Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Spavaća soba sa krevetom, jorganima i jastucima, prekrivena prugastom posteljinom i Berit Christiansen

Istaknuti jorgani našeg asortimana

Berit Christiansen je stručnjakinja za jorgane i jastuke u JYSKu. Ima dugogodišnje iskustvo sa materijalima i punjenjima, perje i vlakna njena su specijalnost i zato joj se obraćamo za savjet o najboljem jorganu.

“Naravno da mogu garantovati za sve jorgane koje imamo u našem asortimanu, tako da je najbolji jorgan za vas onaj koji ispunjava vaše lične preferencije i odgovara vašem okruženju za spavanje”, počinje Berit. “Postoji nekoliko stvari koje uvijek razmotrim prije nego što kupim novi jorgan. Najvažnija je temperatura prostorije u kojoj spavam. Takođe je dobra ideja da definišete da li vam je draže da bude toplo ili malo hladnije dok spavate”, nastavlja ona.

''Živim u dobro izolovanoj kući, tako da je to imalo veliki uticaj na moj odabir jorgana”, objašnjava Berit. “To je upravo razlog zašto imam jedan jorgan za ljeto, a drugi za zimu.

Za mene je najbolji zimski jorgan topao i udoban, punjen pačjim perjem. Najbolji ljetni jorgan je hladan i prozračan - sa manje punjenja od zimskog jorgana, ali oba su ispunjena visokokvalitetnim paperjem i perjem.”

 


Zaista mogu da preporučim jedan od naših jorgana punjenih nježnim mikrovlaknima poput paperja. Vrlo se lako pere i suši u mašini za sušenje. Za mnoge ljude, najbolji zimski jorgan je topli jorgan od vlakana, a najbolji letnji jorgan je lakši i hladniji.”

 


Opšte pravilo kaže da vaš jorgan treba biti 30 cm duži od vas. “Oba moja jorgana su “ekstra dugačka”, tako da mi pristaju i odgovaraju u potpunosti”, kaže Berit.

Šlag na torti je tkanina koja prekriva punjenje. “Više volim jorgan sa tkaninom od visokokvalitetnog pamuka koji osim što je kvalitetan, ima i vrlo lijep osjećaj na dodir. Zaista uživate u njemu kada mijenjate posteljinu”, kaže Berit.

Pročitajte više o istaknutim krevetima našeg asortimana.

 

Saznajte više

Favoriti iz novog asortimana posteljina

Favoriti iz novog asortimana posteljina

Uljepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Uljepšajte vašu spavaću sobu uz novu posteljinu

Vodič u 9 koraka: Kako izabrati odgovarajući krevet

Vodič u 9 koraka: Kako izabrati odgovarajući krevet

Proizvodi za spavanje koji će vas rashladiti

Proizvodi za spavanje koji će vas rashladiti