Korpa

Vaša korpa je prazna

Korpa

Vaša korpa je prazna
Bjieli baštenski set sa baštenskim stolom i stolicama na terasi

Kako izabrati baštenski namještaj

Uz pravilan izbor baštenskog namještaja maksimalno ćete iskoristiti ljeto. Baštenski namještaj dostupan je u mnogo različitih materijala koji mogu biti zbunjujuće slični. U ovom vodiču dobit ćete uvid u sve na što biste trebali obratiti pažnju i u mogućnosti koje vam se nude, tako da možete napraviti pravi izbor kada trebate kupiti novi namještaj za vašu terasu ili balkon.

  • Udobnost
    Baštenski namještaj bi trebao biti udoban za sjedenje, čak i za više sati. Stolica mora na taj način osigurati podršku za leđa i noge. Visina baštenskog namještaja takođe igra važnu ulogu i stoga je treba uzeti u obzir da bi se osigurala najbolja podrška vašem tijelu te da biste se mogli opustiti. Na primjer, imaju li nasloni za ruke dovoljnu visinu koja podržava vaše podlaktice? Trebate provesti dosta vremena u isprobavanju namještaja prije kupovine, tako da dobijete pravi osjećaj udobnosti, kako kratkoročno, tako i dugoročno.
  • Funkcionalnost
    Je li vaš namještaj prikladan za svrhu koju ste mu namijenili? Idealno je imati namještaj koji se može sklopiti ili složiti tako da zauzima što manje prostora pa da se možete oko njega lako kretati. Osim toga, praktično je provjeriti mogu li baštenske stolice biti gurnute ispod baštenskog stola i time vam pružiti više prostora kada se ne koriste.
  • Zahtjevi održavanja
    Idealan je baštenski namještaj koji nije potrebno održavati, pogotovo ako ljeto vežete sa dugim, opuštajućim danima i ne želite trošiti vrijeme na održavanje baštenskog namještaja. Stoga kada kupujete baštenski namještaj, trebali biste uzeti u obzir njegov materijal. Postoje velike razlike u načinu održavanja koje svaki materijal zahtijeva.

U nastavku vam donosimo kratak prikaz različitih materijala našeg baštenskog namještaja:

Baštenski namještaj od umjetnog drveta

Baštenski namještaj od umjetnog drveta skoro da nije potrebno održavati i otporan je na sve vremenske uslove, pa može ostati vani tokom cijele godine. Umjetno drvo je UV-zaštićen materijal sa lijepom drvenom strukturom i trajnošću. Kombinira dizajn, funkcionalnost i izdržljivost. Ovakav baštenski namještaj se lako čisti sapunicom i vodom.

Baštenska garnitura sa stolom od aluminijuma i umjetnog drveta i stolicama od čelika i poliratana

Baštenski namještaj od aluminijuma

Baštenski namještaj od aluminijuma nije potrebno održavati i otporan je na sve vremenske uslove, pa može ostati vani tokom cijele godine. Naš aluminijski namještaj ima kvalitetan premaz koji učinkovito štiti od ogrebotina i mrlja. Baštenski namještaj od aluminijuma je lagan i stoga ga je lako premjestiti. Namještaj se također lako čisti sapunicom i vodom.

Crni baštenski stol od aluminijuma i crne pletene baštenske stolice visokog naslona

Baštenski namještaj od tvrdog drveta

Baštenski namještaj od tvrdog drveta je izdržljiv i klasičnog izgleda. Sav JYSKov namještaj od tvrdog drveta ima certifikat FSC™ (FSC™ N001715) . To znači da je namještaj izrađen od drveta iz održivijeg šumarstva, gdje su osigurani pristojni uslovi za ljude i divlje životinje. Nauljeno tvrdo drvo dobro podnosi vlažno i hladno vrijeme, a trajnost vašeg drvenog namještaja možete produžiti tretiranjem uljem.

Baštenski namještaj od plastike

Sa plastičnim baštenskim namještajem možete dobiti namještaj po povoljnoj cijeni bez smanjene kvalitete i udobnosti. Plastični namještaj izrađen je od UV-zaštićenih polipropilenskih vlakana. To je čista i vrlo čvrsta vrsta plastike koja ne razvija mrlje sive boje te zadržava svoju izvornu boju dugi niz godina. Namještaj se lako može očistiti sapunicom i vodom.

Saznajte više

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Kako izabrati odgovarajući suncobran

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Vodič: Odaberite pravi sanduk za baštenske jastuke

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Kako odabrati savršenu baštensku lounge garnituru

Vodič za različite postavke modularne garniture

Vodič za različite postavke modularne garniture