Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 30. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna! SUPER DANI - Uštedite do 60%!


 

Trenutno su moguća kašnjenja prilikom isporuke online narudžbi. Izvrsna ponuda za vašu kompaniju.

Crni metalni i drveni baštenski stol i 4 baštenske stolice na terasi

Vodič: Kako odabrati savršen baštenski stol

U srcu mnogih prostora na otvorenom, od bašta do terasa i balkona u našim domovima, je baštenski stol – mjesto gdje se okupljamo sa voljenima da uživamo u obrocima, osvježavajućim napicima i druženju jedni sa drugima u prirodi i na otvorenom. Bez obzira da li volite da organizujete živahna porodična okupljanja, intimne večere ili jednostavno volite da se opustite uz omiljenu jutarnju kafu, baštenski stol služi kao središnji dio koji zaista postavlja scenu za vaše uživanje na otvorenom.

Kupovina baštenskog stola, koji će odgovarati vašim potrebama i potrebama vaše porodice, i nije tako laka. Sa mnogo dostupnih opcija, može biti teško donijeti konačnu odluku. Ovim vodičem želimo da vam olakšamo proces izbora. Ovdje ćete naučiti sve što treba da znate o baštenskim stolovima kako biste bili sigurni da birate pravi stol za vas.

  Kako izabrati odgovarajući baštenski stol?

  Kada je u pitanju izbor odgovarajućeg baštenskog stola, opcije su brojne, sa varijacijama u obliku, veličini, estetici, materijalima i nivou održavanja koji je potreban, između ostalih faktora. Svaki stol nudi različite karakteristike i prednosti, što naglašava važnost razmatranja ključnih aspekata prije kupovine. U nastavku teksta saznat ćete više o ovim glavnim karakteristikama, što će vam omogućiti da donesete najbolju moguću odluku.

  Baštenski stol od umjetnog drveta i plastične stolice sa naslonima za ruke od reciklirane tikovine
  Baštenski stol FAUSING Š100xD220 natur
  750,- KM/kom
  1099,- /kom
  UŠTEDA 32%
  Baštenska stolica SADBJERG crna
  225,- KM/kom
  329,- /kom
  UŠTEDA 32%
  Bistro set ili cafe set sa baštenskim stolom i dvije stolice
  Bistro stol SANDVIKA 65x65 crna
  75,- KM/kom
  99,- /kom
  UŠTEDA 24%
  Baštenska stolica NABE crna
  150,- KM/kom
  199,- /kom
  UŠTEDA 25%

  Kao što možete vidjeti na gornjim slikama, baštenski stolovi mogu biti dosta različiti. Ovo su samo neki primjeri opcija između kojih možete birati da biste dobili savršeni stol na otvorenom za svoj dom.

  1. Odgovarajuća veličina i praktičnost

  Prvi i možda najvažniji aspekt koji treba uzeti u obzir je odabir baštenskog stola odgovarajuće veličine. Možda ćete se zapitati: „Kako da izaberem baštenski stol prave veličine za moj balkon ili baštu?“ Od malih bistro stolova idealnih za udoban balkon do velikih baštenskih stolova koji se mogu proširiti za održavanje velikih okupljanja, postoji baštenski stol koji odgovara vašim potrebama. Međutim, da biste bili sigurni da su vaše potrebe zadovoljene, neophodno je utvrditi šta te potrebe zapravo uključuju.

  • Manji ili ograničen vanjski prostor
   Ako je vaš vanjski prostor ograničen i može da primi samo mali baštenski stol, ili ako jednostavno više volite manju opciju stola, jedan od naših mnogih bistro stolova sigurno će vam odlično odgovarati. Takođe možete da se odlučite za sklopiv stol kao što je INDHOLT koji se može pričvrstiti za balkonsku ogradu, pružajući fleksibilno rješenje koje se može odložiti kada se ne koristi.
  • Obezbijedite odgovarajući prostor
   Prije nego što se odlučite za baštenski stol, uvjerite se da će oko stola biti dovoljno prostora za vas, vašu porodicu i vaše goste da se nesmetano krećete oko njega. Takođe, treba da obezbijedite da ima dovoljno prostora za stolice tako da oni koji sjede mogu lako da ustanu sa svojih sjedišta.
  • Izaberite stol koji oodgovara vašim životnim navikama
   Da li volite da okupljate porodicu i prijatelje? Razmislite o baštenskom stolu koji se može produžiti kao što je VATTRUP. Ovaj stol može poslužiti kao svakodnevni baštenski stol za vas i vašu porodicu, a kada se produži sa 2 dodatna krila može da ugosti i veći broj ljudi. Da li tražite stol koji ne zahtijeva posebno održavanje? Neka vam ova karakteristika baštenskih stolova bude jedna od glavnih kada odlučujete koji stol ćete kupiti.

