Konfekcijske zavjese za ljepši dom

Konfekcijske zavjese su idealno rješenje kada je vašim prozorima potreban novi izgled. Zavjese vas takođe štite od sunca, ali i omogućavaju svima željenu privatnost u domu. Osim što zavjese služe kao ukrasi za prozore, one su i najlakši način za osvježenje kompletnog doma jer imaju i poseban uticaj na ukupan izgled i atmosferu svake prostorije, od spavaće sobe, dnevne sobe pa sve do trpezarije. 

U našem asortimanu možete naći sve, od laganih zavjesa od tanke tkanine, gustih zavjesa od debelog platna i zavjesa za zamračivanje - sve u različitim standardnim veličinama. Naše zavjese se lako podešavaju po dužini uz priloženu traku za porubljivanje. Bilo da tražite mreže protiv komaraca, prozorske folije ili možda zavjese od končanih niti, mi imamo rješenje za vas. Istražite naš asortiman i pronađite dobru ponudu.

Širok asortiman zavjesa za sve potrebe

Zavjese nisu samo funkcionalne, već doprinose atmosferi i stilu enterijera vašeg doma. Tražite li konfekcijske zavjese, zavjese za zamračivanje, zavjese od niti, ili guste i teške zavjese, u JYSKu ćete pronaći sve što želite. Velika ponuda materijala, boja i stilova će vam omogućiti da vaš dom bude ukrašen po vašoj mjeri i stilu uređenja. 

Ukoliko niste sigurni koje zavjese bi se najbolje uklopile u vaš enterijer, odgovor pronađite u našem vodiču za zavjese: Savjeti za biranje zavjesa.

Postavite zavjese sami - brzo i jednostavno

Da li su zavjese predugačke za vaš prozor? Postaviti zavjese tako da odgovaraju upravo onome što želite je lakše nego što mislite. Porub-trake su uključene uz sve naše gotove zavjese. 

  1. Izmjerite dužinu od vrha prozora gdje ćete postaviti zavjesu pa do željene dužine.
  2. Položite zavjesu na pod i izravnajte je.
  3. Izmjerite od vrha zavjese i označite željenu dužinu.
  4. Savijte višak tkanine i ispeglajte nabor tako da dobijete oštar nabor.
  5. Stavite priloženu porub-traku između dva komada tkanine, desno dolje na preklopu. Pazite da traku položite ravno i izbjegavajte uvijanje.
  6. Stavite dodatni komad tkanine na zavjesu i ponovo prepeglajte duž pregiba kako bi se porub-traka pričvrstila.
  7. Na kraju se višak tkanine zavjese odreže do porub-trake, a traka se odreže sa svake strane.

Sada imate nove zavjese koje savršeno odgovaraju vašem dekoru.