Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Velika vaza, podna vaza i staklena vaza

Izaberite odgovarajuću vazu za cvijeće

Vaze pune cvijeća su prelijepe i zaista mogu da pretvore kuću u dom. Zajedno sa biljkama u saksijama, dodaju život vašem enterijeru, ali cvijeće je ipak malo više dekorativno.

Počastite se cvijećem sa vremena na vrijeme ili malo olakšajte stvari i nabavite umjetno cvijeće koje ne zahtjeva održavanje i koje je dugoročno povoljnije.

Kada tražite najbolju vazu za svoj dom, možete birati između različitih vrsta. Iskoristite i primijenite njihove prednosti pomoću ovog bloga.

Neprovidna ili staklena vaza

Providna vaza laganog je izgleda i naglašava život koji svježe cvijeće donosi u sobu.

Staklena vaza na baštenskom stolu


Sa druge strane, neprovidna vaza vrlo je praktična. Ne morate da brinete da li će voda kondenzovati i ostavljati tragove ili da li ste uklonili naslage kamenca koje su završile na unutrašnjosti vaze.

Vaza srebrne boje i neobičnog oblika na polici za knjige

Visoka ili mala vaza?

Ako tražite podnu vazu, odaberite visoku, najmanje 30 cm, uočljivog izgleda. Tako je nećete sučajno srušiti i saplesti se o nju.

Zelena podna vaza i korpa u kojoj je ukrasni jastuk


Ako je vaza koju tražite namijenjena stolu ili polici, možete odabrati nižu i nježniju varijantu. Posebno za trpezarijski stol biste vjerovatno voljeli manju vazu, tako da tokom večere možete uspostaviti kontakt očima sa svojom porodicom ili gostima.

Oblik otvora vaze

Dostupne su velike vaze sa malim otvorom, male sa širokim otvorom - i obrnuto. Dobro je razmotriti koje cveće želite držati u vazi. Ako vam se sviđa samo jedan cvijet ili dva, ili lijepa grana, pronađite onaj sa malim otvorom. Ako vaza ima široki otvor, nekoliko cvjetova izgledaće pomalo tužno.

Vaza za cviječe na stolu sa ukrasom i tri mirisne svijeće


Ako, pak, imate veliki buket, može biti izazov rasporediti ga u vazu malog otvora.

Velika vaza sa umjetnim cvijećem

Boja i stil

Ne treba brinuti da će prekrasna vaza izrazitog stila zasjeniti buket cvijeća. Cvijeće ima način privlačenja pažnje. Skulpturalna vaza može sama po sebi biti prelijep ukras, bez ikakvog cvijeća.


Što se tiče cvijeća, njihova okolina se obično podudara sa njima ili ih nadopunjuje, tako da boja vaze nije toliko važna. Sa cvijećem nema načina da to bude pogrešno.

Saznajte više

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među kuhinjskim dodacima

Favoriti među kuhinjskim dodacima