Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
 Peškiri za kupanje koji vise na šipki

Održite toplotu i nakon tuširanja

Kako izbjeći da vam bude hladno kad izađete iz lijepog, toplog tuša? Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti, a kao i uvijek, planiranje je ključno. Kad izađete iz tuša, imate višu tjelesnu temperaturu zbog vruće vode na vašem tijelu. Nakon što voda na vašoj koži počne da isparava, gubite tjelesnu toplotu. Zato iskoristite ove savjete kako se ne biste ohladili:

1. Dobro se pripremite prije tuširanja

Ako želite da izbegnete promaju i hladnoću u kupatilu, namočite tuš zavjese i zalijepite ih za kadu ili zid i na taj način zadržite paru i toplinu. 

Pred kraj tuširanja počnite polako da smanjujete ​​temperaturu vode kako biste se prilagodili nižim temperaturama koje vas čekaju izvan tuša. Takođe možete malo da otvorite zavjesu. Tako ćete takođe pustiti malo pare da prodre u ostatak kupatila i zagrije ga.

2. Koristite dva peškira

Od hladnoće se možete zaštititi jednim brzim brisanjem čim izađete iz tuša. Pripremite dva peškira: jedan za kosu/glavu i jedan za tijelo. Ako koristite samo jedan peškir, on će biti mokar nakon što ga upotrebite za kosu i neće moći da osuši vaše tijelo.

3. Koristite prave peškire za kupanje

Debeli, mekani peškiri daju vam prijatan osjećaj, bolje upijaju od tankih i laganih i brže ćete se osušiti.

Pročitajte naš blog: Vodič za peškire

4. Koristite suhe, tople peškire za kupanje

Provjerite da li su se vaši peškiri dobro osušili od posljednjeg tuširanja. Imajte na umu da što je peškir teži, to će mu trebati više vremena da se osuši. Sušenje vlažnim peškirom neprijatno je i neće pomoći da ostanete topli nakon tuširanja.

Ako je moguće, ostavite svoje peškire na grijanom držaču za peškire ili blizu radijatora, tako da budu prijatni i topli kada vam zatrebaju.

5. Pravilno postavite svoje peškire

Okačite svoje peškire nadohvat ruke od tuša kako biste mogli brzo da se osušite nakon tuširanja. Držanjem blizu tuša ih takođe možete ugrijati.

6. Koristite ispravnu tehniku ​​sušenja

Brzo se osušite sa jednom stranom peškira, a zatim ga okrenite i upotrebite drugu stranu. Ako koristite debeli peškir, druga strana će i dalje biti lijepa i suha.

7. Stavite odjeću i papuče blizu tuša

Ne zaboravite da ponesete bademantil i papuče sa sobom u kupatilo i stavite ih blizu tuša. Vrući tuš će ih zagrijati i bit će udobni i topli.


Nošenje udobnog bademantila nakon tuširanja takođe će vam dati više vremena za opuštajuću rutinu njege.


Uživajte u tuširanju!

Saznajte više

Koje peškire izabrati? Ultimativni vodič

Koje peškire izabrati? Ultimativni vodič

Favoriti kupaca: oprema za kupatilo

Favoriti kupaca: oprema za kupatilo

Pretvorite kupatilo u svoju spa oazu

Pretvorite kupatilo u svoju spa oazu

9 savjeta za uštedu energije ove zime

9 savjeta za uštedu energije ove zime