Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Dnevna soba sa svijetlom foteljom s tabureom i tamno sivom ugaonom garniturom

Ideje za veliku porodicu u malom prostoru

Bilo da ste roditelji koji su dosta uključeni u život svog djeteta, ili imate djecu koja se često vraćaju kući poslije nekog perioda samostalnog života, može biti zaista izazovno imati dovoljno privatnosti u sopstvenom domu. Zato vam donosimo ideje za uređenje malog stana i par trikova kako da imate dovoljno privatnosti, čak i u kući punoj ljudi:

Namještaj za roditelje sa kućom punom djece

Jedan od većih trendova danas jeste takozvani ''namještaj za privatnost''. Savršen primjer je fotelja koja će vam pomoći da se ogradite od svog okruženja. Cijela porodica može biti u dnevnoj sobi, svako zauzet svojom knjigom, serijom ili radom na laptopu. Fotelja u koju se možete zavaliti je idealna za malo privatnosti kada želite da se skoncentrišete ili vam jednostavno treba malo mira. 


Kada puno ljudi živi u malom prostoru, postoji više trikova koji će pomoći u tome da vaš dom izgleda prostranije kako biste izbjegli preseljenje u veći prostor. Višenamjenski namještaj je odgovor na nekoliko vaših problema. Kauč vam može poslužiti i kao krevet i kao mjesto gdje se možete zavaliti sa šoljom kafe u rukama. Neki od pametnih modela poput MARIAGER garniture imaju i prostor za odlaganje. 


I da, još jedan od glavnih problema u malim domovima je prostor za odlaganje. Komad namještaja gdje možete držati stvari, a da pritom ima i druge funkcije je uvijek sjajno rješenje. Razmišljajte izvan okvira. Samo zato što je nešto označeno kao cipelar, ne znači da ne može imati i drugu svrhu. Namještaj za odlaganje odjeće je često prilično plitak i može stati i na mjesta gdje obične komode sa ladicama ne mogu. Cipelar može biti savršen i za odlaganje kapa, rukavica i drugih sitnica.

Još savjeta za manji dom

Često smo fokusirani na to koliko mjesta imamo na podu, ali zaboravimo na zidove. Što više stvari možete okačiti na zid, to bolje. I ovo važi za sve prostorije: Koristite zidne police u dnevnoj sobi, a za kupatilo koristite STOBY viseći organizer. Stoby sada dolazi u dvije boje - sivoj i smeđoj. 


Izbjegavajte velike, teške komade namještaja iako je ponekad stvarno primamljivo kupiti nešto što ima dovoljno prostora za sve - poput glomazne garniture ili velikog klub stočića. Lagani i fleksibilni komadi namještaja su jednostavniji i lakši za pomjeranje i možete ih koristiti u različite svrhe. 

Dva lagana stolića u dnevnoj sobi pored plavog kauča

Saznajte više

Naše omiljene korpe za odlaganje

Naše omiljene korpe za odlaganje

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

Vodič: Kako izabrati tepih?

Vodič: Kako izabrati tepih?