Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 400 KM ili više je besplatna!

Kako izabrati baštenski namještaj

Kako izabrati baštenski namještaj

Uz pravilan izbor baštenskog namještaja maksimalno ćete iskoristiti ljeto. Baštenski namještaj dostupan je u mnogo različitih materijala koji mogu biti zbunjujuće slični. U ovom vodiču dobit ćete uvid u sve na što biste trebali obratiti pozornost i u mogućnosti koje vam se nude, tako da možete napraviti pravi izbor kada trebate kupiti novi namještaj za vašu terasu ili balkon.

  • Udobnost
    Baštenski namještaj bi trebao biti udoban za sjedenje, čak i za više sati. Stolica mora na taj način osigurati podršku za leđa i noge. Visina baštenskog namještaja također igra važnu ulogu i stoga je treba uzeti u obzir da bi se osigurala najbolja potpora vašem tijelu te da biste se mogli opustiti. Na primjer, imaju li rukohvati stolice dovoljnu visinu koja podržava vaše podlaktice? Trebate provesti dosta vremena u isprobavanju namještaja prije kupnje, tako da dobijete pravi osjećaj udobnosti, kako kratkoročno, tako i dugoročno.
  • Funkcionalnost
    Je li vaš namještaj prikladan za svrhu koju ste mu namijenili? Idealno je imati namještaj koji se može sklopiti ili složiti tako da zauzima što manje prostora pa da se možete oko njega lako kretati. Osim toga, praktično je provjeriti mogu li baštenske stolice biti gurnute ispod baštenskog stola i time vam pružiti više prostora kada se ne koriste.
  • Zahtjevi održavanja
    Idealan je baštenski namještaj koji nije potrebno održavati, pogotovo ako ljeto vežete s dugim, opuštajućim danima i ne želite trošiti vrijeme na održavanje baštenskog namještaja. Stoga kada kupujete baštenski namještaj, trebali biste uzeti u obzir njegov materijal. Postoje velike razlike u načinu održavanja koje svaki materijal zahtijeva.

U nastavku vam donosimo kratak prikaz različitih materijala našeg baštenskog namještaja:

BAŠTENSKI NAMJEŠTAJ OD UMJETNOG DRVA

Seriju umjetnog drva Jutlandia nije potrebno održavati i otporna je na sve vremenske uvjete pa može ostati vani tijekom cijele godine. Umjetno drvo je UV-zaštićen materijal s lijepom drvenom strukturom i trajnošću. Kombinira dizajn, funkcionalnost i izdržljivost. Namještaj se lako čisti sapunicom i vodom.

Baštenski stol i stolice na terasi

BAŠTENSKI NAMJEŠTAJ OD ALUMINIJUMA

Seriju aluminijskog namještaja Jutlandia nije potrebno održavati i otporna je na sve vremenske uvjete pa može ostati vani tijekom cijele godine. Naš aluminijski namještaj ima kvalitetan premaz koji učinkovito štiti od ogrebotina i mrlja. Baštenski namještaj od aluminijuma je lagan i stoga ga je lako premjestiti. Namještaj se također lako čisti sapunicom i vodom.

Crni baštenski stol i stolice od aluminija na osunčanoj terasi


BAŠTENSKI NAMJEŠTAJ OD TVRDOG DRVA

Serija tvrdog drva Jutlandia sadržava izdržljiv namještaj u klasičnom skandinavskom stilu. Većina JYSKova namještaja od tvrdog drva ima certifikat FSC™ (FSC™ N001715) . To znači da je namještaj izrađen od drva iz održivijeg šumarstva, gdje su osigurani pristojni uvjeti za ljude i divlje životinje. Nauljeno tvrdo drvo dobro podnosi dansko vlažno i hladno vrijeme, a trajnost vašeg drvenog namještaja možete produžiti tretiranjem uljem.

Drvene stolice na rasklapanje i drveni stol na osunčanoj terasi

BAŠTENSKI NAMJEŠTAJ OD PLASTIKE

S plastičnim baštenskim namještajem možete dobiti namještaj po povoljnoj cijeni bez smanjene kvalitete i udobnosti. Plastični namještaj izrađen je od UV-zaštićenih polipropilenskih vlakana. To je čista i vrlo čvrsta vrsta plastike koja ne razvija mrlje sive boje te zadržava svoju izvornu boju dugi niz godina. Namještaj se lako može očistiti sapunicom i vodom.

Baštenski set od dvije stolice i bistro stola na terasi pored kuće

 

Saznajte više

Jedna baštenska garnitura - brojne mogućnosti slaganja

Osvježite svoj dom i baštu umjetnim biljkama

Ideje za baštensku rasvjetu koja će vam osvijetliti noći

Vodič: Izbor baštenskih saksija

Pronađite najbližu JYSK prodavnicu

Za pomoć i savjete obratite se JYSK osoblju i otkrijte naš širok asortiman proizvoda.