Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 3. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Trendovi enterijera za jesen u JYSKu

JYSK predstavlja 3 nova jesenja trenda

U JYSKu lansiramo nove proizvode tokom cijele godine, ali rana jesen 2019. će donijeti nešto više proizvoda nego inače i to u kategorijama poput namještaja, dekoracija i tekstila za dom.

Uz privlačne kombinacije boja, prirodan, grubi dizajn i duhovnu simboliku, poželjećemo dobrodošlicu alternativnom i izazovnom jesenjem periodu u uređenju enterijera.

Svaki je trend različit univerzum osjećaja, boja, oblika i materijala. Naša menadžerka odjela Range&Design (Asortiman i dizajn) Rikke Blæsild objašnjava: “Puno radimo na tome da naš cjelokupan asortiman bude koherentan, kako bi kasnije bilo lakše kombinovati proizvode na različite načine. Na taj način će izgledati dobro ako kombinujete jastuk i prekrivač s komadom namještaja ili dekorativnim artiklom."

Pogledajte najnoviju kolekciju NORDIC MOOD.

Pogledajte trendove i vidite koji vam se najviše dopada: REFLEXION, THE NEXT WAVE ili MEMPHIS.

REFLEXION - inspirisan nezemaljskim elemenatima

Uz trend REFLEXION, spiritualnost ulazi u naše domove. Vuče inspiraciju iz astrologije, Mjeseca sa svojim promjenjivim fazama i cijelog solarnog sistema.

Zemljane teksture nadahnjuju materijale sa sirovim, prirodnim izgledom i neravnomjernošću. Kamen je temeljna dekorativna značajka koja proizvodima daje primitivni, netaknuti izgled.

Boje su neutralne, u hladnim i toplim tonovima. Zemljani tonovi zauzimaju središnje mjesto s prašnom glinom, terakotom i pijeskom koji igraju važnu ulogu u definiranju nijansi ovog trenda.

THE NEXT WAVE - netaknuta mjesta i prostor za hygge

Potreba za novim počecima u fokusu je trenda NEXT WAVE, koji istražuje nova mjesta, još uvijek netaknuta ljudskom rukom.

Uz fokus na "zanatski", grubi i prirodni dizajn, ovaj trend koristi rustikalne teksture kombinovane sa industrijskim izgledom.

Govoreći o bojama, okean nudi mnoštvo plavih i zelenih nijansi. Podvodne nijanse, nijanse koje se nalaze u blizini vode i u vodi daju prirodan izgled ovom trendu.

MEMPHIS – razigran i vrijedan pažnje

Razigrani univerzum trenda MEMPHIS privlači pažnju svojim privlačnim i šarenim dizajnom. On predstavlja zabavan prostor u kontrastu sa strogim i ravnim linijama minimalizma, a preuzeo je detalje iz Art Decoa, avangarde iz 1930-ih i njemačkog stila Bauhaus.

Glatke i čiste površine i materijali su ukrašeni dizajnom koji vodi na promišljanje o jednostavnoj i klasičnoj geometriji sa živahnim pristupom. Oblici - krugovi, polukrugovi i pravougaonici - igraju se sa različitim veličinama na zidovima, podovima i dekoracijama.

Blokovi boja su zaštitni znak trenda MEMPHIS. Iznenađujuće kombinacije paleta  boja i tonovi-u-tonovima daju život ovoj razigranoj temi.

Koji je vaš omiljeni trend? Recite nam u komentarima.

Saznajte više

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među kuhinjskim dodacima

"Peach Fuzz" - boja godine 2024