Funkcionalna i dekorativna ogledala

Svaka prostorija u vašem domu zaslužuje barem jedno ogledalo. Osim što nam ogledala služe kao mjerilo našeg izgleda, ogledala možemo da koristimo kako bi unijeli više svjetla i života u naš dom. U JYSKu ćete pronaći zidna ogledala, podna ogledala, moderna i klasična ogledala, ali i ogledala sa okvirima po svakoj mjeri. Uz različite modele, možete da pronađete i različite veličine kao što su, uska, široka, mala, velika, okrugla i pravougaona. JYSK ima ponudu ogledala za svaki dom i svačiji ukus.

Okruglo i ovalno ogledalo

Naš dom se često sastoji od mnogo kvadratnih elemenata kao što su stolovi, stolice i slike. Okrugla ogledala mogu pomoći da se razbije kvadratni i čvrsti izraz i stvori elegantne i meke linije. Okruglo ogledalo dobro se uklapa u skandinavski stil sa minimalističkim dekorom. Prednost okruglog ogledala je i to što ne morate da brinete da će visiti nakrivo. Naša okrugla ogledala su dostupna sa zlatnim, crnim i okvirom od ratana.

Podno ogledalo

Ogledala koja moraju stajati na podu zauzimaju više prostora jer imaju stopicu koja osigurava da se ogledalo ne prevrne. Podno ogledalo zauzima puno prostora u unutrašnjosti, pa se pobrinite da imate dovoljno prostora na podu prije nego što ga kupite. Samostojeće podno ogledalo koje ima dovoljno prostora oko sebe, daje lijep izgled i stvara puno dodatnog svjetla, a može se koristiti i isključivo kaočista dekoracija u prostoriji. Posebno naše prekrasno podno ogledalo od bambusa. Ako ogledalo ima praktičnu funkciju, ne zaboravite da razmislite o visini ogledala u odnosu na visinu ljudi koji će ga koristiti.

Zidno ogledalo

Kvadratno, pravougaono ili izduženo ogledalo koje se okači na zid nalazi se u većini domova. Ogledalo ima svoju praktičnu funkciju, a može se koristiti i kao zidna dekoracija. U našem asortimanu imamo zidna ogledala sa bijelim, crnim, srebrnim ili zlatnim okvirom.

Koji god oblik da odaberete, ogledala su sama po sebi idealna za dekoraciju zidova.

Povećajte prostoriju ogledalima

Ogledalo stvara posebnu atmosferu u našem domu i poboljšava naše raspoloženje. Reflektira svjetlost sa prozora u dom i stvara osjećaj veće dimenzije prostora. Vaše sobe će izgledati i svjetlije i veće. Ogledala su posebno praktična za korištenje na ovaj način u malim prostorijama ili u prostoriji sa kosim zidovima. Zato razmislite o ogledalima u dizajnu enterijera svih prostorija doma – ali takođe i prostorija kao što su dnevni boravak, kuhinja i ostava, gdje inače ne biste naišli na ogledalo.

Pročitajte naš blog, dobijte više inspiracije i više ideja za dizajn enterijera i saznaje kako možete koristiti ogledala kao zidnu dekoraciju i kao dio vašeg ličnog dekora.

Koristite ogledala kao ukras

U prošlosti su ogledala bila predmet u domu koji je služio isključivo kao pomoć pri provjeravanju odjeće, popravljanju frizure i šminkanju. Danas se ogledala sve više koriste i kao zidni ukrasi i integrirana enterijere umjesto slika ili u kombinaciji sa njima. Ogledala se takođe mogu koristiti za smanjenje akustike prostorije, ovisno o tome koliku površinu pokriva.

Kreirajte jedinstven i moderan izgled koristeći ogledala kao ukrasne elemente. Napravite mozaik sa ogledalima koja su okačena samoljepljivom trakom ili nacrtajte ogledalo ili dva ako želite da napravite zid sa slikama.