Mekane deke raznih dezena za sva godišnja doba

Ukrasne deke daju posebnu udobnost i čine prostor toplim i prijatnim kada je riječ o uređenju enterijera. Deke raznih boja i od različitih materijala, poslužit će i u hladnim ljetnim večerima i u zimskim hladnim noćima, a istovremeno će i uljepšati i vašu spavaću sobu, dnevni boravak pa čak i hodnik. U našoj ponudi čeka vas širok izbor ukrasnih i štepanih deka različitih boja, dezena, veličina i materijala – vi samo trebate da izaberete onu koja je idealna za vas i koja će se najljepše uklopiti u vaš dom. 

Kućni tekstil koji stvara udobnost i toplinu

Često su male stvari one koje čine dom prijatnim i ličnim. Deke i ostali kućni tekstili su elementi koji se lako dodaju u dom da bi naglasiti vaš lični stil. Stavite deku u pletenu korpu nakon upotrebe i neka tako bude dio kućnog dekora. Debela ili tanka deka od flisa idealne su za prohladne večeri na balkonu ili terasi. Odaberite boju koja odgovara vašem vanjskom okruženju. Bilo da tražite minimalistički dizajn enterijera ili boemski izgled, JYSK ima deku za vas i vašu udobnost.

Pranje i održavanje

Nakon nekog vremena, vaše deke će možda morati da se operu ili provjetre - možda ste prosuli hranu ili piće po njoj ili su poprimile neugodan miris. Postoji razlika u načinu na koji se deka može prati i održavati, ovisno o tome od kojeg je materijala napravljena.

Vunene deke morate prati ručno, jer će se vlakna u mašini za pranje veša oštetiti. Pranjem na ruke vlakna zadržavaju snagu i ostaju mekana, a tako produžavate vijek trajanje svoje vunene deke. Većina naših deka od pamuka i poliestera može se prati u mašini na nježnom programu od 30 stepeni. Prvi put perite sa sličnim bojama. Ne preporučujemo sušenje i peglanje deka.