  Za dodatne informacije o načinu izbora optimalne veličine stola, možete pogledati naš vodič za izbor trpezarijskog stola odgovarajuće veličine. Dok se vodič prvenstveno bavi trpezarijskim stolovima u zatvorenom prostoru, savjeti su podjednako primjenljivi i na naše baštenske stolove.

  Veliki baštenski stol i stolice za 10 ili 12 osoba na terasi pored plaže
  Podesiva stolica SKIVE crna
  175,- KM/kom
  219,- /kom
  UŠTEDA 20%
  Samo online

  2. Koji oblik izabrati?

  Drugi važan aspekt koji treba uzeti u obzir pri odabiru baštenskog stola je njegov oblik i uticaj koji oblik ima na prostor i funkcionalnost. Bilo da više volite kvadratni, pravougaoni ili okrugli baštenski stol, svaki oblik nudi svoj skup prednosti.

  • Kvadratni baštenski stolovi
   Kvadratni baštenski stolovi poput bistro stolova odlični su za balkone i udobne kutke. Oni su kompaktni i praktični i mogu se postaviti uza zid, štedeći dragocjeni prostor. Zbog svoje veličine, generalno su lagani i lako prenosivi.
  • Pravougaoni baštenski stolovi
   Ako vam je potreban prostor za više gostiju, pravougaoni baštenski stol je uglavnom onaj sa najvećim brojem sjedišta. Neki pravougaoni stolovi se mogu proširiti, dajući vam mogućnost da ugostite još više ljudi.
  • Okrugli baštenski stolovi
   Okrugli baštenski stol može biti odlično rješenje za manje prostore, jer omogućava više slobodnog kretanja oko stola. Sa okruglim stolovima, generalno takođe imate mogućnost da dodate stolicu ako je potrebno mjesto više.

  Baš kao i pri odabiru veličine vašeg stola, možete saznati više o tome kako oblik stola utiče na kapacitet sjedenja u našem vodiču za odabir prave veličine trpezarijskog stola.

  Okrugli baštenski sto i stolice od masivne bagremovine
  Stol BASTRUP Ø120 natur/bijela
  500,- KM/kom
  649,- /kom
  UŠTEDA 23%
  Samo online
  Baštenska stolica BASTRUP natur/bijela
  225,- KM/kom
  289,- /kom
  UŠTEDA 22%
  Samo online
  Veliki baštenski stol i stolice na terasi pored plaže
  Baštenski stol KOPERVIK Š100xD215 siva
  750,- KM/kom
  999,- /kom
  UŠTEDA 25%
  Baštenska stolica SANDVED crna
  85,- KM/kom
  109,- /kom
  UŠTEDA 22%

  3. Lične preferencije i estetika

  Lične preferencije, posebno u pogledu izgleda novog baštenskog stola, igraju ključnu ulogu u vašem procesu donošenja odluka. Da li više volite tradicionalniji baštenski namještaj napravljen od materijala kao što je tvrdo drvo, ili više volite savremenu, minimalističku atmosferu sa modernim materijalima kao što su metali i vlaknasti cement? Vaš novi baštenski stol bi idealno trebalo da se uklopi sa vašim postojećim baštenskim namještajem i cjelokupnom atmosferom vašeg spoljašnjeg prostora.

  Estetski izbori se često mogu preplitati sa praktičnim razmatranjima, poboljšavajući i vizuelnu privlačnost i funkcionalnost vašeg spoljašnjeg prostora. Na primjer, odabir baštenskog stola sa kvadratnom metalnom bazom umesto tradicionalnih nogu ne samo da uvodi elegantan, lagan izgled, već i obezbeđuje stabilnu osnovu sa više prostora za sjedenje na svakom kraju stola. Veliki dio estetike baštenskog stola usko je povezan sa materijalima od kojih je napravljen, što se dalje razrađuje u nastavku teksta.

