu postoji nekoliko različitih modela: vertikalne zavjese, rimske roletne, plisirane roletne, venecijaneri, klasične roletne i gotove zavjese. Koji biste model vi izabrali?

Klasične gotove zavjese

Klasične gotove zavjese pomažu nam da napravimo posebnu atmosferu enterijera te ako ste ljubitelj klasičnih zavjesa, bez brige - niste jedini :) Ovaj model zavjesa može se kombinirati na nekoliko načina. Lagane providne zavjese, modeli od debljih materijala ili pak šarene ili končane – izbor je vaš.

Vertikalne zavjese

Vertikalne zavjese u posljednjih nekoliko godina su sve popularnija opcija kad je riječ o zaštiti prozora. Idealno su rješenje za velike prozore jer ih pokrivaju od plafona do poda. Jedna od prednosti ovog tipa zavjese jeste i ta da ih s pomoću mehanizma jednostavno možete okretati i mijenjati kut pod kojim stoje te tako regulisati intezitet svjetlosti.

Dostupne su u raznim veličinama, a ako želite, možete skratiti njihovu dužinu i širinu. U sklopu ovih modela uključeni su i držači za montažu.

Roletne i rimske roletne

Rolete i rimske roletne još su jedan od popularnih modela kojima možete uljepšati prozore. Ono što je prednost ovih modela jeste ta da su praktično i pristupačno rješenje. Klasične roletne najčešće se koriste u spavaćim sobama, jer su u ponudi dostupni i modeli za zamračivanje. Jedna od korisnih informacija pri kupovini koju biste trebali znati jest da se klasične roletne mogu prilagoditi po širini ali ne i po dužini, dok se rimske roletne ne mogu skratiti ni po širini ni dužini.

Venecijaneri

Venecijaneri su jedan od modela koji će odlično pristajati manjim prozorima. Zbog svojeg praktičnog mehanizma lako ih možete prilagoditi vlastitim željama te kontrolirati intezitet svjetlosti u prostoriji. Sa specijalnim klještima za rezanje lako možete skratiti aluminijske venecijanere po dužini i širini. Postavljanje venecijanera je lako uz držače za montažu.

Plisirane roletne

Plisirane su roletne praktično i bezvremensko rješenje. Odgovaraju kako standardnim prozorima, tako i velikim prozorima koji su od plafona do poda. Dostupne su i kao obični modeli, a i kao modeli za zamračivanje što ih čini pogodnim rješenjem za spavaće sobe. Posebnost ovog modela jeste ta da ih možete prilagoditi odozgo prema dole i odozdo prema vrhu te pronaći idealnu sredinu koja vam odgovara. Zbog toga su sjajno rješenje za zaštitu od sunca dok s druge strane omogućavaju prirodan prodor svjetlosti. Ovaj se model može skratiti po širini.

Saznajte više

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među kuhinjskim dodacima

Favoriti među kuhinjskim dodacima