Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Novogodišnji patuljci i vilenjaci na policama dekorisanim u prazničnom duhu

Novogodišnji patuljci se useljavaju u vaš dom

Božićni gnomovi su fantastična stvorenja koja imaju dugu povijest u skandinavskom folkloru i sastavni su dio skandinavskog Božića već jako dugo. To je jedan od razloga zašto su moderne verzije tradicionalnih skandinavskih božićnih patuljaka vrlo popularni ukrasi tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Kombinacija veselog, minimalističkog dizajna i toplih božićnih boja čini ih idealnim za ukrašavanje udobnih kutaka u vašem domu, kao što su stolići za kafu ili pomoćni stolići, na prozorskim daskama, pored kamina, pa čak i na ili oko novogodišnje jelke.

Bilo da ih nazivate novogodišnjim patuljcima, gnomovima ili vilenjacima, jedno je sigurno – oni će unijeti praznično veselje u vaš dom tokom cijelog prazničnog perioda.

MUGGLESTEN novogodišnji patuljak

Novogodišnji patuljak MUGGLESTEN je moderna verzija tradicionalnog skandinavskog božićnog patuljka. Prijateljski mališan sa velikom kapom, okruglim nosićem i velikom, čupavom sijedom bradom, dolazi u dvije veličine – većoj verziji visine 31 cm i manjoj verziji visine 17 cm. To znači da ćete uz njega uvijek imati savršenu dekoraciju za svoju prozorsku dasku, pomoćni stolić ili neko drugo mjesto na kojem MUGGLESTEN novogodišnji patuljak može zračiti svojim prazničnim veseljem.  

Novogodišnji patuljci u dvije veličine na prozorskoj dasci
Skandinavski božićni gnom sa sijedom bradom na ukrašenoj prozorskoj dasci

NABBI novogodišnji patuljak

Baš kao i MUGGLESTEN, NABBI novogodišnji patuljak ili vilenjak nosi veliki, šiljasti crveni šešir i ima veliku, bijelu bradu. NABBI je odličan u pronalaženju najboljih mjesta za sjedenje i opuštanje, odmarajući svoje noge nakon dugih dana prazničnih nestašluka. Kao vaš prijateljski pratilac, on će podići prazničnu atmosferu u vašem domu. 

Skandinavski božićni patuljak na prozorskoj dasci pored velikih crvenih svijeća
Skandinavski božićni gnom pored umjetne biljke i fenjera

MOLDAVIT novogodišnji patuljak

MOLDAVIT novogodišnji patuljak je poput većeg "rođaka" NABBI patuljka. Sa dužim torzom i mnogo dužim nogama uključujući crveno-bijele čarape, i on je takođe novogodišnji patuljak koji uživa u opuštanju sjedeći po udobnim kutovima vašeg doma. Kao što je to uobičajeno sa novogodišnjim patuljcima i vilenjacima, MOLDAVIT nosi crvenu, šiljastu kapu i ima veliku, bijelu bradu.  

Božićni patuljak sa velikom bradom, šiljastim crvenim šeširom i čarapama
Božićni vilenjak sa bijelom bradom, crvenom kapom i crveno-bijelim čarapama

Novogodišnji sobovi i novogodišnji miš

Novogodišnji patuljci nisu jedini važni pratioci za vrijeme novogodišnjih praznika. Mali pomoćnik Deda Mraza, miš GYLVE, i Deda Mrazovi pouzdani sobovi, JULKLAPP i RAN, takođe imaju važne poslove koje obavljaju. Novogodišnji vilenjaci, patuljci, miševi ili sobovi – svi su oni druželjubivi i mekani saputnici koji će vam praviti društvo tokom novogodišnjih praznika.

Novogodišnji irvasi i novogodišnji miš

Mekani novogodišnji prijatelji poput ovih odličan su način da pojačate praznični ugođaj i veselje – međutim, oni nisu jedini. Pronađite još inspiracije i savjeta o tome kako ukrasiti svoj dom izvana i iznutra, u pravom duhu praznika.

Saznajte više

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?