Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Trpezarija sa stolom i 4 trpezarijske stolice

Kako izabrati idealne stolice za trpezariju?

Kada krenete u kupovinu novih trpezarijskih stolica postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir: to nisu samo visina sjedišta, širina i dubina, već i stil koji vam se dopada, koliko stolica vam je potrebno, koliko vam je važna udobnost i jednostavno održavanje.

U ovom blogu, vodićemo vas do odluke koja je najbolja za vas.

Velika ili mala trpezarija?

Trpezarijska klupa za stolom, na pola pokrivena veštačkom kožom

 
Manji prostori zahtijevaju manji namještaj. Pogledajte kolika je širina trpezarijskih stolica koje vam se sviđaju. Širina obično varira od 45 do 55 cm - nije mala razlika, te je vrijedno uzeti u obzir ukoliko nemate puno prostora za trpezarijski stol i stolice. Zašto ne biste uštedjeli nešto prostora trpezarijskom klupom sa više prostora za sjedenje? Prostor između stolica treba biti oko 15 cm kako bi svi sjedili udobno, dok za klupu ovo nije neophodno.

Ako, u drugu ruku, imate veliku trpezariju, pobrinite se da se vaše stolice uklapaju. Odaberite stolice sa naslonima za ruke ili stolice koje su visoke ili široke i mogu popuniti prostor u trpezariji.

4 stolice sa naslonima za ruke u trpezariji


Udobne trpezarijske stolice za duge večere 

Udobne trpezarijske stolice za stolom za ručavanje


Uživate u dugim večerama u društvu? U tom slučaju, zaista je bitno da su trpezarijske stolice udobne. Pobrinite se da se vi i vaši gosti možete opustiti i uživati u satima zanimljivih konverzacija: Pronađite stolice sa podrškom za leđa, udobnim sjedištem i mekanom presvlakom. Trpezarijske stolice sa malo ekstra širine i dubine vam dozvoljavaju i da ih dekorišete jastukom ili dekom za dodatnu udobnost i dekor.

Djeca u porodici?

4 trpezarijske stolice od drveta za drvenim trpezarijskim stolom


Ukoliko u vašoj porodici ima mlađe djece, vjerovatno želite trpezarijske stolice koje se lako čiste. Odaberite stolice od drveta ili kože koje je lako prebrisati vlažnom krpom. Ukoliko je sjedište pretvrdo, nabavite jastuke za stolice koji se lako mogu skloniti ili oprati i obnoviti s vremena na vrijeme. 

Trpezarijske stolice od drveta ili tkanine?

Crne trpezarijske stolice za trpezarijskim stolom


Materijal korišten za vaše nove trpezarijske stolice je važan za stil i izgled koji želite da kreirate, ali i za komfor. Klasičan izbor je između tkanine i (umjetne) kože. KLARUP trpezarijske stolice imaju fiksiran jastuk od umjetne kože koji ih čini ekstra udobnim i laganim za održavanje. Baš poput KLARUP stolica, KASTRUP trpezarijske stolice imaju fiksiran jastuk, ali od materijala koji je malo teže očistiti od mrlja, ali se nekima više dopada jer iuzgleda toplije. 

Četiri crne trpezarijske stolice


Posljednje, ali ne i najmanje važno, imajte na umu ljude koji će svakodnevno koristiti stolice. Ukoliko su viši ili niži od prosjeka, obavezno provjerite da li su im stolice udobne ili morate odabrati stolice sa drugačijom visinom sjedišta. Visina je obično 45-50 cm i potreban je prostor od 25-30 cm između stola i stolice kako bi bilo dovoljno mjesta za vaše noge. 

Saznajte više

Toplina prirode na vašem trpezarijskom stolu

Toplina prirode na vašem trpezarijskom stolu

Vodič: Kako odabrati pravu veličinu trpezarijskog stola

Vodič: Kako odabrati pravu veličinu trpezarijskog stola

U fokusu: Trpezarijska stolica od hrasta ARNBORG

U fokusu: Trpezarijska stolica od hrasta ARNBORG

7 savjeta za uređenje praznične trpeze

7 savjeta za uređenje praznične trpeze