Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Zavjese ANTEN i TOMMA

Trendovi u uređenju enterijera: zavjese i dekori

Znate onaj osjećaj kada listate časopise i ugledate nevjerovatno elegantan dom, ali sami se nađete u poteškoćama kada probate kreirati isti utisak kod kuće? Možda je to zato što ste previdjeli jedan aspekt koji može vaš dom učiniti prostranim, luksuznim i elegantnim: zavjese!

Zavjese mogu zaokružiti sobu i pomoći u stvaranju određene atmosfere - bez obzira na to želite li luksuznu hotelsku ili laganu romantičnu atmosferu. Zavjese su odlične jer mogu biti funkcionalne, ukrasne ili oboje. Koristite ih da biste iskazali svoj lični stil.

BOGATI DEKORI I ZAVJESE

U prethodnim sezonama moderne zavjese bile su diskretne i minimalističke. Prebacile su se u pozadinu i nisu privlačile pažnju. Najnoviji trend, kada je riječ o modernim zavjesama, stavlja ih u vidljivi dio vašeg enterijera.

Ove sezone teške zavjese bogatih tekstura kao što je velur vrlo su trendi. Teška zavjesa poput naše plave zavjese RUSKEN dodaje osjećaj volumena u prostoriju i stvara prijatnu i opuštenu atmosferu.

 


Teške i guste zavjese stvaraju bolju akustiku u vašem domu ublažavajući zvukove. Zavjese za dnevnu sobu pogotovo su poželjne ako su od debelog materijala, jer će smanjiti nivo buke karakterističnu za dnevne sobe.

Atmosfera luksuznog hotela u vašem domu

Popularni trend ove sezone teži stvaranju hotelske atmosfere u vlastitoj kući. Možete samo stvoriti ovaj stil raslojavanjem različitih zavjesa. Kombinacija teške, duge zavjese te zavjese od laganog materijala stvara luksuznu i elegantnu sobu.

ALDRA zavjesa

Zgužvajte zavjese na podu da biste stvorili autentičan izgled hotelske sobe. Možete dodati roletne za potpuni, troslojni izgled. Na primjer, možete kombinovati sivu zavjesu ANTEN sa našim rolo-zavjesama za zamračivanje TOMMA u bijeloj boji.


Naš najbolji savjet za vas:

Ako želite dugu, tešku zavjesu, ali se bojite da će soba postati previše tamna, upotrijebite karnišnu koja je duža od širine prozora.

Tako će zavjesa prekrivati zid, a ne prozor. Na taj način još uvijek imate zavjesu koja zaokružuje sobu, ali bez prekrivanja prozora i prigušenja svjetla.

SVIJETLO I PROZRAČNO JOŠ JE UVIJEK IN

Ako teške zavjese ne odgovaraju vašem stilu te se ne možete zamisliti sa njima, možda vam je light verzija prikladnija. Zavjese od tankih i prozirnih materijala još su uvijek moderne. Lagani materijal savršen je za zavjese u dnevnoj sobi, jer stvara osjećaj privatnosti bez potpunog isključivanja svjetla. 


Prozračne zavjese stvaraju mekani ugođaj i pogodne su za sve prostorije u vašoj kući. Ako izaberete regularne zavjese za svoju spavaću sobu, dobro je da razmislite o i tamnim zavjesama koje će zadržati svjetlost kad je ne želite. Tako ćete si osigurati kvalitetan noćni san.

Trebate li više funkcionalnog prostora?

Zavjese možete koristiti za mnogo više od zaštite od sunčevog svjetla. Moderne zavjese mogu stvoriti stil i atmosferu, čak i stvoriti osjećaj dodatnog prostora. I da, smijete ih objesiti i na druga mjesta osim uz prozor.

Koristite zavjesu kao razdjelnik prostora umjesto paravana ili zida dobit ćete novu funkcionalnu prostoriju kao privremeno rješenje.


BOLMEN zavjesa


Pregrađivanje dijela prostorije odličan je način da najbolje iskoristite sobu i jeftinija je alternativa od postavljanja punog zida. Upotrebom zavjese kao paravana otvoreni prostor može postati još ugodniji.


 

Saznajte više

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Elegantna i umirujuća skandinavska dekoracija

Elegantna i umirujuća skandinavska dekoracija

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom