Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 30. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna! SUPER DANI - Uštedite do 60%!


 

Trenutno su moguća kašnjenja prilikom isporuke online narudžbi. Izvrsna ponuda za vašu kompaniju.

Ležaljka na terasi i baštenski set sa okruglim baštenskim stolom i modernim baštenskim stolicama

3 stvari koje treba imati na umu pri kupovini novog baštenskog namještaja

Novi baštenski set može biti poprilična investicija u vaš balkon ili terasu, zato je važno donijeti pravu odluku jer je baštenski namještaj važan za vašu udobnost i dobrobit u vašem prostoru na otvorenom. Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir: održavanje, stil i prostor koji nam je dostupan na našoj terasi ili balkonu. Šta vam je najvažnije? Da ste li u potrazi za najboljim baštenskim namještajem koji možete ostaviti na suncu i kiši, ili vam je važno da su vaši novi stol i stolice u prvom redu udobni.

Pročitajte par savjeta o tome šta treba razmotriti prije odlaska u kupovinu.

Veličina, prostor, raspored sjedenja

Koliko je veliki vaš spoljašnji prostor? Imate li veliku terasu ili mali balkon? Možda čak i samo tzv. francuski balkon? Prije nego što dignete ruke od svega i uzmete ogroman set za vas i vašu porodicu, uključujući prijatelje i komšije, razmislite o svojim svakodnevnim potrebama i odlučite se na sklopive stolice kada imate društvo. Sklopive stolice lako se mogu odložiti sa strane kada ih ne koristite. Čak i ako imate puno mjesta, možda želite rezervisati neki prostor za druge, odvojene aktivnosti, možda za djecu?

Kao i kada uređujete dnevni boravak ili trpezariju, trebate ostaviti prostor za prolaz, a možda i za lampe, biljke i druge ukrasne predmete koji stvaraju atmosferu na terasi ili balkonu. 

Okrugli baštenski stol i 4 moderne baštenske stolice na osunčanoj terasi
Baštenski stol RANGSTRUP Ø110 natur/crna
400,- KM/kom
549,- /kom
UŠTEDA 27%

Kada ćete koristiti baštenski set?

Hoćete li jesti na terasi ili balkonu, ili je veća vjerovatnoća da ćete se tamo opuštati uz knjigu? Ako se radujete večeri na otvorenom sa prijateljima, potreban vam je bistro set ili obični baštenski set sa stolom i 4 do 6 stolica. Ako ste opušteniji tip, treba vam lounge garnitura ili možda ležaljka gdje se možete izvaliti i uživati na suncu.

Lounge baštenska stolica na sunčanoj terasi

Najizdržljiviji baštenski namještaj: materijali i održavanje

Dizajn i stil

Ispada da imamo još jedan - četvrti dobar savjet, ali možda najvažniji od svih: razmislite kakav stil eksterijera želite stvoriti na svojoj terasi ili balkonu. Možda funkcionalni dizajn 50-ih godina prošlog vijeka, sa uskim linijama, metalom i drvetom? Ili možda djevojačku, chic neformalnu atmosferu sa ratanom i svijetlim bojama? Bilo kako bilo, možete koristiti dodatke za terasu ili balkon da biste ublažili pojedini stil i stvorili dinamičan, lični dizajn eksterijera.

Bistro stl i dvije baštenske stolice od umjetnog ratana na terasi

Saznajte više

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič: Kako odabrati savršene baštenske stolice

Vodič: Kako odabrati savršene baštenske stolice

Vodič: Kako odabrati savršen baštenski stol

Vodič: Kako odabrati savršen baštenski stol