Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Polica za knjige u pozadini trpezarijskog stola sa vazom i stolicom

5 koraka: Kako do unikatnog doma

Želite dom koji je uređen na potpuno jedinstven način i koji oslikava vašu ličnost? Uz pravu pripremu i fokus na detalje, vaš dnevni boravak može postati prava mala oaza mira i opuštanja.

Rijetko se zapitamo šta bismo zapravo željeli u svom domu. Ako želite da otkrijete svoj lični stil, pogledajte ovaj spisak ideja i stvari koje treba uzeti u obzir:

1. Shvatite šta vam se sviđa

Kako biste istražili sopstveni ukus, napravite tablu (bilo fizičku ili digitalnu), posvećenu stilu. Koristite je za prikupljanje slika različitih enterijera koji vam se stvarno sviđaju. Svakako pregledajte šta ste dodali i jednostavno zamijenite bilo koju sliku novom ako se predomislite.


Tabla od plute ili bijela tabla su idealne. Slike možete pronaći na društvenim mrežama, u časopisima, dodati razglednice ili fotografije ili čak uzorke boja i komade tkanina. Vremenom ćete primijetiti kako se vaš lični stil razvija.

2. Izaberite odgovarajuće boje

Boje su osnovni način da odrazite svoju ličnost. Kombinacija toplih ili hladnih boja može stvoriti hrabar, veseo izgled. Neutralni tonovi poput sive, tamnoplave, bež ili bijele odličan su izbor za kohezivan, harmoničan izgled. Kombinovanje različitih boja super je način za stvaranje dinamičnog, ali opuštenog osjećaja.

3. Odlučite se za središnji komad

Pronađite jedan predmet, poput zdjele, lampe, postera ili vaze koji jednostavno obožavate. Koristite taj predmet kao okosnicu za kreiranje dizajna oko njega i stilizujte ostatak prostorije na osnovu tog jednog komada. Možda je visoka, okrugla, šarena ili pletena vaza vaš izbor broj jedan? Pogledajte naš vodič za izbor odgovarajuće vaze za cvijeće.


Uz središnji komad, imate nešto u čemu istinski uživate kao temelj drugih ideja za svoj dom.

Staklena vaza na žutoj trpezarijskoj stolici

4. Počnite polako - krenite od jedne površine

Odlučite se za mali dio prostora u svom domu – zidnu policu, vrh komode ili ugao dnevnog boravka. Sakupite nekoliko stvari koje vam se baš sviđaju, poput stolne lampe od ratana, ukrasne vaze i uokvirene fotografije i rasporedite ih u lijep kutak koji vas stalno čini sretnim.

Stolna lampa od ratana sa bež abažurom


Dizajniranje jedne male površine manje je zahtjevno od uređenja cijele prostorije, a pomaže vam da shvatite šta vam se sviđa i koji je vaš lični stil.

5. Posjetite JYSK i pronađite svoj lični stil

Svratite do najbliže JYSK prodavnice i istražite naše brojne trendi proizvode. Sigurno ćete naći nešto što se uklapa u vaš stil i ukus. 

Saznajte više

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među kuhinjskim dodacima

Favoriti među kuhinjskim dodacima