Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Kutija za odlaganje vrtnih jastuka na terasi

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Gdje držite svoje baštenske jastuke, fenjere i baštenske igračke kada ih ne koristite? Sanduk za baštenske jastuke je odlično rješenje za vaše potrebe skladištenjem. Pomaže vam da vaš vanjski prostor održavate urednim i dobro organizovanim, omogućava vam lak pristup jastucima za baštenski namještaj ljeti, oslobađa vas od pronalaženja unutrašnjeg prostora za odlaganje vaše baštenske opreme, a pravi model sačuvat će vaše stvari tokom kišnih pljuskova i u zimsko doba. U isto vrijeme, kutija za odlaganje jastuka zauzima manje prostora od šupe. Ali kako odabrati pravu? Postoji nekoliko stvari koje morate uzeti u obzir:

  • Koliko prostora imate za sanduk za jastuke na vašoj terasi/balkonu?
  • Šta ćete u nju odlagati i koja je odgovarajuća veličina?
  • Planirate li premještati sanduk za jastuke?
  • Koji je vaš stil i koji sanduk za jastuke bi stilski odgovarao vašem baštenskom namještaju?
  • Hoće li sanduk za jastuke biti zaštićen od kiše i hladnoće ili bi trebao biti otporan na mraz i vodu?

Sanduk za vanjsko odlaganje za male terase i balkone

Manji prostori zahtijevaju manji namještaj, a ponekad i da dodatno razmislite o svojim odlukama. Počnite tako što ćete izmjeriti prostor na koji želite smjestiti svoj sanduk za jastuke, tako da ćete sigurno pronaći onaj koji vam odgovara. Dok su mnogi sanduci za odlaganje jastuka namijenjeni velikim terasama, postoje i druge male i praktične alternative. Ako imate mali balkon ili terasu, ili želite samo određeni ograničeni prostor posvetiti sanduku za jastuke, kompaktni HALKEVAD je upola manji od većine drugih sanduka i može biti idealno rješenje za vas.

Ako imate ograničen prostor na terasi ili balkonu, uvijek je dobra ideja pronaći višenamjenski namještaj. Neki sanduci za baštenske jastuke konstruisani su tako da podnose težinu jedne ili više osoba kako bi mogli poslužiti i kao skladište i kao klupa. To je slučaj sa SVENDBORG sandukom za vanjsko odlaganje. Ručke olakšavaju pomjeranje sanduka do vašeg baštenskog stola kada je broj vaših gostiju veći od broja vaših baštenskih stolica.

KARLBY je više klupa za odlaganje na otvorenom nego sanduk za jastuke, ali možete i držati svoje baštenske jastuke u njemu i koristiti ga za sjedenje. Dolazi sa jastukom na vrhu za vašu udobnost. KARLBY ima FSC™ certifikat (FSC™ N001715) i pravi je izbor za vas ako volite topao izgled drveta i brinete o prirodi.

Takođe pogledajte naš vodič za odabir idealnog suncobrana.

Prostran veliki sanduk za vanjsko odlaganje

Veliki balkon ili terasa sa baštenskim setovima i lounge namještajem obično zahtijevaju i prostor za odlaganje baštenskih jastuka i deka. Možda imate i dovoljno mjesta za veliki sanduk za odlaganje u koji se mogu smjestiti ne samo baštenski i fenjeri, već i vaš baštenski alat. U ovom slučaju, savjetujemo vam da potražite sanduk sa zapreminom od 700+ litara.

STAVERN sanduk je odlično rješenje. Ima hidraulički poklopac tako da se lagano otvara i zatvara.

Veliki baštenski sanduk za odlaganje na terasi

Sanduci za odlaganje koji se lako pomijeraju

Da li vam je ponekad potrebno da razmjestite svoj baštenski namještaj? Ili jednostavno volite promjene i preuređenje? U tim slučajevima, sanduk za odlaganje sa ručkom će vam olakšati život. BISNAP je mala, lagana kutija za odlaganje jastuka koja se može lako pomicati. Napravljena je od plastike sa UV zaštitom i otporna je na mraz i vodu.

YDERUP sanduk je malo veći od BISNAP sanduka i ima mjesta za više opreme. Takođe je malo teži, ali je opremljen točkovima kako bi bio još lakši za pomicanje. Dostupan je u natur ili u crnoj boji i sigurno će dodatno uljepšati vaš balkon ili terasu.

Stil koji volite

Ratan, drvo i plastika uobičajeni su materijali za sanduke za odlaganje jastuka i svaki od njih ima svoje prednosti i karakteristike. Boja dijelom ovisi o materijalu koji odaberete, a isto tako i potreban nivo održavanja.

Možete odabrati sanduk za jastuke koji ne privlači previše pažnje ili onaj koji se neprimjetno uklapa s vašim drugim baštenskim namještajem. Neki su čak i dio iste kolekcije baštenskog namještaja kao što je npr. TAMBOHUSE. TAMBOHUSE sanduk za baštenske jastuke odgovara TAMBOHUSE lounge baštenskoj garnituri i dostupan je u sivoj i natur boji tako da možete stvoriti jedinstven izgled na svojoj terasi.

Zaštitite svoje baštenske jastuke

Ako je vaš novi sanduk za odlaganje jastuka namijenjen za lokaciju na kojoj će biti izložen suncu ili kiši, trebali biste potražiti onaj koji je  irađen od materijala sa UV zaštitom i/ili onaj sanduk koji je vodootporan. UV-zaštita pomaže u sprečavanju da boja izblijedi, a vodootpornost sanduka održava vaše stvari suhim.

Imajte na umu da se tkanina na vašim baštenskim jastucima može oštetiti pri vrlo hladnjom vremenu (smjenjivanje smrzavanja i odmrzavanja), pa ako će vaš sanduk stajati na lokaciji na kojoj nije zaštićen od jako hladnog vremena, potražite onaj koji je otopran na mraz.

Pronalaženje idealnog sanduka za odlaganje se odnosi na balansiranje funkcionalnosti, stila i izdržljivosti. Treba da bude dovoljno prostran da bi u njega stalo sve što je neophodno i da osigura da vaši baštenski jastuci ostanu zaštićeni u svim godišnjim dobima.

Saznajte više

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič: Kako odabrati savršene baštenske stolice

Vodič: Kako odabrati savršene baštenske stolice