Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Lampice na drvetu i drveni fenjer

Ideje za baštensku rasvjetu koja će vam osvijetliti noći

Baštenska rasvjeta može produžiti ljetne večeri tako da možete sjediti napolju nakon što je sunce zašlo, a napolju je još uvijek toplo. Čitajte dalje i pronađite ideje za baštensku rasvjetu i savjete o tome šta treba uzeti u obzir.

Za šta koristiti baštensku rasvjetu?

Počnite odabirom područja bašte koje želite da osvijetlite i razmislite zašto. Možda biste svom omiljenom stablu željeli da dodate svjetlost za dodatnu dozu ušuškanosti. Ili ste možda u potrazi za nečim praktičnijim za osvjetljavanjem vaše staze do baštenske oaze.

Koju vrstu baštenske rasvjete odabrati?

Ukrasna svjetla će dodati toplu atmosferu i savršena su za balkone i veće terase. Ako planirate uživati u ljetnim večerima uz društvene igre, ukusne zalogaje, hladne napitke – ili kombinaciju svega navedenog – onda biste se mogli snaći sa kombinacijom ukrasnih lampi, fenjera, lampica i solarnih lampi.

Prijatna, treperava svjetlost uz baštenske fenjere

Baštenski fenjeri jedni su od favorita za kreiranje prijatne atmosfere na terasi u kasnim ljetnim večerima.

Ako vam se neki dijelovi vaše terase ili balkona više sviđaju, možete ih istaknuti ukrasnim svjetlima. Na primjer, stavite male fenjere na stol kao ukras dok jedete. A velike fenjere postavite na pod u različitim uglovima, tako da zajedno kreiraju spoljašnji prostor. Grupišite fenjere različitog izgleda za pojačan efekat.


Fenjeri se takođe mogu okačiti na grane drveća za šarmantan izgled i romantičnu atmosferu. Kačenjem fenjera uokvirit ćete i svoj spoljašnji prostor i stvoriti lijep ambijent za svoje večeri.

Jednostavno i moderno osvjetljenje uz solarne lampe

Solarne lampe su i dekorativne i štede energiju. Koristite ih za stvaranje prijatne atmosfere na svom balkonu i terasi ili za osvjetljavanje prilaza i bašte kada je mrak. Kada kupujete lampe sa solarnim ćelijama, ne brinite o kablovima, a takođe ih lako možete pomjerati po bašti.


Solarne lampe se aktiviraju kada senzor koji se nalazi na vrhu lampe otkrije mrak. Ovdje lampa koristi energiju koju je dobila od sunca tokom dana. Stoga, broj sati u kojima lampa svijetli može varirati zavisno od vremena.


Manje solarne lampe mogu vam poslužiti za osvjetljavanje staze u bašti ili ispred kuće. Takođe se mogu koristiti pored omiljenog cvijeća kako biste ga istakli. U JYSKu imamo i solarne lampe savršene za terasu ili baštenski stol.

Jednostavno se krećite uz baterijske lampe

Baterijske lampe su odlične jer ih možete lako premeštati i donijeti sa sobom u baštu. Ne morate brinuti o svijećama, kablovima i struji i dopustite sebi da otvorite oči za nove dijelove vaše bašte. Možda imate lijep kutak u zadnjem dijelu bašte gdje možete smjestiti dvije ležaljke i osvijetliti ga baterijskim lampama.

Lampicama kreirajte magiju u bašti

Jedna od ključnih svrha baštenske rasvjete je pomoć u zoniranju vaše bašte, naglašavajući ključna područja poput mjesta za druženje ili trpezarije na otvorenom. Lampice dodaju trenutan čaroban učinak. Ispletite ih oko krošnje, povežite ih uz ogradu kako biste razvedrili običnu pozadinu ili ih ogrnite oko stabla za prijatniji utisak.

Dodajte živost vašem prostoru na na otvorenom sa šarenim lampicama.

Saznajte više

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič za različite postavke modularne garniture