Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 3. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Hammock na livadi i viseća stolica na terasi

Viseća mreža ili viseća stolica? Šta izabrati?

Viseća ležaljka ili mreža (tzv. hammock) je lijepa i prijatna alternativa vašim tipičnim mjestima za sjedenje na otvorenom, kao što su baštenske stolice, klupe i lounge sofe. Uz dodatnu udobnost jastuka i deka, sjedite i uživajte u hladnoj čaši limunade i svojoj omiljenoj knjizi ili podkastu. Neće proći mnogo prije nego što vaša viseća mreža ili viseća stolica postanu vaš novi najbolji prijatelj za sezonu na otvorenom. 

Ipak, postoji mnogo različitih opcija visećih mreža, ležaljki, stolica i drugih sličnih udobnih opcija. Koju opciju da izaberete? Dozvolite da vam kroz ovaj vodič olakšamo izbor.

Klasična viseća mreža (tzv. hammock) za baštu sa drvećem

Ako imate baštu sa velikim drvećem ili stubovima na koje biste je mogli okačiti, onda klasična viseća mreža ili ležaljka BERGFINK može biti dobra opcija za vas. Ova vrsta klasične ležaljke je izdržala test vremena.

Postavljanje viseće mreže

Ako planirate da samo vi koristite viseću mrežu, dobra opcija je da je postavite u kutak bašte gdje možete da uživate u mirnom popodnevu na suncu ili u hladu. Ako su vaša djeca glavni korisnici viseće mreže, postavite je na centralno mjesto bašte gdje možete da ih držite na oku.

Pratite ove smjernice za postavku viseće mreže:

Razdaljina: Udaljenost između dvije tačke podrške (drvo ili stub) bi idealno trebalo da bude 4-4,5 metara.

Tačke podrške: Viseću mrežu možete okačiti između dva drveta ili stuba. Uvjerite se da su stabla jaka i zdrava i da mogu da izdrže vašu težinu. Takođe, pazite da ne oštetite svoje drveće koristeći trake koje neće oštetiti koru.

Visina: Donji dio viseće mreže treba da bude između koljena i kuka kada je viseća mreža prazna. Kada legnete u viseću mrežu, ona će se spustiti još 10-20 cm prema tlu.

Viseća mreža treba da bude dovoljno niska da možete da izađete iz nje bez gubitka ravnoteže. U isto vrijeme, trebalo bi da bude dovoljno visoko da ne dodirujete tlo leđima kada ležite u visećoj mreži.

Uživanje na otvorenom u visećoj stolici

Ako nemate baštu sa drvećem koje možete iskoristiti za postavku viseće mreže ili ležaljke, ne morate odustati. Viseća stolica odlično se uklapa i u manje i u veće spoljašnje površine.

Jedna od prednosti viseće stolice je što ne morate da bušite rupe da biste je okačili. Lakše ju je postaviti od viseće mreže.

Viseća stolica natur boje u bašti
Viseća stolica GJERN Š118xV184xDub natur
450,- KM/kom
799,- /kom
Izvrsna ponuda
UŠTEDA 44%

Sa visećom stolicom GJERN, možete se udobno nasloniti dok slušate svoju omiljenu muziku ili podkast ili čitate svoju omiljenu knjigu. GJERN viseća stolica dolazi u dvije boje: natur i crna boja.

Jednom kada sjednete u udobnu viseću stolicu, bit će vam teško da ustanete i napustite je ponovo. Viseća stolica GUNGERNE dostupna je u elegantnoj sivoj boji i neprimjetno se uklapa u vaš drugi namještaj na otvorenom. Da biste još više povećali udobnost, dodajte dodatni jastuk i mekanu deku.

Obavezno provjerite da li imate potreban prostor za viseću stolicu. Neke su prilično visoke, pa se pobrinite da za njih ima dovoljno prostora u visini. GJERN stolice su visoke iznad 180 cm i to može biti malo izazovno ako ih montirate u uskom i niskom prostoru.

 

Viseća stolica u dvorištu
Viseća stolica GUNGERNE Š101xV185xDub117 siva
500,- KM/kom
799,- /kom
UŠTEDA 37%
Samo online

Čak i ako je vaš eksterijer ograničen, ne bi trebalo da odustanete od udobnosti. Stolica za ljuljanje kao što je DANNEMARE može vam pružiti mogućnost blagog ljuljanja i osjećaj stabilnosti i kontrole. DANNEMARE ima i jastuk za sjedište i jastuk za leđa, oba sa veoma izdržljivom navlakom, kako bi vam bilo udobno.

Stolica za ljuljanje u bašti
Stolica za ljuljanje DANNEMARE siva
450,- KM/kom
599,- /kom
UŠTEDA 25%
Samo online

Ako volite stabilnije sjedenje, lounge stolica HALVREBENE čak ima i malu nadstrešnicu koja vas može zaštiti od jakog sunca i stvoriti intimniju atmosferu.

Lounge stolica na osunčanom balkonu
Lounge stolica HALVREBENE natur
600,- KM/kom
799,- /kom
UŠTEDA 25%

Baštenska ljuljačka kao savršeno rješenje za dvije osobe

Dok su viseće mreže, ležaljke ili stolice za ljuljanje uglavnom prostori za jednu osobu, baštenska ljuljačka je pravi izbor za vas ako imate društvo u svojoj bašti ili na terasi. 

Za uživanje u sjajnim zajedničkim trenucima na otvorenom, JUELSMINDE baštenska ljuljaška je savršeno rješenje. Jedan od praktičnih detalja je nadstrešnica koja vam pomaže da ostanete u hladu, tako da nije potrebno da je pomjerate u toku dana kako biste izbjegli sunce. Ljuljačka će se savršeno uklopiti u centralni dio vaše bašte i okupiti goste za zajedničko druženje. Ukrasite svoj prostor fenjerima i rasvjetom da biste napravili nevjerovatnu atmosferu i iznesite jastuke i pokrivače kako biste nivo udobnosti doveli na sam vrh.

Saznajte više

FSC™ oznaka osigurava da drvo dolazi iz odgovornih izvora

Transformišite svoj vanjski prostor uređenjem vašeg paviljona

Pripreme za plažu: Koje peškire i piknik deke ponijeti

Kako izabrati savršenu baštensku lounge garnituru