JYSK Life Club je projekat naše kompanije koji za cilj ima promovisanje životnih vrijednosti i povećanje kvalitete života, sa obzirom na ubrzan i moderan način života koji nam ne ostavlja puno vremena za sitna uživanja i druženje sa porodicom i prijateljima. Uz navedeno, cilj je i promovisanje danske kulture, uređenja enterijera na autentičan, jedinstven i kreativan način, kao i podsticanje pojedinaca na angažman kroz različite društveno odgovorne projekte.

U sklopu JYSK Life Cluba organizovaćemo niz radionica, čija će se tematika mijenjati u zavisnosti od interesa kupaca, ali i od perioda godine, i aktuelnostima, tako da ćemo se potruditi tematski pokriti različita područja, kako bismo zadovoljili brojne interese naših učesnika i uvijek pripremili nešto zanimljivo.

U sklopu naših novih radionica koje startaju 19. 2. 2021, obrađivaćemo aktuelne teme kroz DYI zero waste projekte.

Cilj nam je podsticanje društvene odgovornosti i aktivacija cijele zajednice sa posebnim fokusom na održivost.

Na globalnoj razini je JYSK već poduzeo velike promjene u smislu izmjene ambalaže u reciklirane opcije i održiv dizajn, FSC™ certifikacija (FSC™ N001715) drvenog namještaja što znači da brinemo o izvoru iz kojeg dolazi sirovina, a da pri tome ne ugrožavamo prirodna staništa, do prilagođenih veličina pakiranja prema dimenzijama naručenih proizvoda putem webshopa, zahvaljujući tehnologiji Packsize koja se koristi u našim distribucijskim centrima.

Već dugi niz godina radimo sa najvjerodostojnijim svjetskim eko-oznakama kako bismo osigurali da materijali od kojih su izrađeni naši proizvodi dolaze iz odgovornih izvora, a takođe smo i veoma fokusirani na osiguravanje hemijske sigurnosti, koristeći OEKO-TEX za certifikovanje tekstilnih proizvoda.

Ipak, uvijek se može nešto napraviti na nivou svakog pojedinca, a to nam je cilj ovih JYSK LIFE CLUB zero waste radionica. Motivisati pojedince na doprinos, održivo ponašanje a uz to i da se zabave sa ukućanima kroz ove home made projekte u saradnji sa influenserkama iz Bosne i Hercegovine i regije.

Korak po korak naučite kako stare polomljene tanjire i zdjelicu pretvoriti u slatki cake stand, kako starom ukrasnom jastuku dati novi izgled i kako iskoristiti posudice od potrošenih starih svijeća, napravite novu lampu od stare vaze ili od prljavog nadstolnjaka, kreirajte kreativne ukrase za zid, i još mnogo toga…

Pratite naše objave na IG profilu @jysk.ba i dobro se zabavite :)

#JYSKLIFECLUB #JYSKHR #ZEROWASTE