  Baštenski stolovi i stolice mogu biti prilično različiti u polju oblika, stila i materijala od kojih su napravljeni. Bistro stol RADSTRUP je napravljen od kaljenog stakla i čelika, a stolica NABBEN od plastike, dok su baštenski stol FEDDET i baštenske stolice EGELUND u potpunosti napravljene od punog drveta eukaliptusa.

  4. Koji je najbolji materijal za baštenski stol? 

  Izbor pravog ili najboljeg materijala za vaš baštenski stol je subjektivna stvar bez konačnog odgovora; u potpunosti zavisi od vaših potreba i preferencija. Izbor materijala utiče na različite faktore, prije svega na estetiku i potreban nivo održavanja.

  Na primjer, možda vas privlači prirodan izgled drveta. Da li biste izabrali jedan od popularnih materijala - tvrdo drvo poput eukaliptusa, bagrema ili tikovine, uprkos redovnom održavanju koje im može biti potrebno? Ili biste se umjesto toga odlučili za umjetno drvo ili kompozitno drvo kao opciju bez održavanja? Odluka je na vama, uzimajući u obzir i estetsku privlačnost i implikacije održavanja o kojima će odlučiti vaš izbor.

  Svaka vrsta materijala ima nekoliko prednosti, a više o materijalima određenog baštenskog stola možete saznati u informacijama o proizvodima u našem webshopu. Ako ste zainteresovani, naš detaljni vodič za različite materijale baštenskog namještaja pruža mnogo više informacija o različitim materijalima koji se obično koriste u baštenskom namještaju, uključujući baštenske stolove.

  Baštenski stol i stolice od imitacije ratana ili petana
  Stolica GAMMELBY siva
  250,- KM/kom
  329,- /kom
  UŠTEDA 24%
  Samo online
  Baštenski stol od vlaknastog cementa i baštenske stolice u bašti
  Vrtni stol RANGSTRUP Ø130 crna/crna
  500,- KM/kom
  649,- /kom
  UŠTEDA 23%
  Samo online
  Režiserska stolica NAGELSTI crna
  80,- KM/kom
  109,- /kom
  UŠTEDA 27%

  Materijal koji izaberete za baštenski namještaj može da napravi veliku razliku i u estetici i u praktičnosti. Da li vam se više sviđa kompletan baštenski set napravljen od imitacije ratana koji ne zahtijeva održavanje ili možda baštenski stol sa pločom od vlaknastog cementa?

  Konačna odluka o kupovini

  Uz našu široku paletu baštenskih stolova, postoji širok spektar opcija među kojima možete birati. Pažljivo razmatrajući faktore navedene u ovom vodiču, bit ćete dobro opremljeni da donesete informisanu odluku i izaberete savršen baštenski stol prilagođen vašim specifičnim potrebama i željama.

  Ako postoje neke stvari u koje niste sigurni i o kojima biste želeli više informacija, ili ako imate bilo kakva pitanja, uvijek ste dobrodošli da posjetite lokalnu JYSK prodavnicu i pitate naše zaposlene.

  Baštenske garniture sa stolom i stolicama

  Većina našeg baštenskog namještaja je takođe dostupna u obliku baštenskih setova koji uključuju baštenski stol i 4 baštenske stolice gdje se stol i stolica savršeno uklapaju. Ovi setovi su dostupni po nižoj, pristupačnijoj cijeni u poređenju sa tim da kupujete svaki komad namještaja posebno.

  Pogledajte odabrane setove baštenskih stolova u nastavku ili istražite naš kompletan asortiman baštenskih stolova.

  Saznajte više

  Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

  Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

  Vodič za različite postavke modularne garniture

  Vodič za različite postavke modularne garniture

  Vodič: Kako odabrati savršene baštenske stolice

  Vodič: Kako odabrati savršene baštenske stolice

  Vodič za brzosušeći i baštenski namještaj za sve vremenske uslove

  Vodič za brzosušeći i baštenski namještaj za sve vremenske uslove