LARS LARSEN

Trgovac.

To je bila službena, i neslužbena, titula Larsa Larsena, koji je 1979. godine osnovao kompaniju danas poznatu kao JYSK.

Od samog su početka izvrsna trgovačka praksa i izvrsne ponude bile temelj djela Larsa Larsena. Izvrsna trgovačka praksa takođe je razlog za uspjeh i proširenje JYSKa, koji je postao međunarodni maloprodajni lanac sa uključenim webshopom.

U Danskoj je Lars Larsen bio jedan od najpoznatijih uspješnih preduzetnika. Tim više jer je od samog osnivanja JYSKa glumio u nacionalnim televizijskim reklamama i postao poznat po uvijek izvrsnoj ponudi.

Tokom godina Lars Larsen nagrađivan je za svoje doprinose danskoj poslovnoj zajednici i Danskoj kao državi općenito. 2009. godine Njezino Veličanstvo kraljica Margareta II dodijelila mu je titulu viteza reda Dannebrog za doprinose danskoj poslovnoj zajednici, a 2017. godine dobio je višu titulu viteza 1. reda viteškog reda Dannebrog. 2018. godine Lars Larsen dobio je Den Berlingske Fonds Hæderspris, počasnu nagradu koja se dodjeljuje onima koji su dali izuzetne doprinose Danskoj.

2004. godine Lars Larsen objavio je svoju autobiografiju, u kojoj se može pronaći puno više informacija o njegovom životu i karijeri. Kada je knjiga izdana, sva su danska domaćinstva primila po primjerak, te je prevedena na nekoliko stranih jezika.

U krugu najbliže porodice, Lars Larsen je preminuo u svojem domu u avgustu 2019.