Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Trpezarija sa svjetlosivim tepihom ispod trpezarijskog stola i klupa sa ukrasnim jastukom i dekom

Tepisi, deke i ukrasni jastuci za uređenje prostora u hygge stilu

Preuređenje dnevne sobe ili trpezarije na mora biti ogroman projekat kao što možda mislite da mora. Nije potrebno da farbate zidove, kupujete novi kauč ili nove fotelje - možete samo jednostavno promijeniti ukrasne jastuke, deke i tepihe. Ovi artikli imaju uticaj na čitavu prostoriju. Oni mogu definisati različita područja u sobi i kreirati harmoniju ili unijeti živost u vaš dekor. 

Tabure prljavo bijele boje sa plavom dekom na njemu pred sivo-bijele vaze


Deke mogu funkcionisati na brojne načine. One mogu "razbiti" površine neutralnih boja, mogu stvoriti mirnu pozadinu za jastuke sa veselim dezenima ili dodati šarmantan izgled fotelji tako da ih se ležerno prebaci preko naslona za ruke. A takođe vas mogu i ugrijati za vrijeme hladnih večeri. 

Zeleni ukrasni jastuk i deka boje pijeska na sivom kauču


Možete izabrati dekorne jastuke i deke u različitim nijansama iste boje ili ih uskladiti sa ostatkom vašeg dekora i namještaja kao što smo mi to uradili u dnevnoj sobi na slici iznad. A takođe ih možete iskoristiti da dodatno podignete već živahan prostor kao što smo mi to uradili na slici ispod. 

Šareni jastuci i štepana deka na plavom kauču


Dodaci za dnevnu sobu unijeće hygge u prostor koji uređujete

Kako biste kako biste definisali prostor ili odvojili različita područja, možete se poslužiti tepihom. Stavite tepih ispod trpezarijskog stola da biste stvorili efekat "sobe u sobi", ili ga smjestite ispod stolića za kafu kako biste dodali dodatani "hygge" osjećaj. Tepih prostoru daje prijatan izgled, a i puno je ugodniji pod nogama nego hladan pod.  

Dining room with a light grey rug under the dining table


Ukoliko vam je potrebno da tepih stane u baš određenu prostoriju, neki od naših tepiha nude vam mogućnost da mijenjate nihov oblik. VILLEPLE tepih možete izrezati u bilo koji oblik koji vama odgovara. Na slici ispod smo izvadili naše makaze i zaoblili uglove tepiha kako bismo kreirali mekši izgled.  

Living room with a light grey rug, an armchair and a sofa with colourful cushions


Tapacirani namještaj, tepisi, deke, zavjese i ukrasni jastuci - svi oni imaju moć da unesu toplinu u prostor i od kuće naprave dom. Ali čak i male stvari kao što su npr. platnene salvete mogu dodati prijatni "hygge" osjećaj vašem druženju sa prijateljima - ili običnoj večeri nakon napornog radnog dana.  

Servirani trpezarijski stol sa zdjelama, čašama i tanjirima sa platnenim ubrusom


Želite li znati više o tekstilima za dom u JYSKu? Pogledajte naše favorite tekstila iz novog asortimana

 

Saznajte više

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među kuhinjskim dodacima

Favoriti među kuhinjskim dodacima