Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

AKCIJA: Do 26. marta dostava online narudžbi u vrijednosti od 350 KM ili više je BESPLATNA!

Dva načina za prekrivanje balkona ili terase – s tendom i suncobranom

Izaberite idealan suncobran za svoj balkon ili terasu

Sklonite se sa štetne UV radijacije koja proizlazi iz Sunca, a u isto vrijeme uživajte u toplim ljetnim danima na balkonu ili terasi pomoću suncobrana ili tende. Izaberite jednu od te dvije opcije - u zavisnosti od veličine prostora i drugih bitnih stavki vašeg balkona ili terase. U ovom blogu ćemo vam pomoći da donesete ispravnu odluku.

Za malu terasu ili balkon

Terasa sa uspravnim suncobranom, fenjerima i žardinijerama


Klasičan visoki suncobran je odličan izbor za manju terasu ili balkon. Ova vrsta suncobrana ima ravnu šipku od metala ili drveta koja može biti različitih boja i veličina. Ako vaš baštenski stol ima rupu u sredini, to znači da je napravljen sa svrhom da se u tu rupu stavi suncobran kako biste bili zaštićeni od sunca dok sjedite. Neke vrste suncobrana imaju i mogućnost namiještanja visine ili mogućnost da se nakrive. Ako ga nakrivite, stvaraće vam hlad sa veće udaljenosti i štititi vas od sunca tokom cijelog dana.

 

 

Ako imate vrlo malu terasu ili balkon i želite da u potpunosti iskoristite slobodan prostor kojim raspolažete za nešto drugo, balkonski suncobran je idealan. Možete ga postaviti direktno uz zid i ne zauzima puno prostora.

Balkon sa balkonskim suncobranom i bistro setom


Za veće terase i balkone

Terasa sa visećim suncobranom iznad baštenskog seta

 

Viseći suncobran je savršen izbor ako imate veliku terasu. Zauzima dosta prostora, ali takođe će zaštititi i veću površinu od sunca. Možete ga postaviti pokraj baštenskog stola, ali će vas zaštititi i direktno iznad kada sjednete za stol. Možete ga nagnuti i okrenuti, a ukoliko ima točkove lakše ga je pomjeriti na drugo mjesto.

Tende – trajne opcije

Terasa sa tendom koja štiti od sunca

 
Ako nemate potrebu za stvaranjem hlada na različitim mjestima, već samo želite hlad na jednom mjestu tokom cijelog dana, tada su tende odličan izbor. Tende ne zauzimaju nikakav prostor na zemlji, već samo montirajte jednu stranu tende na kućni zid i pobrinite se da svežete drugu stranu na drvo ili neku dugačku šipku. Neke tende imaju samo jedan konop, a neke po dva.

Terasa sa tendom

 

Izaberite ispravan stalak za suncobran

Nakon što ste odabrali suncobran, vrijeme je da izaberete ispravan stalak za suncobran. Pripazite na par stvari: Stalak za suncobran mora biti dovoljno težak da pridrži suncobran. Takođe, izaberite optimalnu veličinu stalka. Ako ste, na primjer, izabrali suncobran za balkon, izaberite stalak koji je upola manji od običnog. Odlučite između stalka sa točkovima ili bez, zavisno o tome želite li ga lakše pomjerati sa jednog mjesta na drugo.

 

Saznajte više

7 koraka za kreiranje luksuznog glamping iskustva

Kako odabrati odgovarajući baštenski stol

Nadogradite svoj prostor na otvorenom paviljonom

U centru pažnje: kolekcija UGILT

Pronađite najbližu JYSK prodavnicu

Za pomoć i savjete obratite se JYSK osoblju i otkrijte naš širok asortiman proizvoda.