Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Trendovi enterijera za jesen u JYSKu

JYSK predstavlja 3 nova jesenja trenda

U JYSKu lansiramo nove proizvode tokom cijele godine, ali rana jesen 2019. će donijeti nešto više proizvoda nego inače i to u kategorijama poput namještaja, dekoracija i tekstila za dom.

Uz privlačne kombinacije boja, prirodan, grubi dizajn i duhovnu simboliku, poželjećemo dobrodošlicu alternativnom i izazovnom jesenjem periodu u uređenju enterijera.

Svaki je trend različit univerzum osjećaja, boja, oblika i materijala. Naša menadžerka odjela Range&Design (Asortiman i dizajn) Rikke Blæsild objašnjava: “Puno radimo na tome da naš cjelokupan asortiman bude koherentan, kako bi kasnije bilo lakše kombinovati proizvode na različite načine. Na taj način će izgledati dobro ako kombinujete jastuk i prekrivač s komadom namještaja ili dekorativnim artiklom."

Pogledajte najnoviju kolekciju NORDIC MOOD.

Pogledajte trendove i vidite koji vam se najviše dopada: REFLEXION, THE NEXT WAVE ili MEMPHIS.

REFLEXION - inspirisan nezemaljskim elemenatima

Uz trend REFLEXION, spiritualnost ulazi u naše domove. Vuče inspiraciju iz astrologije, Mjeseca sa svojim promjenjivim fazama i cijelog solarnog sistema.

Zemljane teksture nadahnjuju materijale sa sirovim, prirodnim izgledom i neravnomjernošću. Kamen je temeljna dekorativna značajka koja proizvodima daje primitivni, netaknuti izgled.

Boje su neutralne, u hladnim i toplim tonovima. Zemljani tonovi zauzimaju središnje mjesto s prašnom glinom, terakotom i pijeskom koji igraju važnu ulogu u definiranju nijansi ovog trenda.

THE NEXT WAVE - netaknuta mjesta i prostor za hygge

Potreba za novim počecima u fokusu je trenda NEXT WAVE, koji istražuje nova mjesta, još uvijek netaknuta ljudskom rukom.

Uz fokus na "zanatski", grubi i prirodni dizajn, ovaj trend koristi rustikalne teksture kombinovane sa industrijskim izgledom.

Govoreći o bojama, okean nudi mnoštvo plavih i zelenih nijansi. Podvodne nijanse, nijanse koje se nalaze u blizini vode i u vodi daju prirodan izgled ovom trendu.

MEMPHIS – razigran i vrijedan pažnje

Razigrani univerzum trenda MEMPHIS privlači pažnju svojim privlačnim i šarenim dizajnom. On predstavlja zabavan prostor u kontrastu sa strogim i ravnim linijama minimalizma, a preuzeo je detalje iz Art Decoa, avangarde iz 1930-ih i njemačkog stila Bauhaus.

Glatke i čiste površine i materijali su ukrašeni dizajnom koji vodi na promišljanje o jednostavnoj i klasičnoj geometriji sa živahnim pristupom. Oblici - krugovi, polukrugovi i pravougaonici - igraju se sa različitim veličinama na zidovima, podovima i dekoracijama.

Blokovi boja su zaštitni znak trenda MEMPHIS. Iznenađujuće kombinacije paleta  boja i tonovi-u-tonovima daju život ovoj razigranoj temi.

Koji je vaš omiljeni trend? Recite nam u komentarima.

Saznajte više

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Ovog proljeća osvježite svoj dom novom Nordic mood kolekcijom

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među kuhinjskim dodacima

Favoriti među kuhinjskim dodacima