Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 30. 9. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Velika siva ugaona garnitura sa jastucima

Mini preuređenje dnevne sobe u okviru budžeta

Datum:

Kategorija: Dnevna soba

Oznake:: dnevna soba, uređenje enterijera, preuređenje sobe

Dolazak jeseni prilika je da osvježite svoj enterijer. Malo preuređenje vašeg doma može biti brzo i jednostavno, a naši savjeti za vas bit će u okviru vašeg budžeta.

Pređite iz tamnog i hladnog u veselo šarenilo

Ako želite živopisniju dnevnu sobu, nema potrebe da odete kupiti novi šareni kauč umjesto trenutačnog, sivog. Koristite male ukrasne tepihe da biste osvijetlili prostor. Oni su lako zamjenjivi, a ako imate prostora za njih, možete ih spremiti dokle god ih ne poželite ponovo izvaditi. Kasnije ih ponovo izvadite kada vaše raspoloženje i vaše uređenje enterijera treba podignuti.

Obnovite vaš kauč

Jednostavno je i lako: novi jastuci ili jastučnice osvježit će ne samo vaš kauč, već kompletnu dnevnu sobu. Miješanjem boja, materijala i veličina možete da postignete nekoliko totalno različitih stilova uređenja u vašoj dnevnoj sobi. Postavljanjem šarenih jastučića, vaš kauč će ponovo biti „cool“ i udoban.
 

Ukrasni jastuci jedni na drugima i siva ugaona garnitura sa ukrasnim jastucima

Vrijeme je za "hygge"

U Danskoj, jesen i zima znače „hygge“ u zatvorenom prostoru vašeg doma. Sa nekoliko promjena, možete pretvoriti kutak svoje dnevne sobe u savršeni kutak za hibernaciju kada je vani hladno. Stavite meke jastuke i toplu deku u udobnu stolicu, upalite svijeće i uživajte.

Slatki detalji

Ponekad je vaza sa lepim buketom cvijeća sasvim dovoljna da osveži prostoriju i podigne vaše raspoloženje. Rasporedite ukrasne artikle, svijećnjake, okvire za slike - možete ih grupisati po bojama ili teksturama. Možete razmjestiti i već postojeće dekoracije i na taj način vašem domu podariti male promjene i lijepo osveženje.

Vratite vašem domu energiju uz šarene dekoracije.

Prelijepa bež sofa i elegantne dekoracije za vaš dom

Prijatna svjetla

Nema potrebe za vađenjem valjaka i kistova te prekrivanjem poda i namještaja da biste ofarbali zidove u toplije boje. Ako koristite različite izvore svjetlosti kao što su stolne i podne lampe, lampice i svijeće, možete lako stvoriti toplu i prijatnu atmosferu u vašoj dnevnoj sobi.
 

Lijepa podna lampa od pruća sa toplim svjetlom na podu pored fotelje

Jednostavna organizacija

Naš je konačan savjet pristupačan kada govorimo o trošku, ali može biti ograničen vremenom. Početak novog godišnjeg doba može biti odlična prilika za dokaraciju i organizaciju vašeg doma. Kutije i korpe u različitim veličinama i materijalima su dobre za vaš budžet i za ukrašavanje, za organizaciju manjih stvari koje želite imati pri ruci, ali ne i nužno gledati svaki dan.


Jeste li još uvijek u potrazi za preuređenjem prostora? Pročitajte naš blog post o savjetima za preuređenje kupatila.  

Koji su vaši najbolji savjeti za preuređenje doma? Pišite nam u komentarima!