Inspiracija za preuređenje vaše spavaće sobe

Vaša spavaća soba treba da bude mjesto gdje se možete potpuno opustiti. Ako je neuredna, beživotna ili bezlična, vrijeme je za preuređenje.
Srećom, spavaću sobu se može lako uljepšati. Bilo da vam je potrebna veća ili manja promjena, mi vam možemo pomoći.
Pročitajte naše savjete i trikove da biste udahnuli novi život vašoj spavaćoj sobi na jednostavan i lični način.

x
x

Napravite red u spavaćoj sobi

U svakodnevnom životu, stvari možete da bacite bilo gdje kada ste u žurbi, ali sveukupni red pomaže u stvaranju smirene atmosfere vašem domu.
Ako imate problema sa pronalaženjem stvari u vašoj spavaćoj sobi, to može biti zato što im je potrebno njihovo tačno određeno mjesto.
Odjeća, obuća, nakit i drugi dodaci se mogu brzo pretvoriti u nered, ali uz prave trikove, njihovo odlaganje postaje dio dekoracije vaše spavaće sobe.
Kutije i korpe, na primjer, se mogu koristiti za organizaciju ormara, naročito za manje komade odjeće ili obuće koji često zauzimaju više mjesta nego što bi trebalo.
Razmislite i o komodi za čuvanje vaših manjih predmeta. Komode sa ladicama su odlično rješenje za odlaganje manjih predmeta.
Na kraju, možete koristiti pletene korpe, koje mogu ići ispod kreveta ili samostalno stajati na podu.

Molimo vas da prihvatite satistički kolačići da biste pogledali video
Kliknite na [OK] dugme u dnu stranice
Body

STILSKI SAVJET:

Izložite svoje omiljene stvari na vješalice

Vješalice su obično sakrivene u hodniku ili iza vrata, ali ukrasna vješalica može lako visiti na zidu spavaće sobe. Okačite svoje omiljene šalove ili ogrlice na nju kako biste stvorili red a istovremeno dali i lični pečat.

ODLAGANJE

Pozovite prirodu u svoju spavaću sobu

Prirodni materijali mogu učiniti spavaću sobu mirnijom. Razmislite o korištenju drveta, vune i mekih tkanina kako biste stvorili miran i udoban prostor.
Pokušajte staviti udobnu vunenu deku na krevet, umjetnu jagnjeću kožu na stolicu i dodajte nekoliko mekih jastuka. Možda biste trebali razmisliti i o dodavanju drvenog namještaja ili polica.
Biljke i cvijeće su takođe odlični izbori za vašu spavaću sobu. Donose dašak svježeg zraka u spavaću sobu a istovremeno pružaju nešto zeleno za gledanje.
Ako niste stručnjak za zelenilo, odlučite se za umjetne biljke. Izgledaju lijepo i nije ih potrebno zalijevati.

x
x
Body

STILSKI SAVJET:

Priroda kreira teksture

Prirodni proizvodi daju teksturu enterijeru na način na koji umjetni materijali ne mogu, a boje koje se nalaze u prirodi su savršene za spavaću sobu. Iskoristite prirodu da stvari učinite zanimljivim, zabavnim i udobnim.

SPAVAĆA SOBA

Naglasite svoj lični stil

Balans je ključ kako bi spavaća soba pružila osjećaj prijatnog mjesta za boravak. Prazni zidovi rijetko su sami po sebi zanimljivi.
Bez ičega na zidovima, prostorija može izgledati nedovršeno, a to takođe utiče i na akustiku.
Međutim, prenatrpan zid može ometati pažnju tako da je dobar balans ključan.
Zidu možete dodati malo dinamike tako što ćete postaviti galeriju slika. Izaberite zid u spavaćoj sobi i okačite različite dekoracije:

• Fotografije
• Crteže
• Slike
• Tekstile
• Drvoreze
• Vješalice

Ogledala takođe dobro funkcionišu u spavaćoj sobi, jer pomažu u raspršivanju dnevne svjetlosti i čine da soba izgleda prostranije. Slobodno se igrajte sa oblicima: četvrtasto, visoko ogledalo na jednom zidu se može lako kombinovati sa okruglim ogledalom na drugom zidu.
Dostupne su i mnoge vrste okvira za ogledala i druge zidne dekoracije koje mogu dodati raznolikost i karakter. Prirodno drvo, obojeno drvo, pozlaćeni ili čelični okviri omogućavaju vam da kreirate jedinstven izgled.
Uzmite u obzir širinu okvira. Mala fotografija ili plakat mogu dobro da funkcionišu u težem okviru, ali bi veliko ogledalo moglo izgledati bolje sa tankim okvirom. Zavisi od vašeg stila i od toga kako okviri funkcionišu sa ostatkom sobe.
Zidovi nisu jedine tvrde i često prazne površine u spavaćoj sobi. Pod je nešto što se često zanemaruje. Odgovarajući tepih pretvara pod u privlačan element dizajna u prostoriji, a istovremeno pruža i mekanu površinu na koju možete ujutru zakoračiti.

x
x
x
x
Body

STILSKI SAVJET:

Neka bude lično

Miješanje različitih predmeta sa nekim vašim ličnim stvarima daje jedinstven izgled koji odražava vašu ličnost.

