Kvalitetan nadmadrac nudi udobnost i garantira dobar san

Da biste bili sigurni da će vaš madrac trajati godinama koje dolaze, preporučujemo vam korištenje kvalitetnog nadmadraca za zaštitu od oštećenja i habanja.

Nadmadrac se obično koristi kao zaštitni sloj preko madraca sa oprugama ili pjenom, ali i za dodantu udobnost kauča na rasklapanje ukoliko spavate u dnevnoj sobi. Korištenje nadmadraca čuva oblik madraca koji je ispod njega i pruža dodatnu udobnost ali i čistoću. Sprječavanjem direktnog kontakta znoja sa madracem takođe pomaže produljenju vijeka trajanja samog madraca.

Nadmadraci pružaju visok stepen udobnosti i mogu poslužiti kao dodatak ukoliko je vaš madrac previše tvrd ili premekan. Vaš madrac možete zašititi i korištenjem zaštite za madrac koji je tanji od nadmadraca i koji je opremljen sa elastičnim trakama na ćoškovima. Zaštita za madrac je pričvršćena za madrac uz pomoć traka, ali se vrlo lako može skinuti i oprati.

U JYSKu ćete pronaći veliki izbor i nadmadraca i zaštita za madrace u raznim veličinama. U ponudi imamo Basic, WELLPUR i DREAMZONE nadmadrace.

Povećajte udobnost svog madraca ili kauča uz nadmadrac

Nadmadraci vam pružaju veću udobnost i pomažu ukoliko je vaš madrac pretvrd ili premekan. Dizajnirani su tako da se prilagode tijelu i pružaju odgovarajuću zaštitu i optimalno smanjenje pritiska. Nadmadrac je zato vrlo dobro rješenje ukoliko niste u potpunosti zadovoljni svojim trenutnim madracem ili ukoliko spavate na kauču. 

Nadmadrac štiti vaš madrac

Postavljanjem nadmadraca na vaš madrac produžava trajnost madraca i održava njegov oblik. Nadmadrac takođe i upija dio znoja koji ispuštate tokom noći. Činjenica da nema znojenja direktno na madracu takođe doprinosi dužem trajanju samog madraca.

Olakšava čišćenje i održavanje madraca

Ako želite osigurati optimalnu udobnost i istovremeno olakšati čišćenje madraca, možete se odlučiti za kupovinu zaštite za madrac. Zaštita za madrac ne zauzima puno prostora u mašini za pranje veša i stoga je lakša za pranje nego presvlaka velikog madraca. Ovo je posebno korisno ako ste alergični na grinje i prašinu, jer je tada potrebno redovno prati madrac kako bi se postiglo zdravo i čisto okruženje za spavanje. 

Odaberite pravu veličinu

Kada ćete investirati u novi nadmadrac ili zaštitu za madrac, razmislite da li vam je potreban nadmadrac standardnih dimenzija za "single" krevet 90x200 cm, krevet za jednu i po osobu 140x200 cm ili bračni krevet 160x200 ili 180x200 cm.