Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 30. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna! SUPER DANI - Uštedite do 60%!


 

Trenutno su moguća kašnjenja prilikom isporuke online narudžbi. Izvrsna ponuda za vašu kompaniju.

Lijepo uređena dnevna soba sa okvirima za slike i ogledalom na zidu, mekani ukrasni jastuci na kauču

6 povoljnih ideja za uređenje dnevnog boravka

Ne morate potrošiti bogatstvo da biste unijeli novi dizajn u vaš dnevni boravak. U nastavku teksta pročitajte više o tome i inspirišite se prije uređenja, uz povoljna rješenja. Donosimo vam 6 ideja za povoljno uređenje vašeg dnevnog boravka uz garanciju za moderan look.

1. Alternative skupocjenim dizajnerskim komadima namještaja

Većina nas uzdahne kad ugleda neki lijep komad namještaja iz ponude poznatih dizajnera. Budući da je to spontana i iskrena reakcija, niste krivi ako vam je zastao dah na pogled skupe kože ili mekanog baršuna. Nažalost, dizajnerski namještaj je veoma skup za većinu i rijetko se uklapa u naš mjesečni budžet.

Srećom, na tržištu se nudi mnogo popularnih varijanti namještaja koje će poslužiti kao alternativa dizajnerskom namještaju i učiniti da se osjećamo kao da imamo sve čak i za manje od pola cijene. Baš zato je jako dobra ideja potražiti povoljnije alternative, na primjer prilikom izabiranja novih trpezarijskih stolica.

2. Nove dimenzije vaših zidova

Umjetnička djela na zidovima mogu biti skupa, ali ne morate puno potrošiti da biste svojim zidovima dali novi izgled. Alternativa skupocjenom umjetničkom djelu na zidu je davanje ličnog pečata dodajući svoje slike. Možete se igrati sa svojim kreativnim idejama i dodati ekskluzivnost vašoj prostoriji odabirom okvira za slike u crnoj, bijeloj ili boji drveta.

Okviri za slike na zidu i razne dekoracije

3. Promijenite ukrasne jastuke

Ukoliko vam trenutno ne odgovara ideja da zamijenite dotrajali trosjed i nemate toliki budžet, poslužite se ovim jednostavnim trikom: zamijenite ukrasne jastučiće. Ukrasni jastuci su idealan način da osvježite svoj prostor u okviru manjeg budžeta, jer ljeti svoj dnevni boravak možete ukrasiti sa jarkim bojama, a zimi sa tamnijim, umirujućim tonovima. Sa relativno malim budžetom možete pratiti trendove i dati svom domu novi izgled uz samo par manjih izmjena i dodataka.

4. Dokorišite uz pomoć ogledala

Oplemenjivanje doma ogledalima pomalo je nekonvencionalna, ali stvarno povoljna alternativa skupocjenim slikama na vašim zidovima. Ogledala postižu eleganciju, a ono što nam posebno puno znači: čine naš prostor prostranijim. Uz pomoć ogledala svjetlost se reflektuje po sobi i time postižemo i visok nivo osvjetljenosti prostora.


Unutrašnje uređenje vašeg doma ne mora biti tradicionalno, već se treba prilagoditi vašem načinu života. Zato slobodno koristite razne neobične zidne dekoracije umjesto klasičnih zidnih slika.

5. Napravite mjesta za luksuz

Još jedna ideja za postizanje udobnosti i luksuznog izgleda unutar budžeta je upotreba umjetnog krzna. Vaša fotelja će izgledati poput prijestolja uz komad umjetnog krzna, a kompletan enterijer će dobiti jednu novu, ekskluzivnu notu.

6. Izaberite najbolje osvjetljenje

Osvjetljenje u vašoj dnevnoj sobi ne mora dolaziti iz luksuznog i skupog lustera. Mnogi ljudi ne uzimaju u obzir kakvu vrstu osvjetljenja žele prije nego kupe novu lampu ili luster. Lampe imaju jako velik uticaj na atmosferu u vašoj prostoriji, a u isto vrijeme su i lijep dekorativni dodatak po pristupačnoj cijeni. Stoga ni na njih ne morate puno potrošiti, pogotovo imajući na umu da ih kasnije možete vrlo lako zamijeniti lampom u nekom drugom stilu.

Saznajte više

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju

Prigrlite Japandi stil uz SOLLERUP kolekciju