DEKORACIJA

Dajte krevetu novi izgled

Krevet je centralna tačka spavaće sobe. Najvjerovatnije je to komad namještaja u kome provodimo najviše vremena u našem svakodnevnom životu. Naravno, možete razmisliti i o kupovini novog kreveta, ali postoji nekoliko načina na koje možete uljepšati postojeći krevet uz samo male promjene:

• Razmislite o kupovini nove posteljine ili prekrivača za krevet. To je jednostavan način da promijenite cjelokupni izgled spavaće sobe.
• Novi ukrasni jastuci, ili jednostavno navlake i deke mogu stvoriti osjećaj luksuza kakav inače nalazite u hotelu.
• Uzglavlje može pomoći u stvaranju atmosfere u spavaćoj sobi i učiniti sjedenje u krevetu ugodnijim. Možete dodati uzglavlje od tkanine ili drveta, i to je lakše nego što mislite.

Body

BONUS SAVJET::

Odaberite pravo uzglavlje

Uzglavlje od tkanine daje udobnost krevetu a istovremeno pomaže i u regulaciji zvuka u spavaćoj sobi, dok uzglavlje od drveta pruža dašak prirode i lako se čisti.

UZGLAVLJA

Upravljajte svjetlom pomoću zavjesa

Možete odabrati koliko svjetlosti i sunca želite pustiti unutra. To zavisi od toga koliko dnevne svjetlosti želite i na koju je stranu okrenuta vaša spavaća soba.
Ako odlučite da kombinujete roletne, duo roletne ili plisirane roletne sa zavjesama, možete kontrolisati koliko svjetla puštate unutra i kreirati posebnu atmosferu u spavaćoj sobi.
Slojeviti efekat uz pomoć zavjesa:

1. Počnite sa roletnom koja je najbliža prozoru. Ako želite u potpunosti blokirati svjetlo, možete koristiti roletne za zamračivanje.
2. Zatim možete dodati zavjese za zamračivanje koje po mogućnosti dosežu sve do poda. Čine sobu udobnom, a zavjese za zamračivanje će takođe pomoći i u zadržavanju topline.
3. Poslednji sloj je lagana, providna zavjesa koja prostoriji daje blagi sjaj.

Napravite atmosferu uz odgovarajuće osvjetljenje

Lampe su veoma bitne za atmosferu u spavaćoj sobi. Ako je svjetlo previše hladno i oštro, može biti neugodno. Sa druge strane, može biti teško snaći se ako je rasvjeta previše prigušena.
Zbog toga je dobra ideja imati nekoliko lampi, svaku sa svojom namjenom. U suštini, potrebna vam je i jaka svjetlost za orijentaciju i lampe sa mekšim svjetlom za udobnost.
Ako volite da čitate u krevetu, lampa za čitanje je dobra ideja. Mogli biste razmisliti o lampi koja je montirana na zid, ili možda o podnoj lampi koja će fokusirati svjetost tamo gdje vam je potrebna.

Body

BONUS SAVJET

LED svjetlo u spavaćoj sobi

Koristite LED svijeće u spavaćoj sobi za postizanje ugodne atmosfere bez opasnosti od požara. LED svijeće daju jasnu svjetlost i ne kapaju kao obične svijeće. Osim toga, možete koristite i LED svijeće sa funkcijom tajmera tako da ne morate razmišljati o njihovom paljenju ili gašenju.

RASVJETA
{"items":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"0":{"x":"2","y":"0","width":"8","height":"3"},"1":{"x":"2","y":"3","width":"8","height":"14"},"2":{"x":"2","y":"17","width":"8","height":"3"},"3":{"x":"3","y":"20","width":"6","height":"9"},"4":{"x":"2","y":"29","width":"8","height":"8"},"5":{"x":"2","y":"37","width":"8","height":"3"},"6":{"x":"2","y":"40","width":"8","height":"14"},"7":{"x":"2","y":"54","width":"8","height":"8"},"8":{"x":"2","y":"62","width":"8","height":"3"},"9":{"x":"2","y":"65","width":"8","height":"14"},"10":{"x":"2","y":"79","width":"8","height":"8"},"11":{"x":"2","y":"87","width":"8","height":"3"},"12":{"x":"2","y":"90","width":"8","height":"8"},"13":{"x":"2","y":"98","width":"8","height":"9"},"14":{"x":"2","y":"107","width":"8","height":"8"},"15":{"x":"2","y":"115","width":"8","height":"8"},"16":{"x":"2","y":"123","width":"8","height":"11"},"17":{"x":"2","y":"134","width":"8","height":"8"},"18":{"x":"2","y":"142","width":"8","height":"9"}}},"settings":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"always_show_resize_handle":false,"float":true,"cell_height":50,"auto_height":true,"height":0,"vertical_margin":10,"horizontal_margin":0,"width":12,"field_id":"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469","cellHeight":50,"verticalMargin":10,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-3291","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}