Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Kućni tekstil: posteljina i ukrasni jastuci na krevetu u spavaćoj sobi sa menadžericom kategorije Sarom Højgaard Rasmussen

Favoriti među tekstilima za dom

Svaki put kada uđemo u novu sezonu, naš asortiman kućnog tekstila se obnavlja i osvježava najnovijim proizvodima i trendovima. Naša Menadžerka kategorije tekstila za dom, Sara Højgaard Rasmussen, uvijek pažljivo bira svoje favorite, a u ovom blog postu dijeli svoja razmišljanja o tome zašto su ovi joj baš ovi proizvodi najdraži. „Za svoje favorite ove sezone odabrala sam ugodan i taktilan kućni tekstil koji je već sam po sebi prekrasan, ali se u isto vrijeme može lako kombinirati sa bilo kojim dekorom koji već imate kod kuće“, objašnjava Sara. "Ovo osigurava da kućni tekstil u vaš dom unese određenu teksturu i mekoću bez obzira na to kako je uređen."

KORNBLOMST jastuk za leđa, jastučnica i prekrivač za krevet

„Prva na redu je naša divna kolekcija KORNBLOMST. Ova kolekcija uključuje jastuk za leđa, ukrasnu jastučnicu i veliki, svestrani prekrivač za krevete koji vam može služiti kao jorgan u vrućim ljetnim noćima. Svaki od ovih predmeta dolazi sa istim tkanim uzorkom koji unosi teksturu i meku, ugodnu atmosferu u vašu spavaću sobu", kaže Sara. Na danskom, KORNBLOMST se prevodi kao livadska zečina, koja je trajni simbol kasnog ljeta i valovitih polja pšenice. Paleta boja kolekcije KORNBLOMST inspirisana je ovim žitnim poljima okupanim ljetnim suncem – i uz malo mašte, gotovo pa možete vidjeti kako KORNBLOMST artikli emituju topao, ljetno-popodnevni sjaj.

„Mislim da su KORNBLOMST artikli od velike vrijednosti jer su dostupni po pristupačnoj cijeni“, kaže Sara. „Osim toga, KORNBLOMST kolekcija je certifikovana oznakom STANDARD 100 by OEKO-TEX®, što je vaša garancija da je kućni tekstil rigorozno testiran u okviru kvaliteta i sigurnosti.“

Prekrivač za krevet, jastuci za leđa i ukrasni jastuci u toploj bež boji na bračnom krevetu u spavaćoj sobi
Dekorativni jastuci u različitim nijansama pijeska, bež i tople bijele boje

ENGFIOL stolnjak i platneni ubrus

“ENGFIOL komadi su novi dodatak našem širokom izboru stolnog tekstila,” počinje Sara. „ENGFIOL uključuje stolnjak i platnene salvete u toploj bež boji sa izgledom materijala nalik na lan – savršeni su za postavljanje stola sa elegantnim šarmom.” ENGFIOL komadi su napravljeni od tkanine obojene pređom, što znači da se svaka nit pređe boji prije procesa tkanja. Kao rezultat toga, detalji tkanine su vidljivi na obe strane tkanine, dajući joj karakter i prisutnost. Bojenje pređe također čini boje izuzetno izdržljivim i dugotrajnim, što znači da će vaš stolni tekstil trajati još dugo vremena. ENGFIOL platnene salvete se prirodno mogu prati i višekratno koristiti, što vam daje dugotrajnu alternativu papirnim salvetama. Baš kao i KORNBLOMST, ENGFIOL stolnjak i platnene salvete imaju certifikat STANDARD 100 by OEKO-TEX®, što je vaša garancija da je tekstil potpuno siguran za vas i vašu porodicu.

KASTANIE stolnjak, nadstolnjak i platneni ubrus

“Treći favorit koji želim da istaknem je kolekcija KASTANIE,” kaže Sara. „S estetikom sličnom ENGFIOL artiklima, kolekcija KASTANIE sadrži stolnjak, nadstolnjak i platnene salvete od meke tkanine nalik lanu i puno vintage privlačnosti – idealno za ljeto i budi osjećaj nostalgije.” Tri KASTANIE artikla se prirodno dobro slažu i odlični su za podizanje vaše trpezarije na jedan viši nivo. Imajte na umu da ne morate koristiti sva tri komada zajedno: pomiješajte i spojite KASTANIE sa ENGFIOLom ili drugim tekstilima za stol ili dodajte samo jedan od KASTANIE komada u postavu stola za dašak elegancije.

Baš kao i ostali Sarini favoriti među tekstilima za dom, kolekcija KASTANIE je također certificirana oznakom STANDARD 100 by OEKO-TEX®.

Pronađite inspiraciju i drugim favoritima naših kupaca

U nastavku pogledajte i ostale artikle koje Sara voli ili provjerite naš kompletan asortiman kuhinjskih dodataka i tekstila za dom u našem webshopu. Također možete pronaći inspiraciju i provjeriti naše favorite unutar ostalih kategorija za uređenje vašeg doma.

Saznajte više

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Favoriti među kuhinjskim dodacima

Favoriti među kuhinjskim dodacima

"Peach Fuzz" - boja godine 2024

"Peach Fuzz" - boja godine 2024