Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Žena koja spava ispod teškog jorgana i muškarac koji čita u krevetu

Teški jorgan može poboljšati san

Osjećate li se ikad nemirno prije spavanja ili se borite da zaspite? Teški jorgan djeluje poput toplog, mekog zagrljaja i pomaže nekim ljudima da poboljšaju san. Teški jorgan svojom velikom težinom stvara pritisak na tijelo koji pokreće mnoštvo pozitivnih efekata koji mogu doprinijeti boljem kvalitetu spavanja.

Čvrst, ali nježan pritisak koji stvara teški jorgan naziva se „Deep Pressure Touch Stimulation“ (DPTS). Studije pokazuju da DPTS dovodi do povećanog oslobađanja hormona koji smiruju i osjećate se dobro. Istovremeno, nivo hormona stresa pada, a nivo hormona spavanja raste. Drugim riječima: teški jorgan može povećati osjećaj udobnosti i olakšati spavanje.

Teški jorgan sa punjenjem od staklenih bisera

Teški jorgan prikladan je za sve, ne samo za one koji su nezadovoljni kvalitetom spavanja. Težina jorgana, osjećaj zagrljaja i fleksibilna konstrukcija omogućavaju vam da se opustite, dobijete učinkovitiji dubok san kako biste se probudili odmorni i osjećali se bolje.

Jorgan je izuzetno težak jer ima džepove koji su ispunjeni malim staklenim biserima. Težina staklenih bisera uzrokuje prilagođavanje jorgana tijelu. Navlaka pruža gladak, ujednačen pritisak na tijelo.

Odaberite pravu težinu jorgana

Preporučujemo da odaberete jorgan koji odgovara približno 10% -15% vaše tjelesne težine. Jorgan je dostupan u 3, 5, 7, 9, 11 i 13 kilograma. Pogledajte naš asortiman teških jorgana.

Počnite da koristite jorgan

Možete spavati sa teškim jorganom cijelu noć od početka. U početku će vam možda biti malo čudno, pa preporučujemo da date sebi vremena za isprobavanje (do mjesec dana). Počnite sa korištenjem jorgana na kratko vrijeme i povećavajte upotrebu malo po malo i vjerujte procesu.

Molimo pripazite

Osobe slabog plućnog ili mišićnog kapaciteta trebaju se konsultovati sa svojim doktorom prije upotrebe. Ako osjetite bilo kakvu nelagodu, prestanite sa korištenjem jorgana.

 

Saznajte više

Koji jorgan izabrati? Ultimativni vodič

Koji jorgan izabrati? Ultimativni vodič

Pomiče se sat: najbolji savjeti za san

Pomiče se sat: najbolji savjeti za san

Jorgan i jastuk od tkanina na biljnoj bazi

Jorgan i jastuk od tkanina na biljnoj bazi

Umorni nakon godišnjeg odmora? Vratite se svojoj rutini spavanja

Umorni nakon godišnjeg odmora? Vratite se svojoj rutini spavanja