Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Dvije spavaće sobe sa krevetima na kojima je zeleni i sivi prekrivač za krevet

5 odličnih razloga zašto koristiti prekrivač za krevet

Jeste li tip osobe koja voli uredan i sređen dom? Ili samo priželjkujete da jeste? Prekrivači su jednostavan način za stvaranje reda u spavaćoj sobi. Ali, postoje li neki nedostaci - pa što je konačno rješenje? Odgovore pronađite u ovom blogu.

Spavaća soba sa krevetom i prekrivačem u sivoj i bež boji

Prednosti prekrivača

1. Prekrivač dobro izgleda

Najočitija prednost upotrebe prekrivača jest naravno, da on lijepo izgleda. Prekrivač za krevet čini krevet ljepšim i urednijim nego što izgleda samo sa posteljinom. Neki ljudi čak uspoređuju nepospremljen krevet sa prljavim posuđem u sudoperu koje ostane tokom noći.

2. Sa prekrivačem vaša soba izgleda uvijek isto

Prekrivač osigurava da vaša spavaća soba ima dosljedan izgled, iz dana u dan. Vaša posteljina može imati sve moguće boje, ali s prekrivačem se ne morate brinuti da će se nešto vidjeti ispod kreveta - vaš krevet će uvijek izgledati isto.

Spavaća soba sa krevetom ispod prozora i zeleni prekrivač na krevetu

3. Zaštita za vaš krevet i posteljinu

Prekrivač štiti krevet i posteljinu. Ako želite da vaš krevet i vaša posteljina traju, koristite prekrivač kao zaštitni sloj od prašine i prljavštine.

4. Luksuzni osjećaj u spavaćoj sobi

Sa prekrivačem možete stvoriti hotelsku atmosferu u vašoj spavaćoj sobi i zamišljati da ste na egzotičnom odmoru na udaljenoj lokaciji. To ne mora biti luksuzni prekrivač - samo dodajte par jastuka i bit ćete još bliže svom odmoru iz snova.

Krevet sa štepanom dekom i odgovarajućim jastucima za leđa u svjetloj spavaćoj sobi

5. Postanite organiziraniji sa prekrivačem

Prekrivač za krevet motivisat će vas da složite vaš krevet svaki dan. Možete li zamisliti da samo pokrivačem pokrijete krevet sa gomilom jorgana i jastuka? Ne, to bi izgledalo smiješno. Sa prekrivačem imate veći podsticaj da namjestite svoj krevet.

Spavaća soba u sivim tonovima sa foteljom, noćnim ormarićem i krevetom sa lijepim sivim prekrivačem

 

Nedostaci prekrivača

Svi se mi znojimo noću – tačnije 2 decilitra tečnosti "isparimo" svake noći. Zato je važno da krevet dobije šansu da se osuši prije nego što ga složite. Prašina se širi u vlažnom i toplom okruženju, a da biste zaustavili njezino gomilanje, nemojte složiti krevet dok se ne osuši. U zavisnosti od vremena i okoline, možete ga namjestiti predvečer. Umjesto slaganja kreveta u jutarnjim satima prije posla, složite ga kada dođete kući sa posla. Ujutro dobro protresite jorgan i jastuke te zadržite jorgan na rubu kreveta tokom dana da prozračite i njega i madrac.

I to je stvarno sve od nedostataka. Kada idete u kupovinu prekrivača, imajte na pameti da bi trebao pokriti i površinu kreveta i sve strane da bi dobro izgledao te stvorio tu urednu, razrađenu i luksuznu atmosferu u spavaćoj sobi. 

Saznajte više

Favoriti iz novog asortimana posteljina

Favoriti iz novog asortimana posteljina

Uljepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Uljepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Vodič u 9 koraka: Kako izabrati odgovarajući krevet

Vodič u 9 koraka: Kako izabrati odgovarajući krevet

Proizvodi za spavanje koji će vas rashladiti

Proizvodi za spavanje koji će vas rashladiti