Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 30. 6. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!ZELENI DANI - Uštedite do 70%!


Sada još bolje ponude baštenskog namještaja!Kliknite ovdje

Dvije spavaće sobe sa krevetima na kojima je zeleni i sivi prekrivač za krevet

5 odličnih razloga zašto koristiti prekrivač za krevet

Jeste li tip osobe koja voli uredan i sređen dom? Ili samo priželjkujete da jeste? Prekrivači su jednostavan način za stvaranje reda u spavaćoj sobi. Ali, postoje li neki nedostaci - pa što je konačno rješenje? Odgovore pronađite u ovom blogu.

Spavaća soba sa krevetom i prekrivačem u sivoj i bež boji

Prednosti prekrivača

1. Prekrivač dobro izgleda

Najočitija prednost upotrebe prekrivača jest naravno, da on lijepo izgleda. Prekrivač za krevet čini krevet ljepšim i urednijim nego što izgleda samo sa posteljinom. Neki ljudi čak uspoređuju nepospremljen krevet sa prljavim posuđem u sudoperu koje ostane tokom noći.

2. Sa prekrivačem vaša soba izgleda uvijek isto

Prekrivač osigurava da vaša spavaća soba ima dosljedan izgled, iz dana u dan. Vaša posteljina može imati sve moguće boje, ali s prekrivačem se ne morate brinuti da će se nešto vidjeti ispod kreveta - vaš krevet će uvijek izgledati isto.

Spavaća soba sa krevetom ispod prozora i zeleni prekrivač na krevetu

3. Zaštita za vaš krevet i posteljinu

Prekrivač štiti krevet i posteljinu. Ako želite da vaš krevet i vaša posteljina traju, koristite prekrivač kao zaštitni sloj od prašine i prljavštine.

4. Luksuzni osjećaj u spavaćoj sobi

Sa prekrivačem možete stvoriti hotelsku atmosferu u vašoj spavaćoj sobi i zamišljati da ste na egzotičnom odmoru na udaljenoj lokaciji. To ne mora biti luksuzni prekrivač - samo dodajte par jastuka i bit ćete još bliže svom odmoru iz snova.

Krevet sa štepanom dekom i odgovarajućim jastucima za leđa u svjetloj spavaćoj sobi
Ukrasni jastuk VALMUE 40x60 zelena
15,- KM/kom
32,95 /kom
UŠTEDA 54%
Do isteka zaliha
Samo u prodavnici

5. Postanite organiziraniji sa prekrivačem

Prekrivač za krevet motivisat će vas da složite vaš krevet svaki dan. Možete li zamisliti da samo pokrivačem pokrijete krevet sa gomilom jorgana i jastuka? Ne, to bi izgledalo smiješno. Sa prekrivačem imate veći podsticaj da namjestite svoj krevet.

Spavaća soba u sivim tonovima sa foteljom, noćnim ormarićem i krevetom sa lijepim sivim prekrivačem

 

Nedostaci prekrivača

Svi se mi znojimo noću – tačnije 2 decilitra tečnosti "isparimo" svake noći. Zato je važno da krevet dobije šansu da se osuši prije nego što ga složite. Prašina se širi u vlažnom i toplom okruženju, a da biste zaustavili njezino gomilanje, nemojte složiti krevet dok se ne osuši. U zavisnosti od vremena i okoline, možete ga namjestiti predvečer. Umjesto slaganja kreveta u jutarnjim satima prije posla, složite ga kada dođete kući sa posla. Ujutro dobro protresite jorgan i jastuke te zadržite jorgan na rubu kreveta tokom dana da prozračite i njega i madrac.

I to je stvarno sve od nedostataka. Kada idete u kupovinu prekrivača, imajte na pameti da bi trebao pokriti i površinu kreveta i sve strane da bi dobro izgledao te stvorio tu urednu, razrađenu i luksuznu atmosferu u spavaćoj sobi. 

Saznajte više

Proizvodi za spavanje koji će vas rashladiti

Sofe za spavanje, sjedenje i odlaganje

Izbor i postavljanje zavjesa i rolo zavjesa

Kako odabrati pravu veličinu posteljine?