Plahte za sve vrste kreveta

Vjerovatno su rijetki oni koji mogu zamisliti da spavaju bez plahte na krevetu. Nakon što ste izabrali krevet, odgovarajući madrac ili nadmadrac, posteljinu, jorgan i jastuk, sigurni smo da ćete u našem širokom asortimanu izabrati i plahtu prema vašim ličnim potrebama. Plahta štiti vaš madrac od prljavštine i znoja, a istovremeno pruža mekanu i udobnu površinu za ležanje. Bilo da imate krevet za jednu osobu ili bračni krevet, u JYSKu ćete pronaći veliki izbor čaršava dobrog kvaliteta.

Veoma je važno da pažljivo odaberete odgovarajuće plahte. Plahte bi trebale biti udobne za ležanje i takođe moraju biti izdržljive, jer ih koristimo više sati svaku noć. 

U JYSKu, takođe prodajemo vodootporne plahte koje štite vaš madrac od inkotinencije. 

Vrste plahti

U našoj ponudi imamo kvalitetne plahte u više veličina i boja. Kada ulažete u novi komplet plahti postoje općenito dvije različite vrste koje možete odabrati:

  • Ravne plahte
  • Plahte sa gumenom trakom

Većina ljudi je upoznata sa ravnim plahtama koje se koriste na madracima sa oprugama i madracima od pjene i koje su uvučene između madraca i okvira kreveta. Plahte sa gumom su praktične jer drže plahtu na mjestu i sprječavaju da se plahta u noći digne ili sklizne. Plahte sa gumicom su šivene tako da odgovaraju određenom dušeku ili visini.

Dodatna oprema

U ponudi imamo i fiksatore za jorgan kao i trake za zatezanje plahti.