Trpezarijski stolovi lijepog dizajna i dobrog kvaliteta

Trpezarijski stol je neophodan komad namještaja - kako za svakodnevne obroke tako i za zabavu - i može ga se naći u većini domova. Bez obzira na to koliko je vaša porodica velika i živite li u kući ili stanu, na JYSK.ba ćete lako pronaći stol koji odgovara vašem ukusu i potrebama. 

Tokom napornog dana, dobro je imati zajedničko okupljalište za porodicu - to mjesto je obično trpezarija i trpezarijski stol u njoj. Pri odabiru trpezarijskog stola važno je izabrati odgovarajuću veličinu i da se stol uklapa u dizajn enterijera. U zavisnosti o vašim potrebama odaberite okrugli ili pravougaoni stol za trpezariju, ali i imajte na umu prostor u kojem će stol stajati. Ako povremeno trebate proširiti prostor na kojem jedete, povoljno možete kupiti stol koji se razvlači, sklopivi stol ili možete kupiti dodatno krilo za vaš postojeći stol.

Pogledajte i naš izbor trpezarijskih stolicakomplete stolova i stolica za trpezariju.

  Trpezarijski stolovi - Trpezarijski stolovi

  Izvrsna ponuda
  Trpezarijski stol HASLUND 80x160 hrast
  250,- KM/kom
  449,- /kom
  UŠTEDA 44%
  plus
  Trpez. stol HASLUND80x80/160 hrast
  250,- KM/kom
  399,- /kom
  UŠTEDA 37%
  plus
  Trpezarijski stol EGUM 160x90 crna/hrast
  300,- KM/kom
  399,- /kom
  UŠTEDA 25%
  gold
  Samo online
  Trpez. stol MARSTRAND Ø110/110x200 bij.
  600,- KM/kom
  799,- /kom
  UŠTEDA 25%
  plus
  Trpezarijski stol MARSTRAND Ø110/110x200 hrast
  700,- KM/kom
  899,- /kom
  UŠTEDA 22%
  plus
  Trpezarijski stol HELLERUP 95x200 hrast
  750,- KM/kom
  1199,- /kom
  UŠTEDA 37%
  gold
  Samo online

  Dobri savjeti za odabir trpezarijskog stola

  Za mnoge porodice, trpezarijski sto služi kao zajedničko mjesto okupljanja u užurbanom svakodnevnom životu. Budući da provodimo toliko vremena za trpezarijskim stolom, trpezarijski stol često mora da ima više funkcija, mora odgovarati potrebama i željama svih ukućana. Bilo da imate malu ili veliku porodicu, potrebe su različite. Kao početnu tačku, trebali biste potražiti:

  • Veličina
  • Oblik
  • Materijal
  • Boja
  • Funkcija
  • Dizajn

  Veličina i oblik

  Da li vaš novi trpezarijski stol treba da bude veliki ili mali? Okrugli ili kvadratni? Po veličini mora odgovarati broju članova porodice i prostoriji u kojoj se nalazi. Ako vam ne treba puno prostora za ručavanje na dnevnoj bazi, opcija je i barski stol. Ako želite da imate mogućnost pozivanja gostiju na večeru, možete razmisliti o četvrtastom sklopivom stolu, ovalnom ili okruglom stolu sa nastavcima i dodatnim krilima. Naš izbor trpezarijskih stolova varira od stolova za 2 osobe do stolova za čak 10 osoba.

  Materijal i boja

  Melamin i staklo - Ovi materijali se lako čiste vlažnom krpom. Stakleni stol može biti osjetljiv na ogrebotine, ali je inače vrlo izdržljiv. 

  Drvo – zahtijeva više održavanja. Trpezarijski stol od npr. hrasta ili bukve podložniji je ogrebotinama i mrljama, ali kroz njegu sa npr. uljem za drvo, može ponovo dobiti skoro potpuno nov izgled. 

  Da li stol treba da bude svjetlije ili tamnije boje? Uz drveni stol dobijate trpezarijski sto u prirodnoj boji, koji će "razbiti" čisti bijeli enterijer i prostoriji dati dodatnu toplinu. U JYSKu ćete naći i širok izbor crnih, bijelih i smeđih stolova ali i prozirnih staklenih stolova.

  Funkcionalno, praktično ili moderno?

  Vaših želja i zahtjeva za trpezarijskim stolom može biti mnogo, a jedan te isti stol može lako ispuniti više potreba u isto vrijeme. Trpezarijski stol često mora zadovoljiti mnoge potrebe kako djece tako i odraslih u porodici, a u isto vrijeme treba biti i dekorativan kada nije u upotrebi.

  Je li vaša potreba praktičnija i funkcionalnija, npr. u porodici sa djecom, dobro je izabrati trajniji materijal koji ne zahtijeva održavanje, kao što je npr ploča stola od melamina ili stakla. Bez obzira na vaš izbor materijala, u JYSKu ćete pronaći izbor stolova koji su moderni, klasični, industrijski ili minimalistički, a lako ćete kupiti i tačno onaj stol koji se uklapa u vaš dekor.