Prekrasni baštenski setovi za baštu i balkon

Ljeto je sinonim za duge dane provedene na otvorenom, a omiljeno mjesto za uživanje svakako su naše bašte, balkoni ili terase. Zbog toga je važno imati lijep set baštenskog namještaja kako biste udobno sjedili satima na svježem zraku. Izaberite između mnogo različitih modela baštenskih setova - imamo namještaj za balkone, terase i bašte. Istražite JYSKov asortiman balkonskih setova za dvije osobe ili baštenski set sa stolom i 4 baštenske stolice od ratana, aluminija / čelika, umjetnog drveta ili masivnog drveta u raznim varijantama boja. Ne zaboravite kupiti i baštenske jastuke za vaše baštenske stolice i savršenu udobnost sjedenja.

Kako bi vaš baštenski set stolova i stolica bio očuvan i čist, u našem asortimanu čekaju vas i dodaci za njegu, uz pomoć kojih ćete lako održavati baštenski namještaj. 

Širok izbor baštenskog namještaja

U JYSKu imamo veliki izbor baštenskog namještaja za svaki ukus, bilo da više volite namještaj koji nije potrebno održavati ili rustikalni izgled koji može dati drveni namještaj. Takođe razmislite da li vaš baštenski stol treba da bude okrugao, kvadratni ili ovalan. Ako više volite da imate dovoljno prostora za goste, prednost može biti odabir stola sa pločom za izvlačenje i produžetkom.

Ako imate dovoljno prostora na terasi, možete kopirati unutrašnjost svog doma - terasu opremiti baštenskim stolom i stolicama po uzoru na trpezariju te drugim praktičnim stvarima, a potom se možete opustiti u mekoj i udobnoj garnituri kao u svom dnevnom boravku.

Baštenski setovi od raznih materijala

Bez obzira koja vrsta baštenskog namještaja vam nedostaje, možete ga kupiti u JYSKu jer mi uvijek imamo dobru ponudu. Nudimo vam  baštenske setove od raznih materijala:

DRVO:

Ako više volite klasični drveni set baštenskog namještaja, bit će potrebno i malo održavanja i tretiranje uljem, osim ako se odlučite za rustikalni izgled, kakav će vremenom namještaj dobiti (bez održavanja). Međutim, nedostatak ove odluke donosi da se namještaj isuši i popuca. Započnite lako i brzo slijedeći naše jednostavne savjete za održavanje.

ALUMINIJ/ČELIK:

Baštenski nameštaj od aluminijuma/čelika je izdržljiv, bezvremenskog izgleda i zahtijeva minimalno održavanje, jer je otporan na vremenske uslove. Aluminijum je nerđajući materijal, tako da ih možete bezbijedno ostaviti napolju cijele zime.

RATAN I PETAN:

Pleteni baštenski nameštaj naziva se i poliratan/petan ili ratan. Postoji razlika između ratana i poliratana. Gdje je poliratan umjetni materijal napravljen od sintetičkih vlakana, a ratan je prirodni materijal od tropskog drveća i biljaka. Oba materijala su otporna na vremenske uslove i normalno habanje, pa su stoga laki za održavanje. Povrh svega, možete ih kupiti po pristupačnoj cijeni i imati ih dugi niz godina.

UMJETNO DRVO:

Umjetno drvo se naziva i vještačko drvo, nedrvo i poliratan. Izgleda kao pravo drvo, ali je mnogo lakše. Mnogi od naših baštenskih komada namještaja ne zahtijevaju održavanje, na primjer naš baštenski namještaj od umjetnog drveta. Nisu podložni vlazi i plijesni i jednostavno ih je potrebno samo oprati sapunom i vodom kako bi bili spremni za ljeto nakon što su bili skladišteni zimi.