Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Velika siva ugaona garnitura sa jastucima

Mini preuređenje dnevne sobe u okviru budžeta

Dolazak hladnih dana prilika je da osvježite svoj enterijer. Malo preuređenje vašeg doma može biti brzo i jednostavno, a naši savjeti za vas bit će u okviru vašeg budžeta.

Pređite iz tamnog i hladnog u veselo šarenilo

Ako želite živopisniju dnevnu sobu, nema potrebe da odete kupiti novi šareni kauč, umjesto toga, koristite kućne dodatke kao što su tepisi da biste osvježili prostor. Oni su lako zamjenjivi, a ako imate prostora za njih, možete ih spremiti dokle god ih ne poželite ponovo izvaditi. Kasnije ih ponovo izvadite kada vaše raspoloženje i vaše uređenje enterijera treba podignuti.

Obnovite vaš kauč

Jednostavno je i lako: novi jastuci ili jastučnice osvježit će ne samo vaš kauč, već kompletnu dnevnu sobu. Miješanjem boja, materijala i veličina možete da postignete nekoliko totalno različitih stilova uređenja u vašoj dnevnoj sobi. Postavljanjem šarenih jastučića, vaš kauč će ponovo biti „cool“ i udoban.
 

Ukrasni jastuci jedni na drugima i siva ugaona garnitura sa ukrasnim jastucima

 

Vrijeme je za "hygge"

U Danskoj, jesen i zima znače „hygge“ u zatvorenom prostoru vašeg doma. Sa nekoliko promjena, možete pretvoriti kutak svoje dnevne sobe u savršeni kutak za hibernaciju kada je vani hladno. Stavite meke jastuke i toplu deku u udobnu stolicu, upalite svijeće i uživajte.

Slatki detalji

Ponekad je vaza sa lepim buketom cvijeća sasvim dovoljna da osveži prostoriju i podigne vaše raspoloženje. Rasporedite ukrasne artikle, svijećnjake, okvire za slike - možete ih grupisati po bojama ili teksturama. Možete razmjestiti i već postojeće dekoracije i na taj način vašem domu podariti male promjene i lijepo osveženje.

Vratite vašem domu energiju uz šarene dekoracije.

Prijatna svjetla

Nema potrebe za vađenjem valjaka i kistova te prekrivanjem poda i namještaja da biste ofarbali zidove u toplije boje. Ako koristite različite izvore svjetlosti kao što su stolne i podne lampe, lampice i svijeće, možete lako stvoriti toplu i prijatnu atmosferu u vašoj dnevnoj sobi.
 

 

Jednostavna organizacija

Naš je konačan savjet pristupačan kada govorimo o trošku, ali može biti ograničen vremenom. Početak novog godišnjeg doba može biti odlična prilika za dokaraciju i organizaciju vašeg doma. Kutije i korpe u različitim veličinama i materijalima su dobre za vaš budžet i za ukrašavanje, za organizaciju manjih stvari koje želite imati pri ruci, ali ne i nužno gledati svaki dan.

 

Jeste li još uvijek u potrazi za preuređenjem prostora? Pročitajte naš blog post o savjetima za preuređenje kupatila

Koji su vaši najbolji savjeti za preuređenje doma? Pišite nam u komentarima!

 

Saznajte više

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?