Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 30. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna! SUPER DANI - Uštedite do 60%!


 

Trenutno su moguća kašnjenja prilikom isporuke online narudžbi. Izvrsna ponuda za vašu kompaniju.

Muškarac čita u krevetu

Vodič u 9 koraka: Kako izabrati odgovarajući krevet

U krevetu provodimo dosta vremena i upravo zato su krevet i madrac bitni faktori koji bi se trebali uzeti u obzir ukoliko želite da spavate bolje i kvalitetnije. Vaš krevet treba da pristaje vama i vašim potrebama. Nekvalitetan san neće samo loše uticati na vašu noć, već i na vaš svakodnevni život – osjećat ćete se umorno i žudjet ćete za energijom. 

Ukoliko vam je potrebna pomoć u pronalaženju novog madraca i kreveta koji odgovaraju vama i vašim navikama spavanja, ovdje su neke činjenice koje trebate uzeti u obzir prije investiranja u novi krevet. Pročitajte naših 9 savjeta koji će vam pomoći u pronalasku kreveta za kvalitetniji san. 

1. Koja je vaša najdraža poza za spavanje? 

Nemojte samo tražiti krevet koji će se uklopiti uz ostatak enterijera, počnite sa time kako volite da spavate. Od presudnog je značaja koliko vaš madrac mora biti tvrd.  

2. Koji tip kreveta? 

Uzvišeni krevetiboxspring kreveti su neki od kvalitetnijih tipova kreveta, ali koji krevet je najbolji izbor za vas je stvar ukusa. Ukoliko volite da čitate i gledate TV serije u krevetu, uzvišeni krevet bi mogao biti dobar izbor za vas. Boxpring kreveti su idealne visine za leći i ustati iz kreveta i dobijate veliki krevet bez rupe u sredini. Detaljniji vodič za odabir kreveta pronađite ovdje.  

3. Tvrdoća madraca

Vaše navike spavanja kao i vaša težina su presudni faktori prilikom odabira mekanog, srednje mekanog ili tvrdog madraca. Npr. ako volite da spavate na stomaku, preporučuje se tvrđi madrac. Budite svjesni da vaš partner vjerovatno ne treba istu tvrdoću madraca. 

4. Za koga je krevet? 

Koliko imate godina, živite li sami ili sa partnerom i da li imate djecu? Sve su to pitanja koja morate uzeti u obzir kada ste u potrazi za novim krevetom. Npr. preporučljivo je ako ste stariji da uzmete viši krevet kako bi vam bilo lakše da legnete i ustanete iz njega. 

5. Veličina je bitna 

Koliko bi krevet mjesta trebao zauzeti u spavaćoj sobi je pitanje ukusa. Ako imate partnera, preporučujemo da bude prostora sa svake strane kreveta kako biste lakše legli i ustajali iz njega bez da morate ići jedan preko drugog. Boxspring krevet je relativno visok, te ako imate kose zidove možda nije najbolje rješenje za vas. Takođe uzmite u obzir treba li vam na krevetu mjesta za djecu ili kućne ljubimce. 

6. Nadmadraci 

Nadamdraci su u direktnom kontaktu sa vama tokom cijele noći i zato je jednako bitno izabrati pravi nadmadrac kao i madrac. Nadmadraci takođe štite madrace i možete ih koristiti na svim vrstama kreveta. 

7. Koji tip materijala?

Najpoznatiji materijali za nadmadrace su lateks i memorijska pjena, koji imaju različite funkcije zavisno o vašim potrebama. Memorijska pjena ima funkciju da se prilagođava tijelu te sprečava bol u mišićima i zglobovima. Preferirate li prozračne nadmadrace? U tom slučaju biste trebali odabrati lateks jer prenosi vrućinu van iz vašeg tijela dok spavate.   

8. Astma ili alergija

Ako ste alergični na polen, patite od astme, ekcema ili slično, uzmite u obzir antialergijske madrace i nadmadrace. Ukoliko ne možete da pronađete antialergijski madrac koji vam odgovara, odaberite madrac koji se jednostavno pere. 

9. Budžet i trajnost

Kod kupovine novog kreveta morate razmisliti koliko dugo očekujete da će trajati i o budžetu. Nadmadraci mogu produžiti životni vijek vašim krevetima i lakše Ih je mijenjati nego cijeli krevet.

Trebate li još savjeta kako bolje spavati? Pročitajte naš vodič za krevete!

Saznajte više

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

Uljepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Uljepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Proizvodi za spavanje koji će vas rashladiti

Proizvodi za spavanje koji će vas rashladiti

Sofe za spavanje, sjedenje i odlaganje

Sofe za spavanje, sjedenje i odlaganje