Aktivna igra uz baštensku trampolinu

Kada je vrijeme lijepo, priroda nas mami da izađemo van. Vrijeme je da ustanemo sa kauča i protegnemo mišiće na otvorenom - bezbrižno skakanje opustit će vas jer ćete imati osjećaj da letite! Trambolina podstiče aktivnu igru i vrlo je popularna ne samo među djecom, već i među onima koji se osjećaju mladima u duši.

Ukoliko ne znate koja trambolina je idealna za vaš prostor na otvorenom, savjet za izbor odgovarajuće tramboline pronaći ćete u našem blogu.

Prednosti trampolina

Trampolin poziva na igru ​​na otvorenom i dobra je prilika da se djeca odmore od TV-a ili tableta i udahnu svjež zrak. Mnogo je prednosti nabavke trampolina za baštu.

  1. Baštenski trampolin može pozitivno uticati na motoričke sposobnosti vaše dece i pomoći u jačanju fizičkog razvoja na osnovu pokreta koje radite na trampolinu.
  2. Pruža dobru vježbu i djeci i odraslima, a može biti zamjena za odlazak u teretanu.
  3. Fizička aktivnost na trampolinu daje djeci bolju sposobnost učenja i izdržljivosti jer uče kombinirati ravnotežu, koordinaciju i koncentraciju.

Pazite da ne postanete previše samouvjereni i nepažljivi, jer nepažnjom možete biti povrijeđeni. Sigurnost uvijek treba biti na prvom mjestu.

Trampolini iz JYSKa

U našem asortimanu imamo i male i velike trampoline sa zaštitnom podlogom, kao i odgovarajući pribor za postizanje prave sigurnosti. Svi naši trampolini su crni, ali zaštitna mreža je osim u crnoj dostupna i u sivoj i zelenoj boji.

U JYSKu ćete pronaći povoljne trampoline dobrog kvaliteta. Bilo da kupujete tradicionalni samostojeći trampolin ili ugradbeni trampolin, sigurno ćete naći ono što trebate, a možete birati i između različitih veličina. Sve naše tramboline su okrugle a dolaze u veličinama prečnika: 250 cm, 305 cm, 396 i 426 cm. Svi trampolini se sastoje od pocinčanih čeličnih opruga koje štite od habanja i hrđe, i zaštitne podloge od pjene s izdržljivim gumenim premazom koji je čini otpornim na vremenske uslove. Međutim, imajte na umu da ni naš trampolin ni zaštitna mreža nisu otporni na mraz.