Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Jednokratni roštilj, čaše za piće i šolje za piće na plaži

Jednokratni roštilj za uživanje na otvorenom

Ako planirate da provedete dan na pikniku u parku, u šumi ili na plaži, nošenje teškog metalnog roštilja je skoro pa nemoguće. Ako nemate drugih opcija, prenosivi, jednokratni roštilj – poznat i kao instant roštilj – odlična je i pouzdana opcija za vaš izlet.

Roštilj za jednokratnu upotrebu od bambusa i kartona

Roštilj za jednokratnu upotrebu CASUS novitet je u našem asortimanu, a idealno je rješenje za uživanje u ljetnim danima na otvorenom. Prenosiv je, praktičan i napravljen za jednostavno i bezbrižno roštiljanje na otvorenom. Izrađen je od bambusa i kartona namijenjenih za neposredan dodir s hranom, a sadrži vulkanski kamen i brikete od bambusovog uglja. Roštilj za jednokratnu upotrebu CASUS odlična je opcija za učinkovito i prijatno pripremanje hrane pružajući vama, vašim prijateljima i porodici mogućnost pripreme svježe hrane na licu mjesta van kuće.

Jednokratni roštilj CASUS nosi oznaku FSC™ Recycled, što znači da je roštilj potvrđeno izrađen od recikliranih šumskih materijala. Na ovaj način JYSK nudi alternativnu opciju tradicionalnim jednokratnim roštiljima, što pomaže u smanjenju potražnje za resursima iz netaknutih šuma (FSC™ N001715).

Imajte na umu da je, kao i kod svakog roštilja na ćumur u prirodi, uvijek vrlo važno detaljno ugasiti sav preostali pepeo, počistiti za sobom i pravilno odložiti roštilj. Sa CASUS roštiljem to možete lako napraviti - čim se ugalj potpuno ugasi, možete ga sigurno odložiti u običnu kantu za otpad ili čak na logorsku vatru.

Prednosti jednokratnog roštilja

Glavna prednost jednokratnog roštilja je činjenica da možete dobiti svježe pripremljena gril jela van vlastite kuhinje. Kuhanje na licu mjesta znači da možete uživati u ukusnom obroku direktno sa roštilja. Prethodna priprema hrane kod kuće koju nosite sa sobom je dobro rješenje, posebno ako nosite užinu ili sendviče. Međutim, ako spremate viršle, meso ili na primer kukuruz, nije isto donijeti ih već pripremljene ili uživati u njima direktno sa roštilja, dok su još topli.

Još jedna velika prednost jednokratnog roštilja – ili bilo kojeg drugog – je to što će vaša hrana biti pečena na uglju. To dovodi do aromatičnog ukusa mesa i povrća, što ga čini još ukusnijim.

Osnovne stvari za kuhanje i ručanje na otvorenom

Kada ste u pokretu, posebno je važno biti dobro opremljen stvarima za pripremu hrane i priborom. Od rashladnih torbi do slamki za višekratnu upotrebu, spakujte sve što će vam zatrebati za sjajan izlet sa prijateljima i porodicom.

Saznajte više

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič za različite postavke modularne garniture