Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 10. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Super dani - Uštedite do 20-50%!
Dvije male stolne lampe i crni viseći luster iznad trpezarijskog stola

Istaknute lampe novog asortimana

Datum:

Kategorija: Inspiracija, Dnevna soba

Tags: osvjetljenje, rasvjeta, lampe, lusteri

Tina Nymann je jedan od naših stručnjaka za uređenje životnog prostora i dekoracije, i dok dani postaju hladniji a noći duže, zanima nas: Koje lampe, iz JYSKovog novog asortimana, bi preporučila onima od nas koji vole stil i“hygge”? Tina sa osmijehom kaže: “Sve naravno, ali ako baš moram odabrati - istakla bih tri - dvije male stolne lampe i crni luster.”

TORSTEIN crni luster

Crni viseći luster iznad trpezarijskog stola sa tanjirima i šoljama

TORSTEIN je metalni viseći luster crne mat boje sa finim detaljima od brušenog mesinga. “Dodajte tome TORE sijalice jantarne boje i dobićete prijatno, toplo svjetlo u vašoj trpezariji.” predlaže Tina.

Luster možete podešavati dok ne nađe ravnotežu i u položaj koji vama odgovara. Tina nastavlja: “TORSTEINov oblik podsjeća me na orbite planeta ili oblike molekula. Možete ga koristiti i u hodniku, u uglu sobe sa visokim plafonom ili na stubištu. Dozvolite si da budete kreativni i prigrlite neobičnu mogućnost lustera da se konstantno mijenja.”

ALBERT mala stolna lampa

Mala lampa na polici za knjige pored biljke u saksiji i štepana deka

ALBERT lampa je visoka 30 cm, ima sjenilo od ratana i metalne nogice izgleda mesinga. “ALBERT ima cool izgled 70-ih” kaže Tina. “Svjetlo sija kroz rupice sjenila i stvara prijatan, dekorativni sjaj. Materijal koji podsjeća na jutu propušta toplu svjetlost i u hladnim i mračnijim mjesecima će vam ova lampa pružiti pravi "hygge" osjećaj”. Jednostavno obožavam taj retro izlgled koji me podsjeća na neka jednostavnija vremena.”

ARNOLD baterijska lampa

Baterijska lampa sa velikom sijalicom na stolu


ARNOLD je lampa visoka 16 cm sa keramičkom bazom nježne bež boje i velikom sijalicom. “Baterijske lampe su veoma praktične,” započinje Tina. “Imaju mnoge kvalitete: Lako ih se premješta. Možete da koristite ARNOLD lampu kao zamjenu za svijećnjak i tako izbjegnete ćađ od svijeća. Ne zagrijavaju se, pa ne morate da brinete ako se vaš teenager zaljubi u nju i ponese je u svoju sobu. I možete da je smjestite bilo gdje u prostoriji, bez obzira na blizinu utičnice,” kaže Tina i dodaje: “Uz ove prednosti, ARNOLD lampa ima i sijalicu boje jantara čije je svjetlo toplo i prijatno. Jednostavno je nemoguće ne voljeti ovu lampu.”

Nove lampe su dostupne online od 14. jula, a u našim prodavnicama ih možete pronaći od 5. augusta.

Pogledajte i Tinine istaknute dekorativne artikle novog asortimana