Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Dječak na računaru u sred video igre

Kako odabrati idealan gaming stol i stolicu

Najbolje gaming stolice i stolovi su podesivi i mogu se prilagoditi kako bi pristajali sjedećem položaju igrača. Ne postoje dvije osobe potpuno iste visine, težine i mišićne snage i svaka osoba ima individualne preferencije za položaj sjedenja. Kada pričamo o djeci, još je bitnije da imaju podesivu stolicu kako bi im bila udobna i pružala im pravilnu potporu i dok rastu. 

Pratite ove korake kako biste odabrali najbolju gaming stolicu i stol: 

1. Koju gaming stolicu odabrati?

Najbolje gaming stolice imaju udobno sjedište koje pomaže u regulaciji tjelesne temperature. Ima podesive naslone za ruke, visinu i naslon, pa se može precizno postaviti kako bi odgovarala vašim potrebama. 

2. Kako prilagoditi gaming stolicu?  

Postavite stolicu tako da su vam kukovi i koljena na istom nivou. Vodite brigu o tome da vam stopala dodiruju pod ili da imate oslonac za noge za potporu. Ako su vam koljena previsoko u poređenju s kukovima, može doći do prekida protoka krvi. Ako su prenisko, može se stvoriti pritisak u donjem dijelu leđa. Provjerite šta vam pristaje i u skladu s tim podesite stolicu.   

Kada govorimo do prilagođavanja ugla naslona, ne postoji samo jedan odgovor. Morate isprobati različite pozicije. Započnite sa malim nagibom i izmenjujte uglove naslona dok ne dođete do onog u kojem se najviše osjećate kao da  vam je kičma u prirodnom položaju. 

Podesite naslone za ruke tako da su vam laktovi pod uglom od 90 stepeni kada koristite miš ili tastaturu.


Naša crno-crvena gaming stolica JENSLEV ima podesivu visinu i udobno sjedište, podesive naslone za ruke i mehanizam za podesivost nagiba kako biste mogli da pronađete poziciju koja vam najviše odgovara. 

3. Idealna pozicija miša i tastature

Kada su vaši laktovi pod uglom od 90 stepeni, trebalo bi da možete da dosegnete tastaturu i bez protezanja ruku. Takođe pripazite da se pri tome ne savijate u kukovima. I ponovo: pokušajte pronaći opuštajuću, prirodnu poziciju i podešavajte gaming stolicu kako biste pronašli vama najudobniju poziciju.

4. Kako postaviti monitor

Pokušajte smjestiti monitor na udaljenost jedne ruke, i slobodno ga prilagođavate. Svako ima drugačije oči, pa bi idealna pozicija za vas mogla biti malo bliže ili malo dalje. Idealna dužina vam dopušta da vidite male objekte i likove bez da naprežete oči. 

5. Visina i nagib monitora

Kada sjedite uspravno, vaše oči bi trebale biti u visini gornje trećine ekrana. Ako je monitor podešen previsoko, možete naginjati vrat blago na gore, a ukoliko je podešen prenisko, naginjaćete glavu na dole. 

Nije na odmet da stol izgleda kul. Gaming sto sa LED svjetlima će sigurno postići taj efekat. 

6. Dopustite svojim očima da se odmore

Dok koristimo monitor, često zaboravimo da trepćemo. Predugo gledanje u monitor isušuje naše oči, pa je dobra ideja raditi ove vježbe: odvratite pogled od monitora svakih 20 minuta i gledajte u objekat koji je udaljen 5-10 metara najmanje 20 sekundi. 

7. Pravite pauze i pokrenite se

Čak i usred najuzbudljivije igrice, ne zaboravite da s vremena na vrijeme napravite pauzu. Kad god se igrica učitava ili završite nivo, ustanite po sendvič ili napunite bočicu vode. 

Ne zaboravite na hidrataciju - Gaming stol sa držačem za čašu sprječava prolivanje po tastaturi. 

Pokretanje krvotoka i opuštanje očiju usredotočenih na predmete na raznim udaljenostima pokreće proces oporavka. Imajte najmanje jednu desetominutnu pauzu svakih sat vremena. 
Takođe udahnite malo svježeg zraka. Brza šetnja napolju je odličan način da pročistite mozak. Vodite računa o tome da ostanete fit - npr. na fudbalskom igralištu ili kroz jednostavne vježbe kao što su čučnjevi, iskorak, plenk, sklekovi i trbušnjaci. I vaše tijelo i vaše igračke vještine će imati koristi od toga. 
Kada završite sa igranjem, otvorite prozor i počistite tako da budete spremni i skoncentrisani za sljedeću igru.

LANGHOLM stol nudi jednostavno odlaganje potrebne gaming opreme. 

 

 

 

 

Saznajte više

Promijenite svoj dom pomoću zavjesa

Promijenite svoj dom pomoću zavjesa

Kako formirati radni prostor u postojećem enterijeru

Kako formirati radni prostor u postojećem enterijeru

Kako organizovati radni prostor za rad od kuće

Kako organizovati radni prostor za rad od kuće

U fokusu: EGELEV kolekcija

U fokusu: EGELEV kolekcija