Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Peškir za plažu, deka za plažu i razna druga oprema za izlet na plaži

Pripreme za plažu: Koje peškire i piknik deke ponijeti

Ljeto je savršeno vrijeme da povedete porodicu i prijatelje na izlet na plažu gdje ćete uživati, sunčati se i plivati u moru. Kada se radi o vašoj udobnosti i uživanju, bilo da se opuštate i sunčate na plaži, kupate u moru ili uživate u hladnom piću u hladu suncobrana, briga o tome da sa sobom imate pravi peškir za plažu ili piknik deku može učiniti veliku razliku.

Peškiri za plažu ili deke za plažu – što biste trebali ponijeti?

Peškiri za plažu, klasični peškiri, štepane deke, obični prekrivači... Postoji mnogo opcija, ali to nam u isto vrijeme otežava odabir one prave: Prema čemu ćete odrediti koja opcija je najbolja za vas? Da li je to okruženje u kojem ćete biti ili aktivnosti koje ćete raditi? Na odabir može uticati nekoliko faktora:

  • Koliko je ljudi sa vama na vašem izletu na plažu?
  • Planirate li plivati ili se samo opuštati na plaži?
  • Šta još nosite sa sobom?
  • Ostajete li do kasno uveče?

Postavljanje ovakvih pitanja može vam pomoći da odredite koje opcije biste trebali ponijeti. Ako ćete ići na kupanje, sigurno će vam trebati peškir za plažu da se osušite. Ako ste sa velikom grupom, vjerovatno je dobra ideja ponijeti i po nekoliko peškira i deka. Da li nosite roštilj za jednokratnu upotrebu da da biste pripremili večeru na otvorenom? Ponesite štepanu deku da vam bude toplo dok sunce zalazi.

Prugasti peškiri za plažu u crvenoj, bijeloj, sivoj i roze boji
Veliki plavi peškir za plažu sa cvjetnim uzorkom na štriku
Prugasti peškiri za plažu u bijeloj, narandžastoj i roze fuksija boji okačeni na drveni zid

Peškiri za plažu

Klasični peškiri za plažu su prvi odabir kada idemo na more i obavezni su ako se planirate kupati. Standardni peškir za plažu je dovoljno velik da ga možemo ga koristiti i kao podlogu za ležanje. Naš trendi peškir za plažu BACKA dolazi u više boja i dezena.

Štepane deke

Štep-deka je još jedna odlična opcija za plažu, posebno ako je hladan ili vjetrovit dan, ili ako planirate ostati dugo u večernjim satima. Štepane deke imaju punjenje i stoga pružaju veću udobnost i izolaciju od peškira za plažu, a to ih čini i odličnim kao podloga ili za ušuškavanje.

Bonus savjet: Zaštitite se od pijeska uz pomoć plahte sa gumom

Jeste li znali da možete koristiti plahtu sa gumom kako biste na plaži kreirali prostor zaštićen od pijeska?

Zbog svoje visine, plahta sa gumom je odlična za ovo. Okrenite plahtu naopako (licem prema gore), stavite torbe i frižiderčić u svaki od četri ugla plahte i prebacite plahtu preko njih. Ovako možete uživati u improviziranoj "ogradici" za igru koja će pijesak držati podalje, što je posebno zgodno za malu djecu i bebe. 

Ostale neophodne potrepštine za plažu

Odlazak na plažu po vrućem ljetnom danu savršeno je rješenje za dobar provod na otvorenom. Međutim, ako zaista želite uživati na plaži i učiniti taj dan idealnim, ne zaboravite ponijeti i sve druge bitne potrepštine za plažu:

Saznajte više

Vodič za kupovinu paviljona

Vodič za kupovinu paviljona

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Trampoline: 7 stvari koje treba da uzmete u obzir prije kupovine

Trampoline: 7 stvari koje treba da uzmete u obzir prije kupovine

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke