Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 7. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Super dani uz uštede do 60%!
Konzolni stolić okružen taburem, ogledalom i podnom lampom

5 savjeta za zimsko uređenje enterijera

Datum:

Tags: preuređenje, korisni savjeti, uredjenje doma

Novogodišnji praznici su čaroban period godine, ali jednom kada prođu, možda je i bolje što ih nema do sljedeće godine. Puštanje malo vazduha u kuću, oslobađanje od ukrasnih mirisa i odmor od crvene “Djeda Mraz” boje za sjledećih deset meseci može biti jednako čaroban period kao i početak decembra.

Pripremili smo pet savjeta kako preurediti dom nakon praznika:

Artificial plants on a shelf in living room


1. Umjetne biljke unose život u vaš dom

Nakon što iz kuće iznesete novogodišnju jelku (ili je samo odložite do sljedeće godine ukoliko koristite umjetnu), vjerovatno će vam faliti malo zelenila u domu. Umjetne biljke su savršene za oživaljavanje prostorije. Zamislite ovu policu za knjige sa slike, samo bez biljki. Pomalo dosadno, zar ne? Umjetnim biljkama ne treba voda ili mijenjanje zemlje, ali jednako dobro unose dodatnu energiju u prostoriju. 

 

Tray with vase, scented candles and make up gear in bathroom


2. Razmazite i sebe i svoj dom

Nakon perioda punog obaveza i raznih dešavanja - a možda i malo previše hrane - vrijeme je da se fokusirate na sebe. Vratite se starim navikama i pretvorite svoje kupatilo u malu oazu uz mirisne svijeće, vaze i umjetno cvijeće, ali i vašu najdražu opuštajuću muziku. 

Trolley table with vase, mirror and tealight holder


3. Obnovite svoju dekoraciju bojama

Da li volite zlatne tonove koji karakterišu svečanu Novu godinu? Njih je lako zadržati u domu i kada nije period praznika. Zlatna se odlično slaže sa zagasito plavom, crvenom, crnom i bijelom. Dodaje poseban osjećaj glamura i elegancije koji možete izbalansirati sa drugim bojama i materijalima poput drveta i kvalitetnom tkaninom kao što je baršun.

Displaying 0 - 0 of 0

 

Table set with table cloth, cloth napkins, plates, glasses, vase and candles


4. Koristite svjetlije boje za postavljanje stola

Mračni zimski mjeseci vas prisiljavaju da učinite maksimalno koliko se može sa to malo svjetla koje je prisutno. Postavite stol koristeći lagani stolnjak, odgovarajuće platnene salvete, sive tanjire i elegantne, svijetlo roze čaše, vazu punu cvijeća i naravno, svijeće. Na ovaj način će svaka večera biti posebno iskustvo.

Table with vase and candles, magazine and glasses

 

5. Iskoristite novogodišnje ukrase koji nisu previše novogodišnji

Da li ste zaboravili da sklonite snježnu kuglu ili lampice? Nastavite da ih koristite i u zimskoj dekoraciji! Neke od dekoracija koje koristimo isključivo za praznike se takođe mogu koristiti i van praznične sezone. Mogu oživjeti u januaru i februaru zajedno sa drugim dekoracijama kako bi napravili čarobnu atmosferu. 


Pronađite još savjeta za osvjetljenje doma i organizaciju nakon praznika