Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Bijeli tabure sa dekom, čajnikom, šoljicom i zdjelama

9 savjeta za uštedu energije ove zime

Razmišljate li o tome kako da ove zime smanjite račune za grijanje? Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da vam ostane toplo - bez da se noću umotate u lijepi, topli zimski jorgan. Sastavili smo popis od 9 savjeta kako se zimi ugrijati i u isto vrijeme dodati stilski štih svom domu.

9. Neka vas okružuje "hygge"

Bijela fotelja i tabure u modernoj dnevnoj sobi


Mekan i udoban namještaj, kao što je fotelja sa teddy presvlakom, stvara osjećaj topline i udobnosti koji vas može natjerati da malo smanjite temperaturu.

8. Ogrnite se toplom dekom


Stavite mekanu deku na svoju fotelju tako da sve bude spremno za trenutak kad se sklupčate uz dobru knjigu, časopis ili svoju omiljenu TV seriju.

7. Ugrijte se uz topli napitak


Prijatna, topla šoljica čaja ili kakaa može vas zagrijati kako spolja, tako i iznutra. A ruke možete održati toplim držeći šoljicu.

6. Neka vam ostane toplo i nakon tuširanja


Čak i brzo tuširanje može pomoći da se osjećate prijatno i toplo. Pobrinite se da tako i ostane uz bademantil koji možete obući čim se osušite. A imajte i svoje omiljene papuče u blizini.

5. Prijatan dom uz dekoracije u toplim nijansama


Određene nijanse mogu izazvati osjećaj topline. Njih nazivamo “toplim bojama”: smeđa, crvena, narandžasta i žuta, a i njihove različite nijanse podsjećaju nas na sunce i vatru. Upotrijebite ih kao dio dekoracije kako biste postigli topao i privlačan osjećaj.

4. Upalite svijeće 

Svijeće neće zagrijati prostoriju ni uštedjeti energiju, ali gledajući treperavi plamen, ipak će vam biti toplo. Možete koristiti i LED svijeće ako preferirate sigurnu i zdravu alternativu koja ne gori.

3. Zavjese mogu spriječiti ulazak hladnoće u vaš dom


Ako prije spavanja navučete zavjese ili spustite roletne, možete smanjiti promaju i gubitak toplote kroz prozore. Zavjese se takođe mogu koristiti za pregrađivanje prostorije. Pročitajte više o tome kako možete da promijenite svoj dom pomoću zavjesa.

2. Tepisi će održati vaša stopala toplim


Tepisi dodaju dodatan sloj izolacije podu, koji sprječava prodiranje hladnoće. U mnogim slučajevima tepisi će takođe pružiti mekanu površinu koja je prijatnija za vaša stopala nego hladan pod.

1. Kako se ugrijati u zimskim noćima

Ništa vam ne može pokvariti san kao cvokotanje zubima. Zato nabavite dobar zimski jorgan koji će vas grijati noću kako biste mogli da se probudite puni energije i spremni za sve što novi dan donosi.

Saznajte više

Favoriti kupaca: oprema za kupatilo

Favoriti kupaca: oprema za kupatilo

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

U fokusu: MARKSKEL kolekcija namještaja za odlaganje

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

Uljepšajte svoj dom namještajem od ratana

U fokusu: LYNGVIG kolekcija

U fokusu: LYNGVIG kolekcija