Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Do 31. 3. dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Kako formirati radni prostor u postojećem enterijeru

Kako formirati radni prostor u postojećem enterijeru

Da li i vama nedostaje prostora u dnevnoj sobi kako biste na jednostavan način organizovali kućni vid kancelarije? Ukoliko je odgovor potvrdan, na pravom ste mjestu. U današnjem blog postu donosimo vam nekoliko korisnih ideja kako da, ukoliko ste ograničeni prostorom, na jednostavan način kreirate novi radni prostor.

Dizajn radnog prostora

Postoji mnogo kreativnih i inspirativnih načina uz pomoć kojih ćete lako osmisliti radni prostor u vašem domu. Jedna od ideja jeste i korišćenje praznog dijela zida u okviru kog možete postaviti manji stol i neophodne sitnice, a pri čemu ćete na pametan način iskoristiti postojeći prostor.

Kada je riječ o samom dizajnu radnog prostora, poželjno je izabrati stol u boji koja će se uklopiti sa ostatkom enterijera, te će na taj način cjelokupan prostor izgledati kompaktno, a za razliku od standardnih kancelarija imat ćete priliku da kreirate svoj kutak baš kako ste zamislili, i iz kog će rad biti udoban i prijatan.  

Kako biste na pravi način osmisli radni prostor, jedna od mogućnosti jeste i ta da ugao u dnevnoj sobi pretvorite u mini kancelariju u kojoj ćete smjestiti jednostavan stol, stolicu i policu za knjige u materijalima i boji koji će odgovarati ostatku enterijera.

Radni stol i ostatak enterijera

Kada je riječ o samom osmišljavanju radnog prostora, prijedlog je da komadi namještaja budu jednostavnog dizajna kako bi prostor izgledao veće. Dobri primjeri su jednostavan bijeli stol bez previše ladica i detalja ili crni stol koji će se odlično uklopiti sa bijelim zidom i izgledati atraktivno. Još jedna od važnih stavki jeste i veličina stola koja ne bi trebala biti prevelika, kako dnevni boravak ne bi izgubio na svojoj funkcionalnosti. 

Ukoliko razmišljate o generalnom preuređenju enterijera, možete razmisliti o tome da spojite trpezariju i dnevnu sobu, te ćete učiniti da cjelokupan prostor izgleda veće. Ukoliko se odlučite za ovu ideju ne zaboravite da u prostoriji ne bude previše dekorativnih elemenata i namještaja kako vaš enterijer ne bi izgledao pretrpano.

Radna soba sa udobnom radnom stolicom, radnim stolom i policama

Održavajte urednost u radnom prostoru

Uvođenjem radne prostorije u dnevnu sobu, obratite pažnju da vaš radni sto uvijek izgleda uredno i organizovano, u suprotnom cjelokupan enterijer će izgledati neuredno, te prvobitni izgled koji ste željeli da postignete neće imati pravi efekat.


Uz pomoć kutija za odlaganje različitih veličina ili korpica lako ćete smjestiti sve neophodne sitnice koje će vam biti na dohvat ruke. Osim što će izgledati uredno, lako ćete ih premjestiti sa police na stol ili obrnuto. Neki od detalja kojima ćete upotpuniti radni prostor, a u isto vrijeme biti funkcionalni su sat modernog dizajna, korpa za odlaganje novina, saksija za cvijeće koju možete okačiti na zid, štipaljke za poruke ili stalak za omiljene fotografije.

Imajte na umu da vaš radni kutak ne bi trebao da zauzima previše prostora, već da svojim izgledom bude funkcionalan i kompaktan dio prostorije.

Saznajte više

Promijenite svoj dom pomoću zavjesa

Kako organizovati radni prostor za rad od kuće

U fokusu: EGELEV kolekcija

Savjeti kako urediti kućnu kancelariju i hodnik