Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Visokokvalitetni peškiri u različitim bojama okačeni na zid

Koje peškire izabrati? Ultimativni vodič

Kada kupujete nove peškire za svoj dom, postoji nekoliko faktora koje trebate da uzmete u obzir prije nego što donesete odluku. Uz širok izbor peškira dostupnih u različitim veličinama, materijalima, bojama i rasponima cijena, možemo se lako izgubiti među toliko raznihopcija. Bilo da tražite povoljne i pristupačne peškire koji nude veliku vrijednost za vaš novac ili luksuzne peškire izrađene od najkvalitetnijih materijala, donošenje informirane odluke ključno je da završite s pravom kupovinom za vas.

Ovaj vodič je dizajniran da vam pomogne da se snađete prilikom kupovine peškira, osiguravajući da na kraju dobijete savršene peškire koji će zadovoljiti vaše specifične potrebe i preferencije. Uzimajući u obzir sve ove aspekte, sa sigurnošću možete odabrati peškire koji će vam pružiti pružiti udobnost, koji su izdržljivi i koji će dodati stil vašem domu.

  1. Kvalitet peškira

  Prilikom kupovine svakodnevnih stvari poput peškira, prije svega vrijedi uzeti u obzir određene faktore. Dajte prioritet nabavci peškira kvaliteta koji odgovara vašim potrebama i nudi veliku vrijednost za vaš novac. U JYSKu su peškiri podijeljeni u tri kategorije: BASIC, PLUS i GOLD. Peškiri u BASIC kategoriji su vrlo pristupačni i izdržljivi, te tako pružaju izuzetnu vrijednost za novac, dok GOLD kategorija nudi luksuzne peškire najvišeg kvaliteta, takođe po pristupačnoj cijeni. U kategoriji PLUS pronaći ćete odlične peškire koji balansiraju kvalitet i pristupačnost.

  Razmislite o kupovini najkvalitetnijih peškira koji su u skladu sa vašim budžetom i željama kako biste osigurali da dobijete peškire koji su mekani, upijajući i izdržljivi i zato će dugo trajati.

  U JYSKu su svi naši peškiri certificirani oznakom STANDARD 100 byOEKO-TEX®. To znači da bez obzira koji peškir odaberete, bez obzira na vrstu, materijal, boju ili cijenu, dobiti ćete peškir koji ne sadrži štetne hemikalije i potpuno bezbijeedan za vas i vašu porodicu.

  2. Veličine i vrste peškira

  Postoji mnogo različitih vrsta peškira koje možete izabrati, a svaki je dizajniran za specifične namjene. Korištenje različitih peškira za različite potrebe u vašem domu je odlična ideja. Od malih peškira za ruke i lice do velikih peškira za kupanje, možete pročitati više o svakoj vrsti peškira u tabeli ispod sa jednostavnim pregledom veličina peškira. Pregled takođe nudi linkove na sve vrste peškira u našem asortimanu za svaku određenu veličinu. Imajte na umu da su mnogi naši peškiri dio seta, tako da možete nabaviti peškire za različite namjene koji se međusobno slažu.

  Tražite peškire koje ćete ponijeti na plažu, bazen ili jezero? Pročitajte naš blog post o tome koji peškiri i pikinik deke su najbolji za plažu.

  Tabela: Pregled vrsta i veličina peškira

  Vrsta peškira 

  Veličina peškira/dimenzije

  30x30 cm / 30 x 30 cm
  28x30 cm / 28 x 30 cm

  40x60 cm / 40 x 60 cm
  30x50 cm / 30 x 50 cm

  50x100 cm / 50 x 100 cm
  50x90 cm / 50 x 90 cm

  100x150 cm / 100 x 150 cm
  70x140 cm / 70 x 140 cm
  65x130 cm / 65 x 130 cm 

  Peškiri za lice

  Peškir za lice, je mali, svestrani peškir koji je savršen za razne namjene. Možete ga koristiti da osušite lice nakon pranja, posušite ruke ili čak njegujete nježnu bebinu kožu. Njegova kompaktna veličina od 28x30 cm i 30x30 cm čini ga lakim za rukovanje i idealnim za svakodnevne zadatke.

  Peškiri za goste

  Peškir srednje veličine, između peškira za lice i peškira za ruke, tzv. peškir za goste je svestrana opcija idealna za sušenje ruku ili lica u toaletu za goste ili gostinjskoj sobi. Veličina peškira za goste je obično 40x60 cm ili 30x50 cm.

  Peškiri za ruke

  Kao što i sam naziv govori, ručnici ili peškiri za ruke se uglavnom koriste za sušenje ruku u toaletu nakon pranja, ali s obzirom na svoju praktičnu veličinu, pogodni su za gotovo svaku namjenu. Zbog njihove česte upotrebe, ulaganje u visokokvalitetne, izdržljive peškire za ruke osigurat će da izdrže redovno korištenje i habanje još dugo vremena.

  Peškiri za kadu/tuš

  Peškir za kupanje je najčešći i najpopularniji tip peškira. Kada je u pitanju sušenje nakon kupanja ili tuširanja, peškir za kupanje je standardna opcija. Njegova veličina čini ga svestranim i savršenim za svakodnevnu upotrebu, pružajući pravi balans upijanja i veličine kojom vas pokriva.

  3. Težina peškira

  Težina peškira je općenito odličan pokazatelj njegovog kvaliteta; što je težina veća, to će peškir biti deblji, izdržljiviji i imati bolju moć upijanja. Težina peškira se mjeri u gramima po kvadratnom metru (g/m2 ). Na primjer, naša KARLSTAD kolekcija peškira (omiljena kod kupaca već preko 10 godina) klasificirana je pod našu GOLD kategoriju i dolazi s težinom od 500 g/m 2 .

  Sljedeća kategorizacija težine peškira služi kao korisna opšta smjernica za razumijevanje težine peškira:

  • Lagani peškiri
   300-400g/m 2 . Lagani peškiri su tanki, brzo se suše i nude svestranost za različite namjene.
  • Peškiri srednje težine
   400-600g/m 2 . Nešto su teži od laganih peškira, idealni su za korištenje i kao peškiri za goste i peškiri za kupanje. Potrebno im je nešto duže da se osuše, ali uglavnom nude mekši i prijatniji osjećaj.
  • Teški peškiri
   600 g ili više/m 2 . Oni se smatraju najluksuznijim opcijama. Teški peškiri pružaju vrhunsku mekoću, debljinu i gustoću, što znači da upijaju više vode, ali im je potrebno i duže da se osuše.

  Kada birate peškire za svoj dom, imajte na umu da su gušći i teži peškiri izdržljiviji, imaju veću moć upijanja i mekši su, slično onima u banjama i ekskluzivnim hotelima. S druge strane, peškiri manje težine će prirodno biti lakši i brže će se osušiti.

  4. Dječji peškiri, tepisi za kupatilo i rukavice za kupanje

  Pored raznih vrsta peškira o kojima se govori u ovom vodiču, u našem asortimanu se nalaze i dečiji peškiri ukrašeni omiljenim likovima iz crtanih filmova, bajki, filmova i video igrica. Osim toga, u našem asortimanu čekaju vas tepisi za kupatilo i drugi kupaonski dodaci, uključujući rukavice za kupanje.

  Dječji peškiri sa popularnim likovima i motivima

  Tepisi za kupatilo i rukavice za kupanje